Die Hard 5: új plakát

Die Hard 5

Bruce Willis újra legendás – és őt sztárrá emelő – szerepét játssza. A Die Hard – Drágább, mint az életed című filmben John McClane rendőr detektív jelmezében tér vissza, hogy leszámoljon Oroszországban a mindent átható korrupcióval és a politikai megtorlásokkal. McClane megérkezik Oroszországba, hogy megkeresse tőle elhidegült fiát, Jacket (Jai Courtney) és megdöbbenve szembesül azzal, hogy a fia beépített ügynökként azon dolgozik, hogy megvédje a kormány informátorát, Komarovot.

Miközben a saját bőrüket viszik a vásárra, a két McClane kénytelen rendezni családi nézeteltéréseit is, másképpen nem tudnák kimenekíteni Komarovot és nem lennének képesek megakadályozni azt a bűntényt, amely katasztrófával fenyegeti az egész világot… hiszen a helyszíne a nukleáris átokföldje: Csernobil.

Die Hard 5 Poszter

A Die Hard huszonöt évvel ezelőtt robbant be a mozikba és indította el egy teljesen új mozihős, John McClane karrierjét. A karakter paradigmaváltást jelentett az akciófilmek világában. Az átlagember, akinek a körülmények hatására átlagon felüli feladattal kell megbirkóznia. Ez különbözteti meg McClane-t a képregényhősöktől, és emiatt válhatott a filmtörténet egyik legnépszerűbb figurájává.