A Samsung SSD 990 EVO még jobb teljesítményt kínál a játékhoz, az üzleti és kreatív munkafolyamatokhoz

A Samsung a memóriatechnológia élvonalbeli vállalataként bemutatja fogyasztói felhasználásra szánt SSD-kínálatának legújabb tagját: az SSD 990 EVO-t, amely még jobb teljesítményt nyújt, nagyobb energiahatékonyság kíséretében. A mindennapi számítógépes tevékenység, mint a gaming, a munka és a videó- vagy fényképszerkesztés élményének fokozására tervezték. Az NVMe SSD a különböző felhasználói igényekre nyújthat ideális megoldást.

A Samsung a fejlett memóriatechnológiáit az optimalizált SSD-megoldásokhoz használja. Legújabb fogyasztói felhasználásra szánt termékünkben az innovációt és a praktikumot kombináltuk, hogy javítsuk a felhasználói élményt – mondta Hangu Sohn, a Samsung memória üzletágának alelnöke. – A 990 EVO egyensúlyt teremt a teljesítmény, az energiahatékonyság és a megbízhatóság között, így sokoldalú választás a legújabb interfészhez, amely számos mindennapi feladat ellátására alkalmas, beleértve a játékot, az üzleti munkafolyamatokat és a kreatív tevékenységeket is.”

Fokozott teljesítmény
A 990 EVO akár 43%-kal nagyobb teljesítményt kínál az előző modellhez, a 970 EVO Plus-hoz képest. A szekvenciális olvasási sebesség elérheti akár az 5000 MB/s, az írási sebesség pedig a 4200 MB/s-et. A véletlenszerű olvasási és írási sebességek szintén megnövekedtek, akár másodpercenként 700K input/output műveletre (IOPS1), illetve 800K per IOPS-re.

A Host Memory Buffer (HMB) technológia használatával, amely közvetlenül kapcsolódik az alapprocesszor DRAM-jához, az SSD még DRAM nélküli kialakítás esetén is optimális teljesítményt érhet el. A korábbi általános SSD-kről váltó felhasználók lényegesen nagyobb betöltési sebességet tapasztalhatnak a játékoknál, és gyorsan hozzáférnek a nagyméretű fájlokhoz.

Továbbfejlesztett energiahatékonyság és intelligens hőkezelési megoldás
A Samsung 990 EVO energiahatékonysága a 970 EVO Plus-hoz képest akár 70%-kal növekedett, így a felhasználók hosszabb ideig használhatják számítógépüket anélkül, hogy az akkumulátor üzemideje miatt kellene aggódniuk. Támogatja a Modern Standby2 funkciót is, amely azonnali be- és kikapcsolást tesz lehetővé megszakítás nélküli internetkapcsolattal és az értesítések zökkenőmentes fogadásával, még energiatakarékos üzemmódban is.

A 990 EVO hőelosztó címkéje hatékonyan szabályozza a NAND chip hőállapotát, így a műveletek folyamatosan működhetnek, anélkül, hogy a meghajtó épsége sérülne.

Sokoldalú SSD a jelennek és jövőnek
A sokoldalú 990 EVO SSD megoldást nyújthat a jelen számítógépes igényeire és a jövőbeli elvárásokra egyaránt. A felhasználók megtapasztalhatják a zökkenőmentes többfeladatos munkavégzés élményét egyetlen SSD-vel, amely kiszolgálhatja a mindennapi tevékenységeket, legyen szó például játékról vagy üzleti és a kreatív munkafolyamatokról.

A PCIe 4.0 x4 és PCIe 5.0 x2 interfészt egyaránt támogató 990 EVO megfelel a PCIe 4.0 M.2 csatlakozókat támogató mai PC-k igényeinek, miközben kompatibilitást, valamint hőszabályozást és energiamegtakarítást is kínál a PCIe 5.0 interfészek számára a jövő alkalmazásaival.

Samsung Magician szoftvertámogatás
A Samsung Magician szoftver egy optimalizálási eszközcsomagot kínál, amely az összes Samsung SSD-hez, köztük a 990 EVO-hoz is fokozott funkcionalitást biztosít. A felhasználók könnyedén és biztonságosan egyszerűsíthetik az SSD-frissítések adatátviteli folyamatát. Ezenkívül a Samsung Magician védi az értékes adatokat, felügyeli a meghajtók állapotát, és időben értesít a firmware-frissítésekről.

A 990 EVO Magyarországon is elérhető, ajánlott fogyasztói ára az 1 TB-os modell esetében 48 990forint, a 2 TB-os modellé 81 990forint.

További információk –– a www.samsung.com/hu/memory-storage/all-memory-storage/?ssd és a www.semiconductor.samsung.com/consumer-storage/internal-ssd/ weboldalakon találhatók.

Samsung SSD 990 EVO termékspecifikációk

Kategória

Samsung SSD 990 EVO

Interfész

PCIe® Gen 4.0 x4 / 5.0 x2 NVMe® 2.03

Formafaktor

M.2 (2280)

Memória

Samsung V-NAND 3-TLC

Vezérlő

Samsung házon belüli vezérlő

Kapacitás4

1TB

2TB

Szekvenciális olvasási/írási sebesség (QD32)5

Akár 5000 MB/s, akár 4,200 MB/s

Véletlenszerű olvasási/írási sebesség (QD32)6

Akár 680K IOPS, 800K IOPS

Akár 700K IOPS, 800K IOPS

Menedzsment szoftver

Samsung Magician Software

Adattitkosítás

AES 256 bites teljes lemeztitkosítás, TCG/Opal V2.0,

Titkosított meghajtó (IEEE1667)

Összes írott adatmennyiség

600TB

1200TB

Garancia7

Öt év korlátozott garancia8

 

1 IOPS (Input/output Operations Per Second): A bemeneti/kimeneti műveletek másodpercenkénti száma.
2 A Modern Standby funkcióval kapcsolatos részletes információkért látogasson el a Microsoft  webhelyére (https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/device-experiences/part-selection#ssd-storage
3 Az NVM Express® tervezési védjegy az NVM Express Rt. bejegyzett védjegye. NVMe: Non-Volatile Memory express.

4 1 GB = 1 000 000 000 bájt az IDEMA szerint. A kapacitás egy bizonyos része felhasználható rendszerfájl- és karbantartási célokra, így a tényleges kapacitás eltérhet a termékcímkén feltüntetettől.
5 A szekvenciális és véletlenszerű teljesítménymérések az IOmeter1.1.0-n alapulnak. A teljesítmény az SSD firmware verziójától, a rendszer hardverétől és konfigurációjától függően változhat.
Tesztrendszer konfiguráció: AMD Ryzen9 7950x 16 magos processzor Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., DDR5 4800MHz 16GBx2 (PC5-38400), OS-Windows 11 Pro 64bit, lapkakészlet - ASRock X670E Taichi
6 A szekvenciális és véletlenszerű teljesítménymérések az IOmeter1.1.0-n alapulnak. A teljesítmény az SSD firmware verziójától, a rendszer hardverétől és konfigurációjától függően változhat.
Tesztrendszer konfiguráció: AMD Ryzen9 7950x 16 magos processzor Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., DDR5 4800MHz 16GBx2 (PC5-38400), OS-Windows 11 Pro 64bit, lapkakészlet - ASRock X670E Taichi
7 A Samsung nem vállal felelősséget semmilyen kárért, ideértve, de nem kizárólagosan, a Samsung-eszközökön tárolt adatok vagy egyéb információk elvesztését, illetve a felhasználót ért nyereség- vagy bevételkiesést. A garanciával kapcsolatos további információkért látogasson el a samsung.com/SSD vagy a semiconductor.samsung.com/internal-ssd/ oldalra.
8 Öt év vagy összes írott adatmennyiség (TBW), amelyik előbb bekövetkezik. A garanciával kapcsolatos további információkért tekintse meg a csomagban található jótállási dokumentumot.