A Samsung 4TB-os SSD 990 PRO rendkívüli teljesítményt és kapacitást kínál a gamereknek és a kreatív alkotóknak

A Samsung a memóriatechnológia élvonalbeli vállalataként bejelentette 990 PRO SSD termékcsaládja új, 4 terabájtos (TB) verzióját. A 990 PRO sorozat a nagy teljesítményű PCIe1 4.0 SSD-k sorában foglal helyet, amely a Samsung nyolcadik generációs V-NAND (V8) technológiájával és saját gyártású, továbbfejlesztett vezérlőjével érkezik.

A 990 PRO SSD termékcsalád villámgyors sebességet és kimagasló energiahatékonyságot kínál. A meghajtókat a jelentős adatmennyiséggel járó feladatokhoz tervezték, például háromdimenziós vagy 4K felbontású grafikai munkákhoz, adatelemzéshez vagy magas minőségű játékokhoz, így megfelel akár a legkorszerűbb asztali számítógépek, laptopok, játékkonzolok és egyéb számítástechnikai eszközök elvárásainak. A 990 PRO eszközökön az összes írott adatmennyiség (TBW, total bytes written) elérheti a 2400 TBW-os értéket. A továbbfejlesztett írási képességek fokozott megbízhatóságot és hosszú élettartamot biztosítanak, amelyek ideálissá tehetik az eszközöket a nagyobb feldolgozási terhelésekkel járó és nagy tárolókapacitást igénylő projektekhez.

„A gamereknek és a kreatív szakembereknek nagy kapacitású és teljesítményű SSD-kre van szükségük, az új Samsung 4 TB-os 990 PRO SSD pedig ideális adattárolási megoldást kínálhat számukra” – mondta Hangu Sohn, a Samsung memória üzletágának márka- és termék alelnöke. – „Egyre nagyobb igény mutatkozik a nagyfelbontású tartalmak és a szupergyors adatfeldolgozás iránt, így egy nagy teljesítményű NVMe2 adattároló alapkövetelménynek tekinthető”.

Élvonalbeli teljesítmény és kapacitás
A 990 PRO SSD a Samsung V8 technológiájával és továbbfejlesztett vezérlőjével páratlan teljesítményt nyújt PCIe 4.0 interfészen, akár 7450 MB/s-os szekvenciális olvasási és 6900 MB/s-os írási sebességet. Az újonnan kibővített, 4TB méretű kapacitás egészen 1600K, valamint 1550K IOPS3 értékű véletlenszerű olvasási és írási sebességet tesz lehetővé, ezáltal ideális választás lehet mindazon gamerek, kreatív és technikai szakemberek számára, akik csúcsminőségű teljesítményre és nagyméretű tárhelyre vágynak.

A PCIe 4.0 interfészes SSD-k piacán a Samsung 4TB-os 990 PRO-ja olyan gyors véletlenszerű olvasási teljesítménnyel rendelkezik, amely jelentősen lecsökkenti a játék során fellépő esetleges leállásokat és felgyorsítja a kiváló minőségű videók betöltését, hogy a gamerek még jobban elmerülhessenek a játékban. A legújabb játékbetöltési technológiát alkalmazó videojátékok esetében a 990 PRO széria segíthet a késleltetés csökkentésében, így a felhasználóknak egyenletesen magas képkocka/másodperc (FPS) sebesség mellett valós idejű játékélményben lehet részük.

Fokozott energiahatékonyság és megbízható hőszabályozás
A 990 PRO széria az energiahatékonyság tekintetében is áttörést ért el4, miközben akár 50%-kal jobb teljesítményt kínál a vállalat korábbi 980 PRO sorozatához képest. A nikkelbevonatú vezérlő mellett az SSD hátoldalán megtalálható hőelosztó címke hosszú távon biztosítja az optimális hőmérsékletszint megtartását és a minimális teljesítményingadozást. A hatékonyságot szolgáló, vékony hűtőbordákkal ellátott 990 PRO a számítástechnikában és gaming világában rejlő lehetőségekre épít a kiváló felhasználói élményért. A meghajtó a legújabb konzolokkal is kompatibilis, amelynek köszönhetően a játékok gyorsabban telepíthetők és betölthetők, miközben nem lép fel a túlmelegedésből eredő teljesítménycsökkenés.

Egyoldalas 4TB SSD az ultravékony laptopokhoz
A Samsung 1TB-os nagykapacitású V-NAND (V8) és a memóriafejlesztésre irányuló ún. stacking technológiájának nyomán a 4TB-os 990 PRO SSD vékonyabb, egyoldalas M.2 formát kapott. A felhasználóknak így nem kell tartaniuk attól, hogy a kétoldalas M.2 meghajtó esetlegesen kárt okoz az ultravékony laptopban a beszerelés során, mivel az egyoldalas M.2 esetében nem merül fel az SSD helyhiányának lehetősége vagy más alkatrészek megsértése. Az egyoldalas M.2 áramvonalasabb kialakításnak köszönhetően bővebb tárhelyet és fenntartható teljesítményt biztosít.

A Samsung Magician szoftver
A Samsung Magician szoftver a firmware, az illesztőprogramok és egyéb beállítások folyamatos frissítésével biztosítja a SSD-k optimális teljesítményét. Az eszköz fogyasztását és teljesítményét a felhasználók egyéni igényeik alapján testre szabhatják. A szoftver a hűtőbordákkal ellátott 990 PRO esetében támogatja az RGB funkciót, így a gamerek saját igényeik alapján jeleníthetik meg a színeket és a LED-effektusokat. A 2023 szeptemberében megjelenő Magician 8.0 szoftver új verziója integrált szoftvermegoldást kínál majd SSD-khez, hordozható SSD-khez, memóriakártyákhoz és USB flash meghajtókhoz.

A 990 PRO és a hűtőbordákkal ellátott 990 PRO 4TB kiszerelésű modelljei 2023. októbertől Magyarországon is elérhetők. A 4TB-os 990 PRO 131 990 forintos, a hűtőbordákkal ellátott 990 PRO pedig 135 990 forintos fogyasztói áron lesz megvásárolható, a 990 PRO széria 1TB és 2TB-os változatai pedig jelenleg is megrendelhetők a Samsung webáruházában. További információkért látogasson el a https://www.samsung.com/hu/ oldalra.

 

A Samsung SSD 990 PRO és hűtőbordákkal ellátott 990 PRO termékjellemzői

Kategória

Samsung SSD 990 PRO | 990 PRO hűtőbordákkal

Csatlakoztathatóság

PCIe Gen 4.0, x4, NVMe 2.05

Forma

M.2 (2280)

Memória

Samsung V-NAND 3-bit TLC

Vezérlő

Samsung házon belüli vezérlő

Kapacitás6

1TB

2TB

4TB

DRAM

1GB LPDDR4

2GB LPDDR4

4GB LPDDR4

Szekvenciális olvasási/írási sebesség7

Akár 7,450 MB/s, akár 6,900 MB/s

Véletlenszerű olvasási/írási sebesség (QD32)

Akár 1 600K IOPS, 1 550K IOPS

Menedzsment szoftver

Samsung Magician szoftver

Adattitkosítás

AES 256-bit teljes lemez titkosítás, TCG/Opal V2.0,

Titkosított meghajtó (IEEE1667)

Összes írott adatmennyiség

600TB

1200TB

2400TB

Garancia8

Öt év korlátozott garancia9

 

1 PCIe: Peripheral Component Interconnect express.
2 NVMe: Non-Volatile Memory express.
3 IOPS (Input/output Operations Per Second): A bemeneti/kimeneti műveletek másodpercenkénti száma.
4 2023 augusztusában a vállalat kínálatában elérhető PCIe 4.0 csatolós felhasználói SSD-k között a leggyorsabb véletlenszerű olvasási teljesítményt kínálja, akár 1600 000 IOPS értékű véletlenszerű olvasási és akár 1550 000 IOPS értékű véletlenszerű írási sebességgel.
5 Az NVM Express® formai eleme az NVM Express, Inc. bejegyzett védjegye.
6 1GB = 1,000,000,000,000,000 az IDEMA által meghatározott érték. A kapacitás egy bizonyos része a rendszerfájlok és a karbantartás céljára használható, így a tényleges kapacitás eltérhet a termék címkéjén feltüntetettől.
7 A szekvenciális és véletlenszerű teljesítménymérések az IOmeter1.1.0-n alapulnak. A teljesítmény az SSD firmware verziójától, a rendszer hardverétől és konfigurációjától függően eltérő lehet. A rendszer konfigurációjának tesztelése: AMD Ryzen 7 5800X 8-magos processzor Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., DDR4 3600MHz 16GBx2 (PC4-25600 Overclock), Windows 10 Pro 64bit, ASRock-X570 Taichi.
8 Samsung Electronics nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért, beleértve, de nem kizárólagosan a Samsung Electronics termékén található adatok vagy egyéb információk elvesztését, illetve a felhasználó által esetlegesen elszenvedett nyereség- vagy bevételkiesést. A garanciával kapcsolatos további információkért látogasson el a samsung.com/hu weboldalra.
9 Öt év vagy az összes írott adatmennyiség (TBW), attól függően, hogy melyik következik be előbb. A garanciával kapcsolatos további információkért olvassa el a csomagban található mellékelt jótállási dokumentumot.