A legújabb ThinkPad X1 gépek tovább erősítik a kompromisszumok nélküli felhasználói élményt

A Lenovo™ ThinkPad X1 sorozat prémium kategóriás laptopjainak legújabb tagjai is a kompromisszumok nélküli felhasználói élményt nyújtják, tervezésük során maximálisan a vásárlók igényeit előtérbe helyezve. A ThinkPad termékcsalád legújabb X1 Carbon 10. Gen, X1 Yoga 7. Gen és X1 Nano 2. Gen még tovább feszegeti az ismert ThinkPad dizájn és a céltudatos tervezés határait. Ezeket egytől-egyig olyan hibrid munkavállalók és szakemberek számára optimalizálták, akik nagyobb teljesítményt, jobb kamera- és hangképességet keresnek és egy biztonságos laptopot ahhoz, hogy a hibrid munkavégzés mindennapjaihoz a legjobban alkalmazkodhassanak.

Az újonnan tervezett kommunikációs fal kiváló kamerát és 360 fokos, négysávos mikrofonokat tartalmaz, amelyet OLED kijelző opciók és Dolby-megoldások egészítenek ki, beleértve a Dolby Voice®-t a legújabb zajszűrő technológiával, a példaértékű audiovizuális és kollaborációs élmény érdekében. A legújabb Intel vPro® 12. generációs Intel® Core™ processzorokkal és Windows 11 operációs rendszerrel működő új ThinkPad X1-ek robusztus ThinkShield™ biztonsági rendszerrel rendelkeznek, amelyet az új Computer Vision (CV) technológia egészít ki. A CV nagy előrelépéseket mutat a felhasználói jelenlét észlelése terén, mivel intelligensebb adatvédelmet, egyszerűbb bejelentkezési folyamatot és jobb energiagazdálkodást kínál.

ThinkPad X1 Nano 2nd Gen

Az újonnan bemutatott innovációk itt nem állnak meg. Merész újításokat mutat be az új ThinkCentre M90a Pro Gen 3 All-in-One (AIO) készülék, amely Továbbfejlesztett közös távoli munkavégzés funkciókkal rendelkezik, valamint az újratervezett TIO Flex nevű Tiny-in-One (TIO) készülék, amely újragondolja azt a moduláris AIO üzleti asztali számítógépet, amit a Lenovo 2014-ben mutatott be a világnak1. Továbbá debütáltak az új ThinkVision P sorozatú 27 hüvelykes monitorok, amelyek kibővítik a felhasználói munkaterületeket, és értéknövelő funkciókat biztosítanak a hatékonyság és a produktivitás érdekében otthoni vagy irodai környezetben egyaránt. Ezekhez opcionális ThinkVision Voice-over-IP (VOIP) moduláris állvány is tartozhat webkamerával és hangszóróval a zökkenőmentes videós kapcsolat érdekében.

Az eddigi legjobbak is jobbak lettek

A ThinkPad 30. évfordulóján a Lenovo egyben a tökéletességre való törekvésének 30 évét is ünnepli. Az elmúlt három évtized alatt a ThinkPad gépek az iparág igazi ikonjaivá nőtték ki magukat. A technológia fejlődésének köszönhetően pedig a következő 30 év is számtalan innovációs lehetőséget tartogat a vállalat számára ahhoz, hogy ne csak megtartsa eddigi felhasználóit, de bővíthesse is táborukat.


ThinkPad X1 Yoga 7th Gen

A ThinkPad X1 Carbon elérte a mérföldkőnek számító 10. generációt, és továbbra is biztosítja mindazt, amire egy modern szakembernek szüksége lehet; a ThinkPad X1 Yoga 7. generációja megmunkált prémium alumínium dizájnjával stílusos és teljesítményét tekintve pedig még erőteljesebb. Minden modell támogatja a 12. generációs Intel Core P-sorozatú processzorokat, amelyek jelentős teljesítményugrást jelentenek, beleértve a zászlóshajót és még mindig a valaha volt legkönnyebb ThinkPad-et, a kevesebb mint 1 kg-os ThinkPad X1 Nano 2nd Gen-t is.

A tervezés egyik legfontosabb jellemzője az új kommunikációs sáv, amely továbbfejlesztett FHD webkamera lehetőségeket, Privacy Shuttert és négy 360 fokos széles hatósugarú mikrofont integrál. A sáv kialakítása lehetővé teszi a laptopokon általában megtalálhatónál nagyobb érzékelővel rendelkező kamerát. Az 1,4 µm-es érzékelő növeli a képminőséget, különösen gyenge fényviszonyok között.

A legújabb ThinkPad X1 egyes modelljeiben elérhető új Computer Vision technológia egy neurális feldolgozó egységet (NPU) használ, amely az azonosítások és mesterséges intelligencia által vizsgált algoritmusok modellezése3 alapján metaadatokat generál a beépített kamerából. A technológia intelligensebb emberi jelenlét-érzékelést kínál, amely felismeri az embert és a számítógép használatára irányuló szándékát, szemben az irodában elhaladó kollégával vagy az otthoni macskával, és ezért csak az ő számára ébreszti fel és nyitja fel a számítógépet, ami további kényelmi szintet jelent. Még akkor is működik, ha a felhasználó épp védőmaszkot4 visel. Az energiatakarékosság érdekében a Computer Vision képes kikapcsolni vagy tompítani a kijelzőt, amikor a felhasználó másfelé néz, javítva ezzel az energiahatékonyságot, és a nyilvános helyeken végzett munka során a magánélet védelmét.

A további fejlesztések a hibrid munkaerő kritikus igényeit elégítik ki a teljesítmény, a felhasználói élmény, a csatlakoztathatóság és a biztonság területén. A legfontosabb fejlesztések:

 • Teljesítmény:
  • A legújabb Intel 12. generációs Core processzorok Intel vPro opcióval, beleértve az U15 és P28 processzorokat is
  • A Windows 11 Pro a következő generációs operációs rendszer élményét kínálja
  • A gyorsabb LPDDR5 memória és a PCIe Gen 4 tárolási lehetőségek csökkentik a rendszer késleltetését
  • Az X1 Carbon és X1 Yoga új légbevezetéses billentyűzetkialakítása javítja a hőteljesítményt5
 • Felhasználói élmény:
  • Élénk kijelzők, beleértve az új 2,8k OLED opciókat az X1 Carbon és a 4K OLED opciókat az X1 Yoga számára, valamint az Eyesafe tanúsítvánnyal rendelkező, alacsony kékfényű paneleket.
  • Új 1,4 µm-es FHD kamera opcionális Computer Vision technológiával
  • A Dolby készlet igazi multimédiás erőművet hoz létre, beleértve a Dolby Atmos® hangszórórendszert, a Dolby Vision®-t a támogatott kijelzőkön és a Dolby Voice-t AI zajszűréssel, amely mostantól az X1 Nano-n is elérhető a kristálytiszta hangkonferenciákhoz.
 • Kapcsolat és biztonság:
  • A Wi-Fi 6E6 mostantól elérhető a jobb sávszélesség érdekében a zsúfolt hálózatokon, és ha a Wi-Fi nem elérhető, a felhasználók választhatják a Cat16 4G LTE vagy 5G sub-6 WWAN kapcsolatokat.7
  • A ThinkShield Firmware Resiliency 2.0 további komponensek védelmének, észlelésének és helyreállításának kiterjesztésével tovább növeli a biztonságot.
  • A Computer Vision javítja a felhasználó jelenlétének felismerését, egyszerűsíti a bejelentkezést és növeli az adatvédelmet.
  • ThinkPad X1 készülékek készen állnak a Tile Windows applikáció teljes keresési funkciócsomagjának támogatására, így a felhasználók akár 14 napig is megtalálhatják számítógépüket, még akkor is, ha az le van állítva8

"Az X1 portfóliónk,  a ThinkPad tervezési és a mérnöki tudásunk csúcsa. Hűséges rajongóink örömére, az elmúlt 30 év folyamatos innovációjának biztosítása elkötelezettséget és összpontosítást igényel, valamint olyan nagyszerű partnereket, mint az Intel." – mondta el Jerry Paradise, a Lenovo PC és intelligens eszközök globális üzleti termékportfóliójának alelnöke. "Nagyon büszkék vagyunk arra a fáradhatatlan elkötelezettségünkre, hogy a legfejlettebb, legnagyobb teljesítményű ultrahordozható laptopokat adjuk ügyfeleink kezébe."

"Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a ThinkPad születésének szerves részét képeztük, és segítettünk forradalmasítani a személyi számítógépek világát. Az Intellel közösen tervezett Lenovo ThinkPad X1 Nano, X1 Carbon és X1 Yoga kialakításai az Intel hardveres specifikációin és a legfontosabb élménycélokon keresztül megfelelnek az Intel Evo™ laptopokkal szemben támasztott követelményeknek a reakciókészség, az azonnali ébresztés, az akkumulátor élettartama, a gyors töltés és az intelligens együttműködés terén." – mondta el Josh Newman, az Intel mobil innovációért felelős alelnöke és vezérigazgatója.

Az asztali számítógépek jövője rugalmas és alkalmazkodó

Első pillantásra az új ThinkCentre M90a Pro Gen 3 a prémium AIO üzleti asztali számítógépek szokásos frissítése. Az új M90a azonban olyan új funkciókat vezet be, amelyek a terméket intelligens, produktív és együttműködő PC-vé emelik. Az Intel Q670 platformon a vPro technológiával ellátott 12. generációs Intel Core processzorok által hajtott, akár i9-es Intel Q670 platformon, 23,8 hüvelykes QHD kijelzővel, akár 64 GB DDR5 memóriával, valamint rengeteg tárolási lehetőséggel és IO-porttal rendelkezik. Egy AIO készülékhez képest szokatlan módon HMDI 2.0 és DisplayPort kimenetekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik egy második kijelző, valamint egy teljes funkcionalitású állvány csatlakoztathatóságát, utóbbi 90 fokos elforgathatósággal rendelkezik. A konferencia- és biztonsági technológiák integrálása azonban kiemeli a többi közül:


ThinkCentre M90a Pro Gen 3

 • Az M90a Pro Gen 3 alapfelszereltségként egy dönthető kamerával, kettős mikrofonnal és két 3 wattos hangszóróval rendelkezik az egyéni videokonferenciákhoz.
 • Az opcionális konferenciahívó bázis életre kelti a kapcsolatot. Az AI zajszűrő technológiát alkalmazó, négy 360 fokos széles hatósugarú mikrofon és a négy Harman által kifejlesztett hangszóró az M90a-t csoportos konferencia PC-vé alakítja. Az integrált USB Type-C kábellel ellátott, Microsoft Teams-optimalizált eszköz egy kompatibilis laptophoz is csatlakoztatható, így bármilyen helyiséget adhoc tárgyalóteremmé alakíthat.
 • Az M90a Pro Gen 3 az Intel® Context Sensing Technology által lehetővé tett, opcionális emberi jelenlét-érzékeléssel is rendelkezik, így a rendszer felébred a felhasználó közeledtére, és automatikusan lezár, amikor az eltávolodik.
 • Neurális zajszűrés az Intel® GNA segítségével a háttérzajok csökkentése érdekében az kapcsolódás során.
 • Az M90a Pro Gen 3 a 12. generációs Intel vPro platformra épített üzleti felhasználásra készült, a felhasználók által elvárt teljesítményt és modern funkciókat, valamint a biztonságot, kezelhetőséget és stabilitást kínálja, amelyben az informatikusok megbízhatnak.

A Lenovo 2014-ben sok szempontból újjáélesztette az asztali számítógépek iparágát az első generációs moduláris Tiny-in-One PC2 bevezetésével. Az új TIO Flex bevezetésével egy teljes körű, ügyfeleink számára értékteremtő megoldást adunk, amely csökkenti az irodai és távmunka összetettségét. A nagyfokú rugalmasságot biztosító Flex a Tiny asztali számítógépek utolsó négy generációjának támogatásával és az új, akár 27 hüvelykes monitoropciókkal egyszerű frissítési utakat kínál az asztal és a kijelző külön frissítési lehetőségével. A modularitás három részből áll:

 • TIO Flex Stand, egy eszközös megoldás kompatibilis Tiny asztali számítógéphez és ThinkVision kijelzőhöz
 • Opcionális ThinkCentre Tiny asztali számítógép. A TIO Flex Stand támogatja a Tiny Gen 4-től a Gen 8-ig terjedő Tiny modelleket.
 • Opcionális ThinkVision T sorozatú monitorok 22 hüvelykes, 24 hüvelykes és 27 hüvelykes kijelzőkkel9 VoIP képességgel vagy anélkül.
 • Ezen kívül egy opcionális VESA szabványos 100x100-as rögzítő konzol is elérhető lesz további monitorok támogatására.

A TIO Flex könnyen telepíthető, könnyen karbantartható, és mostantól rugalmas és intuitív frissítési lehetőséget kínál, amely biztosítja a beruházások jövőjét.

ThinkVision megoldások a hibrid munkavégzéshez

A hagyományos irodahelyiségek újradefiniálódnak, és a hibrid munkavégzés felé való elmozdulás egyre gyorsabban halad. A felhasználók olyan következetes technológiát keresnek, amely lehetővé teszi az iroda és az otthon közötti rugalmasságot. A ThinkVision figyel az ügyfelekre, és a P-sorozatú professzionális monitorok új generációját a moduláris rugalmasság, a digitális wellness és a fenntarthatóság szem előtt tartásával tervezték.

ThinkVision P27h-30 és P27q-30 4 oldalas, közel keret nélküli kialakítású, 27 hüvelykes QHD kijelzők, amelyek élénk színteljesítményt nyújtanak kalibrált színpontossággal. A kiemelkedő jellemzők közé tartoznak:

 • 95% DCI-P3, 99% sRGB, BT.709 színek és HDR10 támogatás.
 • Ergonómiailag a monitorok teljesen állítható állványokkal azonosak, a természetes alacsony kékfény-technológia pedig enyhíti a szem megerőltetését a hosszú munkamenetek során.
 • A ThinkVision P27 sorozat fenntartható papírcsomagolásban, cellulózpárnával kibélelt dobozban érkeznek a boltok polcaira.
 • A csatlakoztathatóságot több porton keresztül biztosítják, a felhasználói élményt pedig a ThinkColour szoftver egyszerűsíti a monitor intelligens és egyszerűbb vezérléséhez.

A P27h-30 és a P27q-30 célzott funkcionalitásukban különbözik egymástól, előbbit olyan rugalmas munkakörnyezetbe tervezték, ahol a laptop gyors csatlakoztatására van szükség egy egykábeles dokkolási megoldással. Az akár 100 W-os hálózati töltést, ethernet, USB hubot és több kijelzős képességet kínáló plug-and-work (vagy play) P27h-30 ideális otthoni irodai és hot-desk környezetbe, és KVM10 kapcsoló képességgel egészíti ki a hálózati felhasználók számára a PC-bemenetek közötti egyszerű váltást.

Mindkét P-30 sorozatú monitor közös videós együttműködési lehetőséggel rendelkezik. A ThinkVision VoIP Modular Állvány egyedülálló kábel nélküli konferencia-megoldást kínál, amely az új MC60 monitor webkamerát, az MS30 monitor hangsávot és egy okos USB-állványt tartalmaz, amely közvetlenül a P-30 sorozat tetején lévő USB-portba csatlakoztatható. Egy stack a felhasználói igényeknek megfelelően három forgatókönyvnek felel meg:

 • A moduláris hangsáv (MS30) az USB-állvánnyal az audiokonferenciákhoz tiszta hangzást biztosít két 2 wattos hangszóróval és biztonsági zárral a fizikai védelem érdekében.
 • A moduláris webkamera (MC60) az USB-állvánnyal együtt tiszta FHD videóképet biztosít, beleértve az autofókusz funkciót és a kettős mikrofoncsaládot a zajszűrés érdekében sugárformáló technológiával. Az MC60 különböző látómezőt választhat 65, 78 vagy 90 fokos széles látószöggel, és adatvédelmi zárat is tartalmaz.
 • Az MC60 webkamera és az MS30 Soundbar az USB-állvánnyal együtt kábel nélküli audio/videokonferencia-megoldást kínál otthoni vagy irodai helyiségekbe.

1 A Lenovo 2014. szeptember 4-én jelentette be az első Tiny-in-One formájú moduláris asztali számítógépet.
2 Az első ThinkPad márkájú készülék a ThinkPad 700 volt, egy 1992 áprilisában bemutatott tábla PC. Az első ThinkPad laptopot, a 700C-t 1992. október 5-én mutatták be.
3 Az NPU nem tárol képeket
4 A rendszer felismeri az arcmaszkot viselő felhasználót, de a kényelmes bejelentkezéshez az arcfelismeréshez a maszkot le kell venni.
5 A légbevezetéses billentyűzet nem veszélyezteti a kiömlésállóságot
6 Külön megvásárolt Wi-Fi routert és csomagot igényel, amely helyenként eltérő lehet. További feltételek, feltételek és/vagy díjak érvényesek.  A kapcsolódási sebesség a helytől, a környezettől, a hálózati feltételektől és egyéb tényezőktől függően változhat.
7 4G vagy 5G hálózati szolgáltatást és külön megvásárolt mobil adatátviteli csomagot igényel, amely helyenként eltérő lehet. További feltételek, feltételek és/vagy díjak érvényesek. A kapcsolódási sebesség a helytől, a környezettől, a hálózati feltételektől és egyéb tényezőktől függően változhat.
8 Ahhoz, hogy Lenovo ThinkPad X1 készülékét megtalálhassa, egyszerűen töltse le és telepítse a Tile Windows alkalmazást a számítógépére, aktiválja a számítógépet Tile-ként, és töltse le a Tile alkalmazást Android™ vagy iOS® telefonjára, hogy megtalálja a laptopját.
9 Kompatibilis ThinkVision T sorozatú monitorok hamarosan bejelentésre kerülnek
10 Billentyűzet, videó, egér
11 Az árak nem tartalmazzák az adót, a szállítást vagy az opciókat, és előzetes értesítés nélkül változhatnak; további feltételek és kikötések érvényesek. A viszonteladói árak eltérhetnek. A polcra kerülés dátuma földrajzi területenként változhat, és előfordulhat, hogy a termékek csak egyes piacokon állnak rendelkezésre. Minden ajánlat a rendelkezésre állás függvénye. A Lenovo fenntartja a jogot, hogy a termékkínálatot, a funkciókat és a specifikációkat bármikor, előzetes értesítés nélkül módosítsa.