A Premier League az Oracle felhőjébe helyezi át a mérkőzésekről készült videók hatalmas tárházát

A Premier League, a világ legnézettebb belföldi labdarúgó-bajnoksága, az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) rendszerébe helyezte át hatalmas tartalomarchívumát, amely az elmúlt 30 év minden mérkőzéséről tárol felvételeket. Az elkövetkező években az Oracle felhőinfrastruktúrája hozzájárul a Premier League egyre növekvő közvetítési minőségi szintjének fenntartásához és a tartalomtárolási igények kielégítéséhez, mivel a tárolandó mennyiség 2025-re várhatóan eléri a három petabájtot.

A Premier League kétheti rendszerességgel rögzíti és tárolja a mérkőzések minden aspektusából készült videókat, beleértve a mérkőzés előtti és utáni interjúkat is. Az Oracle felhőben tárolt felvételeket azután világszerte átveszik és 188 ország 797 millió háztartásában sugározzák. Ezenkívül a felvételeket értékesítik reklámok, dokumentumfilmek, összefoglaló műsorok részére és más alkalmazásokban való felhasználásra is.

Az Oracle a Premier League videofelvételeit négy ország felhőrégióiból fogja szolgáltatni - kezdetben az Egyesült Királyságból, majd Szingapúrból, az Egyesült Államokból és Brazíliából is -, így a világ minden részén egységes élményt nyújt a közvetítő partnereknek mind az ár, mind a teljesítmény tekintetében.

A Premier League kiterjedt videoarchívumának tárolása mellett az Oracle elkötelezett amellett, hogy növelje a Premier League minden egyes mérkőzését övező izgalmakat. Az Oracle fejlett adatelemzési és gépi tanulási technológiái segítségével valós idejű játékos- és csapatstatisztikákat készít minden mérkőzés közvetítéséhez. 2022 májusában a Premier League két új, szigorú Oracle Cloud adatelemzésen alapuló szezonvégi díjat is átadott: A legvalószínűtlenebb visszatérés díját, amelyet a Tottenham Hotspur kapott; és a legerősebb gól díját, amelyet a Manchester City középpályása, Fernandinho kapott.