Újabb részletek az EOS R5 tulajdonságairól

Pontosan egy hónappal az EOS R5 full-frame (teljes képmezős), tükör nélküli fényképezőgép fejlesztésének bejelentése után most a Canon a következő információkat hozza nyilvánosságra. A képalkotó iparág vezető márkájaként új mércét állítunk fel és megmutatjuk, mire képes a technológiánk.

A „lehetetlen” elérésével a Canon bebizonyítja, hogy a filmezés terén kiemelkedő a jelenlegi piacon. Crop nélkül, a szenzor teljes méretét kihasználva 8K (30p) videó rögzítési képességének köszönhetően a Canon EOS R újradefiniálja a „tükör nélküli” fogalmát. Emellett minden 8K módban támogatja a Canon híres Dual Pixel CMOS AF technológiáját.

Az EOS R5-ben különösen a mozgó témák fényképezését segítő AF-et továbbfejlesztette a Canon Inc.: felismeri a kutyákat, macskákat és madarakat, és nem csak az állatok szemeit, hanem a testét is, ugyanis a szemek nem mindig láthatók.

Az EOS R5 egyéb specifikációi, amelyeket ismertettünk a fejlesztés február 13-i bejelentésében:

  • 12 kép/mp mechanikus zár használatával, 20 kép/mp elektronikus zárral
  • Magában foglalja a Canon által újonnan kifejlesztett, fényképezőgépbe beépített képstabilizáló rendszert, amely az objektívbe épített stabilizáló rendszerrel együtt működik
  • Támogatja az automatikus képátvitelt az image.canon felhőplatformba
  • kettős kártyanyílás a kényelem érdekében.