A Dell Technologies edge fejlesztései az adatközpontokon túlra tolják az IT határait

A Dell Technologies újabb edge fejlesztéseket jelentett be az infrastruktúra- és PC-portfóliójában. Az új megoldások segítségével a cégek egyszerűsíthetik rendszereiket, és még több értéket nyerhetnek ki a hagyományos adatközpontokon és nyilvános felhőn kívül létrehozott és kezelt adatokból - a távoli és nehezen elérhető helyszínektől kezdve,  egészen a kiskereskedelmi és ipari létesítményekig.

„A  technológia legújabb frontvonalát az edge (peremhálózat) jelenti. Körülvesz bennünket a kiskereskedelmi egységektől a gyárakon át az intelligens városokig és kórházakig. A Dellnél egyszerű, innovatív megoldásokat alkotunk, hogy az adatokat a keletkezési helyükhöz közel lehessen elemezni, így a szervezetek gyorsabban hozhatnak döntéseket, és jobb eredményeket érhetnek el" – mondta Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója.

Az IDC kutatóvállalat becslése szerint 2023-ra az újonnan kiépített informatikai infrastruktúra 50 százalékát edge-en helyezik üzembe.1 A Fortune 100-as vállalatok 69 százaléka már most is használja a Dell Technologies edge megoldásait,2 így a cég nagyban hozzájárul az adatok életciklusához kapcsolódó igények kielégítéséhez ezen az egyre fontosabbá váló területen is. A bejelentett új megoldások és frissítések a következőket foglalják magukban:

  • A Dell EMC VxRail szatellit node-jai a VxRail működési modelljét és hatékonyságát teszik elérhetővé peremhálózati helyeken, kisebb infrastrukturális helyigénnyel. Ezáltal például a kiskereskedelemben, a gyártásban vagy a távoli fiókirodákban alacsonyabb indulóköltséggel lehet elkezdeni a VxRailt használni. A VMware-rel közösen kidolgozott egyetlen HCI-megoldásként, a szatellit VxRail-node-ok egycsomópontos változatai egy központi helyről automatizálják a mindennapi tevékenységeket, az állapotfigyelést és az életciklus-kezelést – anélkül, hogy szükség lenne helyszíni műszaki és specializált erőforrásokra.
  • A Dell Technologies Validated Design for Manufacturing Edge with Litmus összeköti a különálló ipari edge eszközöket, adatokat és alkalmazásokat, segít mindezek felügyeletében és vezérlésében - az üzemcsarnokoktól a vállalati felhőig -, külön programozás nélkül. A gyártók a nagyvállalati szintű Litmus Industrial IoT peremhálózati platform által biztosított valós idejű adatelemzési és központi eszközkezelési megoldások segítségével gyors döntéseket hozhatnak a berendezések karbantartásáról, még mielőtt azok meghibásodnának, továbbá jobb minőséget érhetnek el a gyártásban, és költségeket takaríthatnak meg. A megoldás Dell EMC VxRail vagy PowerEdge szerverekre épül, és lehetőséget nyújt a VMware Edge Compute Stack használatára. Ez immár a második olyan megoldás a Dell Technologies-től, amellyel az összetett, gyártóipari edge környezetek egyszerűsíthetőek.
  • A Dell EMC Gateway a különböző üzemeltetési technológiákat és informatikai megoldásokat használó környezetek biztonságos összekapcsolásában nyújt támogatást. Ez a kompakt, ventilátor nélküli Edge Gateway 9. generációs Intel® Core™ processzorokkal rendelkezik, és a kialakításának köszönhetően képes ellenállni a -20 °C és 60 °C közötti hőmérsékleti viszonyoknak. Az ipari környezetekben az 5G-s és vezeték nélküli csatlakozási lehetőség könnyíti meg a használatát. Az ügyfelek számára közvetlenül és OEM-megállapodásokon keresztül is elérhető átjáró megfelelő tárhelyet és számítási kapacitást kínál ahhoz, hogy helyben lehessen futtatni az adatfeldolgozó és -elemző alkalmazásokat, megoldást nyújtva az adatgyűjtés és -kezelés fájó pontjaira.
  • A Dell EMC Streaming Data Platform (SDP) továbbfejlesztett GPU-optimalizálást biztosít a videóstreamek betöltéséhez alacsonyabb késleltetés és nagyobb képkockasebesség mellett, továbbá támogatja a valós idejű elemzést a Dell EMC VxRail és PowerEdge szervereken. A szervezetek a kisebb munkafolyamatokat egyetlen magon futtathatják az új edge csomaggal, így kezdhetnek kicsiben, és az informatikai igényeiknek megfelelően skálázhatják az infrastruktúrájukat.
  • A Latitude 5430 Rugged és Latitude 7330 Rugged Extreme laptopok kialakításuknak köszönhetően képesek megbirkózni a legzordabb környezetekkel is, miközben a lehető legjobb teljesítményt és csatlakoztathatóságot kínálják. A Latitude 5430 Rugged egy 5G-kompatibilis3 laptop, amellyel bárhonnan lehet dolgozni, hiszen ez a piacon elérhető legkönnyebb4 és legnagyobb teljesítményű,5 14 colos, közepes ellenálló-képességű laptop. A Latitude 7330 Rugged Extreme a piac legkisebb, 5G-kompatibilis,6 13 colos, extrém ellenálló-képességű laptopja, amely a legszélsőségesebb környezetekkel is megbirkózik.7

Mindezek az innovációk jól szemléltetik, hogyan bővíti edge portfólióját a Dell az egyedi ügyféligények kiszolgálása érdekében.

1 IDC blog, Edge Computing: Not All Edges are Created Equal, 2020. június
2 Dell Technologies elemzése az amerikai Fortune 500 vállalatról, 2020. szeptember
3 A tényleges sebességek a szolgáltatói hálózattól, a felhasználóktól, a helyszíntől és egyéb tényezőktől függően változnak. A szolgáltató előfizetésétől és lefedettségi területétől függően. További díjakat kell fizetni. A részletekért forduljon a szolgáltatóhoz.
4 A Dell belső elemzése alapján, ahol a semi-rugged laptopokat hasonlították össze. A Dell Latitude 5430 Rugged laptopot hasonlítottuk össze a Panasonic Toughbook 55 és Getac S410 laptoppal, a 2021. májusi nyilvánosan elérhető adatok alapján.
5 5 A Dell belső elemzése alapján a CPU + Tárolás + Memória + Diszkrét grafika + Wi-Fi Standard specifikációk semi-rugged laptopokon, amely összehasonlítja a Dell Latitude 5430 Rugged Laptopot a Panasonic Toughbook 55-tel és a Getac S410-zel, 2021 májusától elérhető közzétett adatok felhasználásával.
6 A tényleges sebességek a szolgáltatói hálózattól, a felhasználóktól, a helytől és egyéb tényezőktől függően változhatnak. A szolgáltató előfizetésétől és lefedettségi területétől függően. További díjakat kell fizetni. A részletekért forduljon a szolgáltatóhoz.
7 A rugged laptopok Dell összehasonlító elemzése alapján, ahol a Dell Latitude 7330 Rugged Extreme laptopot hasonlítottuk össze a Panasonic Toughbook CF31 és Getac B360 laptoppal, a 2021. májusi nyilvánosan elérhető adatok alapján. A laptopok „Y" (vagy „szélességi") értékét összehasonlítva a „legkisebb".

**"Fully-rugged" olyan eszközre utal, amely: a MIL-STD-810H specifikációknak megfelelően tesztelt; akár 6 méter magasból történő leejtéstesztelésen esett át; IP-65 víz-, por- és szennyeződésvédelmi (IP) besorolással rendelkezik.