A Dell Technologies nagyobb teljesítménnyel és automatizálással erősíti a Dell EMC PowerStore-t

A Dell Technologies új szoftverrel és automatizálási képességekkel növelte Dell EMC PowerStore nagyvállalati tárolórendszereinek teljesítményét. A cég továbbá bemutatta a kedvezőbb árú PowerStore 500 modelljét is, amely a vállalkozások és felhasználók szélesebb körének kínál nagyvállalati szintű teljesítményt és funkciókat.

„A PowerStore a Dell történetének leggyorsabban növekvő új architektúrája. A tárolási megoldások új és meglévő felhasználói most első kézből tapasztalhatják meg, hogy a tároló egyedi kialakítása, rendkívüli teljesítménye és kiemelkedő automatizálási képességei hogyan  járulnak hozzá az innovációhoz és a versenyelőny fenntartásához. A most bemutatott fejlesztésekkel még gyorsabbá és intelligensebbé tettük a PowerStore-t, miközben számos olyan vállalkozás számára tettük elérhetővé, amelyek korábban nem ismerték a platformot” – mondta Jeff Boudreau, a Dell Technologies infrastrukturális megoldásokért felelős csoportjának elnöke és ügyvezetője.

A Dell Technologies a vállalati tárolórendszerek iparágvezető szolgáltatójaként1 eddig több mint 60 országban 400 petabájt PowerStore tárhelyet biztosított ügyfeleinek – ez nagyjából 136 milliárd MP3-fájl tárolására elegendő – olyan ágazatokban, mint az oktatás, a videojátékok, a szállítmányozás, az egészségügy, a kiskereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások. A PowerStore új felhasználói közé tartozik a Columbia Southern Egyetem, a Habib Bank, a RealPage, a Tech Data, a Pisai Egyetem, a Tilly’s és az Ultraleap.

A Dell EMC PowerStore teljesítménye, valamint automatizálási, deduplikációs és skálázhatósági képességei hozzájárulnak az informatikai infrastruktúránk átalakításához. A PowerStore-ral egyes alkalmazásoknál 450 százalékos teljesítménynövekedést értünk el, az adatmennyiség csökkenése pedig jóval meghaladja a Dell által garantált 4:1-es arányt. Napjainkban a sebesség kulcsfontosságú, és a PowerStore segítségével gyorsabban juthatunk hozzá a fontos adatokhoz és alkalmazásokhoz, amelyekre szükségünk van az innovációinkhoz” – nyilatkozta Richard Goodwin, az Ultraleap informatikai részlegének igazgatója.

Szoftverfejlesztések
A PowerStoreOS 2.0 szoftver teljesítmény növekedést valamint új funkciókat biztosít a PowerStore részére.

  • Teljesítménybeli fejlesztések: A PowerStore blokk-, fájl- és VMware vSphere-kötetalapú horizontálisan és vertikálisan skálázható architektúrája a munkaterhelések széles körét támogatja. A vállalkozások a PowerStore-on futó alkalmazásaikkal jobb teljesítményt és másodpercenként akár 25 százalékkal magasabb IPOS értéket (Input/output Operations Per Second) érhetnek el.2
  • Infrastruktúra-korszerűsítés: A PowerStore a teljes adatközpontra kiterjeszti az NVMe előnyeit az NVMe overFabrics funkció segítségével, melyhez csupán egy szoftverfrissítésre van szükség, nem igényel hardver cserét vagy bővítést.
  • Skálázhatóság a PowerStore X modellek esetén: Az iparág egyetlen, beépített VMware ESXi hipervizorral3 rendelkező tárolója lehetővé teszi, hogy az ügyfelek közvetlenül a tárolón futtassanak Vmware virtuális gépeket az AppsON funkcióval.

„A digitális átalakulás alatt álló vállalatok olyan teljesítményt és rugalmasságot igényelnek, amelyek segítenek a kihívást jelentő új terhelések kezelésében valamint a meglévő szolgáltatások konszolidálásában. Az új technológiák és az  alacsonyabb költségű tárolóban alkalmazott, nagyvállalati szintű tárhelykezelés, mint a Dell EMC PowerStore 500, további lehetőségeket biztosít a költséghatékony megoldásokat kereső ügyfelek számára” – mondta Eric Burgener, az IDC infrastruktúra-rendszerekért, platformokért és technológiákért felelős csoportjának kutatási alelnöke.

Fejlettebb intelligencia
A PowerStore által automatizált folyamatok segítségével költségmegtakarítás érhető el:

  • Intelligens adatcsökkentés: A PowerStore a kapacitás és teljesítmény optimalizálásával leegyszerűsíti az adattárolást, miközben garantálja a 4:1-es arányú adatcsökkentést.4 A PowerStore adatcsökkentési funkciója (deduplikáció és tömörítés) folyamatosan fut, de a teljesítményt egyáltalán nem befolyásolja.
  • Nagyobb rugalmasság: A Dual Parity támogatás bevezetésvel nagyobb adatvédelem is megvalósíthatóvá vált.
  • Hatékonyabb rétegezés: A PowerStore eddig is képes volt SCM (Storage Class Memory) típusú médián az adattárolásra, viszont a PowerStore OS 2.0 már azt is lehetővé teszi, hogy az NVMe SSD-t és az SCM-et egy tárolón belül lehessen használni. Ez felgyorsítja a metaadatokhoz való hozzáférést, így 15 százalékkal csökken a válaszidő, és mindössze egy Intel® Optane™ D4800X meghajtó szükséges hozzá.

A PowerStore automatizálási képességeit az ingyenes Dell EMC CloudIQ monitorozó és elemzőszoftver egészíti ki, amely a mesterséges intelligencia segítségével végez valós idejű teljesítmény- és kapacitáselemzést.

Bemutatkozik a PowerStore 500
A PowerStore 500 nagyvállalati szintű teljesítményt és tárolási szolgáltatásokat kínál elérhető áron. A PowerStore 500 bármilyen méretű vállalat számára alkalmas, és egyaránt használható adatközpontokban illetve, edge környezetekben is.

A tároló kompakt 2U kivitele akár 1,2 petabájt tárolására is képes, akár percenként 2,4 millió SQL-műveletet7, valamint berendezésenként 1500 VDI desktop-ot is támogat.8 Az ügyfelek több PowerStore 500 berendezéssel megfizethető árú storage cluster-t hozhatnak létre, amely automatizálási és adatmobilitási képességeinek köszönhetően könnyen menedzselhető. Nagyobb konfigurációk esetén az ügyfelek tetszés szerint, az informatikai igényeiknek megfelelően ötvözhetik a különféle PowerStore modelleket.

A Dell EMC Future-Proof programja magában foglalja az Anytime Upgrade-et, az iparág legrugalmasabb vezérlőfrissítési programját.9 A Dell Technologies egyedi programjával az ügyfelek mindössze az új tároló vezérlők megjelenése után 180 nappal cserélhetik a PowerStore-ban található kontroller node-okat.10 Az Anytime Upgrade és a PowerStore testreszabható architektúrájának kombinációjával kiküszöbölhető a platformok közötti migrálás, amely költségekkel és fennakadásokkal is járhat.

„A Dell EMC PowerStore egyedi architektúrája, automatizálási képességei és teljesítménye segít az ügyfeleinknek, hogy leküzdjék a jelen és jövő informatikai kihívásait. A PowerStore 500 alacsony költségével és rendkívüli teljesítményével vonzó új tagja a PowerStore termékcsaládnak. Az új teljesítménybeli és automatizálási frissítések még inkább meggyőzik az ügyfeleket arról, hogy a Dell Technologies tárolószolgáltatásait válasszák” – jelentette ki Bob Olwig, a WWT üzletfejlesztési és marketingosztályának alelnöke.

1 IDC WW Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker, 2020Q4 (globális negyedéves kimutatás a nagyvállalati tárolórendszerekről, 2020 negyedik negyedéve), 2021. március 11. – szállítói árbevétel.
2 A Dell 2021 márciusában készült belső tesztje alapján, amely során 70/30-as arányú jellemző olvasási/írási műveleteket végeztek 8K blokkmérettel a PowerStoreOS 2.0-s, illetve 1.0-s verzióját futtató PowerStore 5000 modellen. A tényleges teljesítmény ettől az adattól eltérhet.
3 A Dell által a fő tárhelyszolgáltatók aktuális megoldásainak nyilvánosan elérhető információi alapján 2020 áprilisában készített elemzés szerint. A VMware ESXi hipervizor a PowerStore X-modellek esetében érhető el.
4 Az ügyfélalkalmazások esetében a 4:1-es átlagos arány garantált. Az egyes alkalmazások esetében az arányok eltérőek lehetnek. A részleteket a Future-Proof program általános szerződési feltételei tartalmazzák.
5 A Dell magas rendelkezésre állású tömbök üzembe helyezésének és karbantartásához szükséges munkaidőt összevető elemzése alapján, amelyben a Dell dinamikus rugalmassági motorját (DRE) vetették össze a hagyományos RAID-del.
6 A Dell 2021 márciusában készült belső tesztje alapján, amelyben a PowerStore 500 válaszidejét SCM-metaadatszintkezeléssel és anélkül vizsgálták, 70/30-as arányú olvasási/írási műveletekkel és 8K blokkmérettel. A tényleges teljesítmény eltérhet.
7 A Dell PowerStore 500T modelljén SQL Server OLTP (TPC-C-szerű) terhelések futtatásával végzett tesztek alapján. A tényleges teljesítmény konfigurációnként és terhelésenként változhat.
8 A Dell PowerStore 500T modelljén végzett tesztek eredményének 2021. márciusi elemzése alapján. A számítások egy átlagos tudású dolgozói profil igényeit tükrözik. A tényleges teljesítmény konfigurációnként és terhelésenként változhat.
9 A Dell 2020 áprilisában készült elemzése alapján, amely a nyilvánosan elérhető adatok felhasználásával hasonlítja össze a vezérlőfrissítések terén elérhető legmagasabb program- és előfizetési ajánlatokat. A jogosultsághoz értékesítési helyen vásárolt, legalább 3 évre szóló, Anytime Upgrade Select vagy Standard bővítési lehetőséggel rendelkező ProSupport Plus előfizetés szükséges.
10 A bővítés 180 nap elteltével érhető el. A jogosultsághoz értékesítési helyen vásárolt, legalább 3 évre szóló, Anytime Upgrade Select vagy Standard bővítési lehetőséggel rendelkező ProSupport Plus előfizetés szükséges.