Catherine Zeta-Jones minden esetre, Mellékhatások nélkül

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones jobb formában van mint valaha. Az Oscar-díjas welsi színésznő idén olyan színészek oldalán lesz látható a mozikban, mint Mark Wahlberg, Russell Crowe, Jude Law, Cahnning Tatum, vagy Bruce Willis, John Malkovich. A sokoldalú, tehetséges Mrs. Douglas a vígjátéktól kezdve, a komoly thrillereken át a musicalig minden szerepében tökéletes.  

Legújabb filmjében, a Megtört városban (16, Broken City, már a mozikban) egy merész, férjével szembeforduló politikus feleséget alakít, akit a szintén Oscar-díjas Russell Crowe játszik. A színésznő egy internetes interjújában elmondta, hogy ez a thriller egyszerre szexi, intelligens, és merész, és hogy nem is volt annyira egyszerű egy megtört nő szerepébe bújnia.

’ Ez egy teljesen más világ. Sok múlik azon, hogy mit mutatsz meg magadból feleségként, mit hitetsz el az emberekkel, és hogyan állsz ki a férjed mellett.’ – jellemezte a szerepét. ’Cathleen, egy mintafeleség, és látszólag mindent megkap, amire egy nő csak vágyhat. De a valóság teljesen más. Nagyon magányos, a férje árnyékában él, retteg a cselekedetei következményétől. Ilyenkor érzem azt, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy egy boldog, biztonságos családban élhetem az életemet.’

Bár a forgatás nagyon szoros volt, a színésznő mégis szakított időt arra, hogy férje, Michael Douglas társaságában elmenjen golfozni. ’A kedvenc sportom! Általában a barátnőimmel járunk ki a golfpályára, de ki nem hagynám azokat az alkalmakat, amikor Michaellel tudunk egy kicsit lazítani, és végre kettesben lehetünk.’

A boldog Mrs. Douglas épp forgatja az augusztusban bemutatásra kerülő Red 2-t (12E), amiben a szuper CIA ex-ügynökök csapatába fog belekeveredni Bruce Willis, Helen Mirren, és John Malkovich oldalán. A jövő héten induló 63. Berlinalén pedig a Steven Soderbergh rendezte Mellékhatások (16E) című thrillerben láthatja a nagyközönség.