A Canon idén is díjazza a legjobb női fotóriportert a Visa pour l’Image 2023 eseményen

A Canon Europe a Visa pour l’Image-gel együttműködve immáron 23. egymást követő évben ítél oda 8,000 euro összegű támogatást a fotós újságírás műfajban tevékenykedő legkiemelkedőbb fotográfus hölgynek.

A Canon Female Photojournalism Grant a fotósok között kifejezetten azon női fotósok aktivitását és alkotásait emeli ki, akik szociális, gazdasági, politikai vagy kulturális problémákat dokumentarista formában rögzítenek.

A Visa pour l'Image a világ egyik vezető fotóriporter-fesztiválja, s egyben a Canon hosszú távon együttműködő partnere. A pályázat nyertesét szeptemberben a franciaországi Perpignanban megrendezésre kerülő Visa pour l'Image fesztiválon hivatalosan is díjazzák, míg pályaműve a jövő évi fesztiválon kerül kiállításra. A beérkezett alkotásokat neves iparági szakértőkből álló zsűri bírálja el.

Az utóbbi évek nyertesei: Natalya Saprunova (2022), Acacia Johnson (2021), Sabiha Çimen (2020), Anush Babajanyan (2019) and Laura Morton (2018).

Pályázni a fotósok magánszemélyként tudnak, állampolgárságtól függetlenül. A pályázat és a kommunikáció angol nyelven folyik. A pályázatban 10-20 korábbi fotóval és részletes leírással kell bemutatni a fotósriporter által bemutatni kívánt társadalmi, kulturális, gazdasági vagy politikai ügyet. A nyertes a 8,000 euro támogatást a Canontól arra a célra kapja, hogy elkészíthesse azt a fotóriportot, amelyet a pályázatában leírt. A pályázatra jelentkezés ingyenes, a jelentkezési határidő 2023. május 17. A nevezés szabályzatát itt olvashatják:
https://www.visapourlimage.com/files/759ee0ee/downloadcanonfemalegrantrules2023.pdf

A pályázattal kapcsolatos részleteket a Canon Female Photojournalist Grant honlapján ismerhetik meg:
https://www.visapourlimage.com/en/festival/awards-and-grants/bourse-canon-de-la-femme-photojournaliste