Jack, az óriásölő

Jack, the Giant Slayer

Egyszer régen óriásuk uralták a Földet, ám lejárt az idejük, eltűntek, és elfelejtették őket. Ám a nagy Arthur király korában egy erős és ravasz parasztlegény (Nicholas Hoult) véletlenül megnyitja azt a kaput, amely mögé az óriások népét elzárták. Ők persze azonnal elözönlik az emberek földjét, és be akarják pótolni a sok száz évnyi mulasztást: pusztítás és rombolás szegélyezi óriási lépteik nyomát. 

Jack nem habozhat: olyan háborúba kell indulnia, amihez hasonlót sem látott az emberiség. A királyáért (Ian McShane), a népért és egy bátor hercegnő (Eleanor Tomlinson) szerelméért ölt kardot, hogy néhány bátor katona (Ewan McGregor) oldalán összemérje erejét azokkal a különös lényekkel, akikről addig azt hitte, csak a legendákban léteznek – hogy végül maga is legendává váljon. 

A 18. századból ismert angol mesében egyben van minden a kelta legendákból, az északi mitológiából és a lovagi költészetből, ami izgalmas, fantasztikus, szép és mesés. A Gyűrűk Ura-trilógiát készítő stúdió új látványos fantasy/kalandfilmjét az első két X-Men filmet is rendező Bryan Singer forgatja.

A film március 28-án kerül a mozikba.