A törökországi földrengésben érintett hallgatókat lát vendégül a szerdán kezdődő EFOTT fesztivál

Tizenöt, a törökországi földrengésben érintett hallgatót lát vendégül idén a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint az EFOTT fesztivál. A fiatalok a rendezvény alatt a fesztivál kempingjében laknak majd és számos izgalmas program vár rájuk Magyarországon. A szerdán kezdődő EFOTT-on többek között a Blue, a La Bouche, a Culture Beat, Azahriah, a Dzsúdló, a Wellhello, a Follow the Flow, Majka, a Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, valamint Korda György és Balázs Klári is koncertezik és rekordszámú felsőoktatási intézmény mutatkozik be.

Törökország újkori történelmének legerősebb földrengése volt a februári: borzasztó károkat hagyott maga után, rengetegen veszítették el szinte mindenüket. Az ország megsegítésére példás nemzetközi összefogás indult, és Magyarország is számos módon segít. A Kulturális és Innovációs Minisztérium például tizenöt, a földrengésben érintett egyetemi hallgató számára szervez magyarországi kirándulást a napokban.

Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke elmondta: a törökországi fiatalok a fesztivál kempingjében szállnak meg, és az Auchan jóvoltából tágas sátrakat, hálózsákokat és polifoamot is kapnak.

Programból sem lesz hiány: július 12. és 16. között többek között a Blue, a La Bouche, a Culture Beat, Azahriah, a Dzsúdló, a Wellhello, a Follow the Flow, Majka, a Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, valamint Korda György és Balázs Klári is koncertezik a Velencei-tó partján.

Szerdán a középiskolások és a fiatal egyetemisták kedvencei – a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR – veszik birtokba az EFOTT nagyszínpadát. Csütörtökön színpadra lépnek a ’90-es és 2000-es évek nagy nemzetközi sztárjai: a Blue, a La Bouche és a Culture Beat. Geszti Péter egy különleges Best of Geszti-produkcióval érkezik, valamint jön az egyedülálló EFOTT Legends produkció is, olyan legendás és mai magyar sztárokkal, mint Nagy Feró, Csepregi Éva, Lábas Viki vagy Király Viktor. Visszatér az EFOTT nagyszínpadára Korda György és Balázs Klári is. Pénteken a Wellhello, a Dzsúdló és a Halott Pénz, szombaton pedig többek között a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, valamint Majka koncertje várja a látogatókat.

A zenei koncertek mellett kiemelt szerepet kapnak a tartalmas nappali programok: az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban idén rekordszámú, közel 20 felsőoktatási intézmény és programlehetőség várja az érdeklődőket. „Az egyedülálló nappali programkínálattal elsősorban a hallgatói életérzést szeretnénk átadni. A felsőoktatási intézmények, a kiemelt oktatási és innovációs projektek, a civil szervezetek és a vállalati szektor szereplői közösen alkotják az EFOTT egyetemi kampuszát. Olyan értékek kapnak főszerepet a programokban, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció, a sport és a mentális egészség, a karrierépítés vagy az egészséges életmód” – mondja Budai Marcell.

Az egyetemisták legnagyobb fesztiváljának házigazdája idén a Pannon Egyetem lesz – az intézmény székhelye, Veszprém, idén Európa Kulturális Fővárosa.