Utódlás - Új trailer érkezett a várva várt 4. évadhoz

2023 tavaszán érkezik az HBO-ra és az HBO Maxra az HBO saját gyártású, Jesse Armstrong alkotta Emmy-díjas drámasorozatának, az Utódlásnak a tízrészes új évada.

Az Utódlás középpontjában a hatalom és a családi dinamikák állnak, a családfő, Logan Roy (Brian Cox) és négy felnőtt gyermeke, Kendall (Jeremy Strong), Siobhan (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) és Connor (Alan Ruck) szemén keresztül bemutatva.

Logline: A negyedik évadban közelebb kerülünk ahhoz, hogy a Waystar Royco médiakonglomerátumot eladják Lukas Matssonnak (Alexander Skarsgård), az IT-gurunak. Roy-ék előre látják, hogy más lesz az életük az üzlet lebonyolítása után, ezért a mindent megváltoztató adásvétel lehetősége egzisztenciális szorongást kelt bennük és családi ellentéteket szít. Felmérik, hogy kulturális és politikai befolyásuk jelentősen csökkenhet, és ennek nyomán hatalmi harc veszi kezdetét.

A negyedik évad szereplői: Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun, J. Smith-Cameron, Peter Friedman, David Rasche, Fisher Stevens, Hiam Abbass, Justine Lupe, Dagmara Domińczyk, Arian Moayed, Scott Nicholson, Zoë Winters, Annabelle Dexter-Jones, Juliana Canfield és Jeannie Berlin. A további szerepekben Alexander Skarsgård, Cherry Jones, Hope Davis, Justin Kirk és Stephen Root látható.

A negyedik évad alkotói: a sorozat alkotója és showrunnere Jesse Armstrong, executive producere Jesse Armstrong, Adam McKay, Frank Rich, Kevin Messick, Jane Tranter, Mark Mylod, Tony Roche, Scott Ferguson, Jon Brown, Lucy Prebble, Will Tracy és Will Ferrell.

Az Utódlás első három évada összesen 48 Emmy-jelölést gyűjtött be, melyből 13-at díjra váltott. Elnyerte többek közt a legjobb drámasorozat díját a második és a harmadik évadért. A harmadik évad, amely 2021 októberében indult, elnyerte a Színészek Kamarája díját a legjobb szereplőgárdáért a drámai kategóriában, és elhozta az Írók Kamarája, a Rendezők Kamarája és a Producerek Kamarája díjait is.