A Kingston USB-C csatlakozós meghajtóval bővíti IronKey Keypad 200 sorozatát

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP a mai napon bemutatta a kényelmet biztonsággal ötvöző Kingston IronKey™ Keypad 200C hardveresen titkosított Type-C®1 meghajtót. Mostantól az USB-C csatlakozós meghajtóval ellátott eszközök használói adapterek nélkül is kifogástalan adatvédelmet és kompatibilitást érhetnek el.

A (folyamatban lévő) FIPS 140-3 3. szintű tanúsítású KP200C katonai szintű biztonságot kínál, operációs rendszertől független alfanumerikus billentyűzettel az egyszerű PIN-kódos hozzáféréshez. XTS-AES 256 bites hardveralapú titkosítással dolgozik, Brute Force jellegű támadások elleni és BadUSB-védelemmel, és digitálisan aláírt firmware-rel, amely minden eddiginél magasabb szinten óvja a felhasználó értékes adatait. A több (rendszergazdai/felhasználói) PIN-kódos opcióval könnyen megjegyezhető alfanumerikus PIN-kódot lehet beállítani a billentyűzeten a rendszergazdai, illetve a felhasználói fiókokhoz. A rendszergazda visszaállíthatja a felhasználói PIN-kódot, hogy hozzáférést biztosítson a meghajtóhoz a felhasználói PIN-kód elfelejtése esetén.

„A felhőbe való behatolás, a szoftveres titkosítás feltörése és az USB-meghajtók elvesztése által okozott incidensek miatt egyre magasabb szintű adatvédelmi igények merülnek fel. A kényes adatoknál a legerősebb katonai szintű biztonságra van szükség, amely az interneten kívül, fizikailag is védhető, hardveresen titkosított meghajtókon érhető el, és átvitel, illetve tárolás közben egyaránt gondoskodik az adatok védelméről" – hangsúlyozta Oscar Escayola Kaloudis, az EMEA-régióbeli flash üzletág DACH-régióért, Közel-Keletért és Afrikáért, Görögországért és Izraelért felelős vezetője. „A Vault Privacy 50C mellett az IronKey termékcsaládot a második USB-C csatlakozós meghajtóval, a KP200C-vel bővítve most még nagyobb rugalmasságot kínálunk minden platformon és operációs rendszeren, és lehetővé tesszük a felhasználók számára, hogy eszköztől és rendszertől függetlenül, mindig könnyen hozzáférjenek adataikhoz."

A 256 GB max. tárkapacitású Kingston IronKey Keypad 200C meghajtóhoz három év garancia és ingyenes technikai támogatás jár.

További információért keresse fel a www.kingston.com oldalt.