A Canon bemutatja a teljes képmezős EOS R termékcsalád legkönnyebb tagját

A Canon Europe bemutatta az EOS R8 modellt, az új, teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépet, amely „megörökli” a funkciógazdag EOS R6 Mark II modell technológiáját. Az EOS RP típushoz hasonló kompakt kialakítással ez a nagy teljesítményű kombináció a fotózás/videózás szerelmeseinek és a kezdő fotósoknak egyaránt biztosítja azokat az eszközöket, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy szenvedélyüknek hódolhassanak.

A 24,2 megapixeles, teljes képmezős CMOS-érzékelővel, magas ISO-értékkel és továbbfejlesztett dinamikatartománnyal rendelkező EOS R8 fényképezőgép ideális választás portré-, esemény- és tájképfotózáshoz, amely szélesebb, s egyben művészibb perspektívát biztosít. Az RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM – egy kisméretű, könnyű RF sorozatú zoomobjektív – bevezetésével együtt a termékpáros egy kompakt, mégis nagy teljesítményű eszközkészletet kínál, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy teljes képmezős formában fedezhessék fel kreativitásukat.

Teljes képmezős minőség egy könnyű készülékházban
Az EOS R8 24,2 megapixeles teljes képmezős CMOS érzékelővel rendelkezik, amely az EOS R6 Mark II modellel megegyező felbontásra képes. A kategóriájában vezető érzékelő számos továbbfejlesztett funkciót kínál, beleértve a csökkentett gördülő zárat, amely 40 kép/mp sorozatfelvételt és alacsony zajszintű, akár 102400 értékű magas ISO-érzékenységet tesz lehetővé. Az EOS R8 fényképezőgép tökéletes választás olyan gyengén megvilágított környezetben történő felvételek készítéséhez, ahol a témák mozognak. A javított dinamikatartomány által erőteljes színekkel rendelkező, lenyűgöző képeket készíthetünk, a teljes képmezős érzékelő pedig kisebb mélységélességet biztosít, amely lágy hátteret hoz létre, s így a téma jobban kiemelkedhet.

A (kártyával és akkumulátorral együtt) kb. 461 g súlyú EOS R8 a Canon eddigi legkönnyebb teljes képmezős EOS R rendszerű fényképezőgépe. A 132,5 x 86,1 x 70 mm méretű fényképezőgép az EOS RP modellhez hasonló méretekkel rendelkezik, de a kompakt készülékházban számos további professzionális szintű funkció található. Az EOS R8 nagy felbontású, 2,36 millió képpontos EVF-fel rendelkezik, amely akár 120 kép/mp sebességgel is működik, és támogatja az UHS-II SD-kártya használatát. Az intuitív interfésznek köszönhetően a fényképezőgép útközben is könnyen kezelhető, a hasznos üzemmódválasztó tárcsa 12 üzemmódot kínál az állókép- és videókészítéshez, valamint egy külön kapcsolóval rendelkezik a fénykép- és a filmfelvételek közötti váltáshoz.

Örökítse meg az életet mozgás közben
Az EOS R8 fejlett érzékelője teljes szélességű 4K 60p felvételeket rögzít, amelyek a 6K érzékelő adatokból túlmintavételezve éles, részletes videótartalmakat, valamint 180 kép/mp-es Full HD felvételt tesznek lehetővé lassított videókhoz. A fényképezőgép támogatja a Canon Log 3 10 bites YCbCr 4:2:2 H.265 belső rögzítési funkciót, amely nagyobb dinamikatartományt és további rugalmasságot kínál az utómunkálatok során. Alternatívaként a HDR PQ és a HDR Movie módok is kiválaszthatók, amely tiszta HDMI-továbbítást eredményez a kompatibilis eszközökre.

A mozgóképfelvétel közbeni fókuszlégzés leküzdése érdekében az EOS R8 rendelkezik egy olyan funkcióval, amely a fókusztávolság beállításakor kompenzálja a látószög változását. A fényképezőgép emellett meghosszabbított, akár kétórás normál videofelvételi időt is biztosít1, amely ideális vlogok rögzítéséhez vagy rendezvényeken történő felvételkészítéshez.

Az EOS R5 és EOS R6 Mark II modelleknél is megjelenő Dual Pixel CMOS AF II fókuszálással az EOS R8 mindössze 0,03 másodperc alatt képes fókuszálni2 még 40 kép/mp sebességnél is, elektronikus zárral. Ez az intelligens rendszer számos témát – köztük állatokat, járműveket és embereket – felismer és követ, valamint fej-, arc- és szemfelismerést is kínál a precíz fókuszálás érdekében. A még pontosabb vezérlésért arra is lehetőség nyílik, hogy kiválassza, melyik szemet helyezze előtérbe. A témák ilyen széles skálája alapján történő felismerés leegyszerűsítése érdekében a felhasználók választhatják az automatikus beállítást, amely a kép összetétele alapján választja ki a témát. Ez a teljesítmény gyenge fényviszonyok mellett akár -6,5 EV értékig is terjedhet.3

Fokozott csatlakoztathatóság
A beépített 2,4 GHz-es Wi-Fi® és Bluetooth® csatlakoztathatóságnak4 köszönhetően a felhasználók könnyedén megoszthatják munkájukat és használhatják a Camera Connect alkalmazást, a WPA/WPA2/WPA3-Personal hitelesítés pedig biztonságos kapcsolatot biztosít. Az iPhone-tulajdonosok számára az EOS R8 modell iOS MFI tanúsítvánnyal™5 rendelkezik, ami lehetővé teszi a közvetlen letöltést és működtetést. Az EOS R8 webkameraként is használható az USB video eszközosztály (UVC)/USB audio eszközosztály (UAC) támogatás révén. Az image.canon előfizetéssel rendelkező felhasználók kihasználhatják a Neurális Hálózati Képfeldolgozó Eszköz6 nyújtotta előnyöket a továbbfejlesztett zaj- és „moiré”-effektus csökkentéshez, amely természetes megjelenésű JPEG és HEIF képeket eredményez.

A Canon az image.canon oldalt is frissítette, így használata számos új felhasználó számára vált elérhetővé az Adobe® Lightroom® film és vállalati támogatással, amely többek között a Frame.io és a Google Photo fiókokkal™7 biztosít megfelelő kompatibilitást.

Kicsi, könnyű zoom funkció mindennapos használatra
Az RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM egy kicsi és könnyű objektív 2-szeres zoommal és 24-50 mm-es gyújtótávolsággal, amely kiváló választás a fotózási és videózási készségek fejlesztéséhez – különösen portrék, belső terek vagy utazások rögzítésekor. Fejlett, akár 4,5-fokozatú képstabilizációt kínál, amely 7-fokozatra növelhető, ha beépített képstabilizátorral (IBIS) ellátott EOS R fényképezőgéphez csatlakoztatjuk, így az alkotók és a fotósok gyenge fényviszonyok mellett is készíthetnek videókat és állóképeket, állvány használata nélkül. Az STM fókuszáló motor gyors és csendes, a személyre szabható lencsevezérlő gyűrű pedig külön vezérlést biztosít, amellyel a felhasználók különböző üzemmódok között válthatnak, így profi módon készíthetnek fénykép- és filmfelvételeket. Az RF foglalat előnyeit kihasználva az RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM az EOS R sorozatú fényképezőgépekkel együtt használva a fényképezőgépen belüli képjavító funkciók széles skáláját támogatja, beleértve a pásztázást jelenetmódban és a fókuszlégzés korrekciót filmfelvételek készítésénél.

További részletek az EOS R8 modellről www.canon.hu/cameras/eos-r8/ találhatók, az RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM objektívről pedig www.canon.hu/lenses/rf-24-50mm-f4.5-6.3-is-stm/ érhetők el.

Az EOS R8 főbb jellemzői

  • Teljes képmezős 24,2 megapixeles CMOS érzékelő
  • Teljes szélességű 6K túlmintavételezett 4K 60p videófelvétel és 180 kép/mp-es Full HD felvétel
  • A nagy felbontású, 2,36 millió képpontos EVF akár 120 kép/mp-es maximális frissítési sebességgel működik
  • Intelligens témafelismerés állatok, járművek és emberek számára
  • Wi-Fi és Bluetooth a folyamatos kapcsolat biztosítása érdekében

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM főbb jellemzői

  • 2-szeres standard zoomobjektív, amellyel 24 mm-től kezdődően széles látószögű terület fedhető le
  • Optikai képstabilizálás akár 4,5-fokozatig
  • Akár 7 fokozat az OIS x IBIS koordinált vezérlésével
  • Vezércsavar-típusú STM sima film autofókuszhoz (AF)
  • Kompakt és könnyű, könnyen használható kialakítás

1 Akár 5 másodperces előzetes felvétel is lehetséges. Ha a fényképezőgép belső hőmérséklete túl magasra emelkedik, a felvételi idő csökkenhet. 4K UHD 59.94p felvételek készítése kb. 30 percig hőhatár nélkül lehetséges +23°C-ról indulva. Más üzemmódokban nincsen hőmérséklet miatti korlátozás.
2 2023. február 8-tól érvényes. A CIPA iránymutatásai alapján, belső mérési módszer alkalmazásával. EV 12-es fókuszálási fényerőnél (ISO 100), szobahőmérsékleten, M módban, RF 24-105mm F4-7.1 IS STM objektívvel, állóképek készítése az exponálógombbal, 1 pontos AF (középső AF-pont) és One-Shot AF funkció.
3 f/1,2-es rekeszértéknél, központi AF-ponttal, One-Shot AF funkcióval, 23°C/73°F hőmérsékleten, ISO100 érzékenység mellett.
4 Bluetooth® alacsony energiafelhasználású technológiával felszerelt készülék. A Bluetooth® szóvédjegy és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában lévő bejegyzett védjegyek, és a Canon Europe Ltd. ezen védjegyeket licenc alapján használja. Az egyéb védjegyek és kereskedelmi nevek a megfelelő tulajdonosok védjegyei és kereskedelmi nevei. A Wi-Fi® a Wi-Fi Alliance bejegyzett védjegye. A Bluetooth® szóvédjegy és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában lévő bejegyzett védjegyek, és a Canon Inc. ezen védjegyeket licenc alapján használja. Az egyéb védjegyek és kereskedelmi nevek a megfelelő tulajdonosok védjegyei és kereskedelmi nevei.
5 Az Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone és Lightning az Apple Inc. bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. A tvOS az Apple Inc.iPhone bejegyzett védjegye, az Apple Inc.iPhone pedig az Apple Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban. Az IOS a Cisco védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban, és az licenc alapján használatos. A QR-kód a DENSO WAVE INCORPORATED bejegyzett védjegye.
6 Az image.canon alkalmazás és az előfizetés ingyenes, azonban a felhőalapú nyers képfeldolgozás előfizetésen alapuló, díjköteles szolgáltatás, amelyhez külön előfizetés szükséges a sas.image.canon oldalon. A Canon Neurális Hálózati Képfeldolgozó Eszköze a DPP-n keresztül érhető el az utófeldolgozási munkafolyamat részeként számítógépen, vagy az image.canon oldalon elérhető Neurális Hálózati Képfeldolgozás segítségével, amely közvetlenül a fényképezőgépről elvégezhető.
7 A Google Play és az Android a Google LLC védjegyei.