Néhány az idei kedvenceink közül

Wolverine

Idén nem lesz Avengers, nem lesz Chris Nolan film - oké, ő a Man of Steel producere, de az más -, de ez még egyáltalán nem ad okot a csüggedésre. Folytatódik a Hobbit, Tony Stark visszatér az Iron Man harmadik részében, Jim Carrey benne lesz a Kick Ass 2-ben, J.J. Abrams másodjára is útnak indítja az Enterpriset, del Toro óriás robotokkal és GLaDOS-szal együtt veszi fel a harcot óriási szörnyek ellen, és a többi, és a többi.... Nézzük, miért is megyünk moziba idén.

Robert Downey Jr. Iron Man. Kell ennél több indok? Aligha, de a harmadik Iron Man film hivatalosan is megkezdi az Avengers Phase Two felvezetését, míg a filmben feltűnik Mandarin is Ben Kingsley által életre keltve. A trailer pedig egy kicsit sötétebb tónusú történetet ígér, de Shane Black rendező ígérete szerint a humor sem marad el.

Tony mellett Thor is visszatér idén a mozikba, ahol ezúttal Malekith-tel veszi fel a harcot, akinek eltökélt szándéka sötétségbe taszítani az univerzumot. Sajnos egyelőre nincs trailer, így egy gyors összefoglalóval tudunk csak szolgálni.

Természetesen a DC világából is érkezik idén egy hős, méghozzá Superman személyében. A filmet Zack Snyder rendezi, Chris Nolan a producer, David S. Goyer írta a történetet, benne lesz Zod, Russel Crowe mint Jor-El - szóval elég jónak néz ki, ami a Superman Returns után rá is fér a franchisera. Plusz nem szabad elfelejteni, hogy elvileg a film valamilyen módon felvezeti a Justice League-et is. Ha pedig a zene első hangjaira egyből libabőrösek leszünk nem csoda: Hans Zimmer.

Személy szerint én Star Wars rajongó vagyok, így roppant mód meglepődtem amikor azon kaptam magam, hogy egyszerűen imádom J.J. Abrams filmjét. Tudom, hogy a hardcore fanok már nem értenek velem ennyire egyet, de nálam az idei év egyik leginkább várt filmje a Star Trek Into Darkness. Na meg az sem elhanyagolható tény, hogy Benedict Cumberbatch lesz a főgonosz.

Ami a Pacific Rimet illeti az egész dolognak van egy kis animés beütése: óriási robotok harcolnak óriás, az óceán mélyéről egy másik dimenzióból érkező szörnyekkel, ezalatt James Cameron valószínűleg bepereli az egész stúdiót. Oké, az Avatar koncepció jelen van, erről most ne nyissunk vitát, de messze jobbnak ígérkezik, mint bármi az elmúlt pár évben, amiben nagy robotok harcoltak - például Bay Transformersei, vagy a Battleship... És igen, a számítógép hangja valóban GLaDOS.

A Marvel hősök sora azonban még nem ért véget: james Mangol rendezésében visszatér Hugh Jackman, mint Wolverine. A történet Japánban játszódik és elméletileg valamikor az X-Men: The Last Stand után található a kornológiát tekintve. Trailer sajnos még nincs. Jackman egyébként 2014-ben az X-Men: Days of Future Past-ben is szerepel majd, mint Wolverine.

És ha szuperhősök, akkor Kick-Ass 2. Jim Carreyvel. Engem már az első film is megvett kilóra, de a tény, hogy Jim Carreynek - nos, mi mást - egy idiótát kell játszania aki szuperhősnek képzeli magát már önmagában elégnek kéne lennie. Plusz ugye az első rész is elég elmebeteg és kretén volt, tehát tényleg garantált a szórakozás ismét.

Ráadásul idén is lesz Hobbit, méghozzá a második rész, ami ha csak fele annyira lesz jó, mint az Unexpected Journey, akkor is nyert ügyünk van. Emellett nem szabad elfeledkezni az Oblivionról, az After Earth vagy épp az Elysium is. Na meg persze a Hansel és Gretel: Witch Hunters modern kori változata, Jeremy Rennerrel és Katniss 2.0-val (Gemma Arterton).