Adatokból érték: a Dell Technologies bemutatta a PowerScale termékcsaládot

A Dell Technologies bejelentette a tárolórendszerek új családját, a Dell EMC PowerScalet. A termékcsalád iparágvezető tárolószoftverrel és szerverhardverrel rendelkezik, amely új iparági sztenderdet állít fel az olyan strukturálatlan adatok rögzítésében és felhasználásában mint a dokumentumok, képek, videók és a közösségi oldalak tartalmai.

„A fájlként vagy objektumként tárolt strukturálatlan adatmennyiség 2024-re várhatóan megháromszorozódik, és nincs jele a lassulásnak. A vállalkozásoknak egyszerű, zökkenőmentes és költséghatékony módszerre van szükségük a strukturálatlan adatok tárolásához és felhasználásához az adatok korában. Ez az innovációt, a versenytársak közül való kiemelkedést és a termékek gyorsabb piacra dobását is elősegíti. A Dell EMC PowerScale termékcsalád mindent biztosít a vállalatok számára, amire csak szükségük van ahhoz, hogy felszabadítsák az adataikban rejlő potenciált, és üzleti előnyt kovácsoljanak belőlük, bárhol is tárolják ezeket az adatokat" – mondta Dan Inbar, a Dell Technologies tárolásért felelős elnöke és ügyvezetője.

A strukturálatlan adatok értéke
A Dell EMC PowerScale a OneFS következő generációján, a Dell EMC Isilon működtetéséről híres operációs rendszeren fut. A termékcsalád új 1U, PowerEdge-alapú PowerScale all-flash és NVMe-csomópontokkal, valamint meglévő Isilon all-flash hibrid és archív csomópontokkal rendelkezik, amelyek a PowerScale OneFS 9.0 operációs rendszert futtatják.

A PowerScale család akár 15,8 millió input-output műveletet biztosít másodpercenként (IOPS) és fürtönként, így garantálja azt a nagy teljesítményt, amely a MI-, analitikai, IoT-, digitálismédia-, egészségügyi és élettudományi terhelésekhez szükséges.1 Az új all-flash PowerScale F200-csomópontok akár ötször akkora teljesítményt nyújtanak, mint elődjük, a továbbfejlesztett inline adatcsökkentés peddig akár hatszor hatékonyabbá képes tenni a platformot.2

„Azoknak a cégeknek, amelyek megoldást keresnek a strukturálatlan adatok exponenciális növekedésének a kezelésére, meg kell érteniük, hogy ez nemcsak egy tárolási probléma, hanem egy holisztikus adatkezelési kihívás. A Dell EMC PowerScale lehetővé teszi a vállalkozások számára a strukturálatlan adatok egyszerű rögzítését, és az új Dell EMC DataIQ szoftverrel kombinálva a vállalatok könnyebben  nyerhetnek ki információt saját adataikból. A PowerScale szoftveralapú architektúrája lehetővé teszi, hogy a platformmal egyszerűen lehessen kezelni napjaink strukturálatlan adatokat érintő kihívásait, miközben azt sem tévesztjük szem elől, hogy mit tartogat számunkra a jövő" – mondta Amita Potnis, kutatási igazgató, Enterprise Infrastructure Practice, IDC

Egyszerűsítés bármilyen léptékben
A PowerScale elindulhat kis tárolóként és petabájtokban mérhető óriássá is nőhet, a kezelése minden esetben egyszerű és könnyű marad:

  • Megszakítás nélküli méretezés: A PowerScale-fürtök 11 TB nyers kapacitástól 60 PB-ig és több millió fájlműveletig növelhetők bármiféle zavar vagy az ügyfelek számára költséges állásidő nélkül. A csomópontok mindössze 60 másodperc alatt hozzáadhatók a PowerScale-hez vagy egy meglévő Isilon-fürthöz.3
  • Intelligens automatizálás: Az intelligens bővítési képességekkel a PowerScale hatékonyan osztja el az erőforrásokat, így az ügyfelek a lehető leghatékonyabban tudják kihasználni a fürtök teljesítményét.
  • Megbízható és hatékony működés: A rugalmas failover policy-k miatt a PowerScale akár 85 százalékos tárhelykihasználtságról is gondoskodik4 a fürtök között, és több csomópontot érintő meghibásodások esetén is működőképes marad.
  • Programozható infrastruktúra: Egyes piacvezető felügyeleti és tároló-összehangolási keretrendszerek, például a Kubernetes vagy az Ansible támogatásának köszönhetően az ügyfelek leegyszerűsíthetik az alkalmazásfejlesztést, és csökkenthetik az üzembe helyezésre szánt időt.

Intelligens elemzések
A Dell Technologies megkönnyíti az ügyfelek számára az adatok és a tárolási infrastruktúra állapotának feltárását a PowerScale mellé elérhető szoftverekkel:

  • Az adatok munkába állítása: A Dell EMC DataIQ szoftver segít a vállalatoknak abban, hogy üzleti értéket kovácsoljanak olyan strukturálatlan adatokból, amelyeket általában nem kategorizálnak és egymástól elkülönítve tárolnak. A DataIQ egyetlen nézetben képes megjeleníteni a Dell EMC-ben, a külső gyártóktól származó és a nyilvános felhőtárhelyeken tárolt fájl- és objektumadatokat az átláthatóságg érdekében.5 A felhasználók jobban kézben tarthatják az adataikat, hozzáférést biztosíthatnak a megfelelő csapatoknak az adatokhoz, és a legtöbbet hozhatják ki beruházásaikból, mert az adatokat mindig a tárolási környezet megfelelő szintjén tudják tárolni.
  • Proaktív állapotfigyelés: A Dell EMC CloudIQ infrastruktúrafigyelő és -elemző szoftver egyesíti a gépi tanulás és az emberi intelligencia előnyeit, így a valós idejű teljesítmény-, a kapacitáselemzés és az előzmények követése egyetlen nézetben jeleníti meg a Dell EMC infrastruktúrát.

Bármilyen adat, bárhol
A PowerScale a fájlprotokollok széles választékát támogatja és egyszerű a telepítése, hogy megfeleljen az infrastruktúrához kapcsolódó igényeknek:

  • Bármely alkalmazáshoz: A PowerScale OneFS 9.0 sokféle protokollt támogat: például S3-támogatást biztosít az objektumtárolón alapuló modern alkalmazásokhoz. A további protokollok támogatása, például az NFS, az SMB és a HDFS lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kompatibilitási aggályok nélkül futtassanak sokféle hagyományos és modern alkalmazást.
  • Rugalmasság az üzembe helyezésben: A PowerScale a központi adatközpontokban, a peremhálózatokon vagy többfelhős stratégia részeként is könnyen telepíthető. Az új, all-flash F200 és NVMe F600 PowerScale-csomópontok kompakt 1U méretüknek és minimális fürtméretüknek köszönhetően ideális választást jelentenek a peremhálózati környezetekhez.
  • Többfelhős támogatás: A PowerScale for Multi-cloud felügyelt szolgáltatásként közvetlenül képes kapcsolódni az összes nagyobb nyilvános felhőhöz – ez ideális olyan ügyfelek számára, akik nagy teljesítményigényű alkalmazásokat szeretnének áthelyezni a felhőbe, vagy eleve ott szeretnék üzembe helyezni őket. A Google Cloud ügyfelei, ha időtakarékosabb és egyszerűbben felügyelhető megoldásra vágynak, választhatják a Dell Technologies Cloud PowerScale for Google Cloud natív felhőszolgáltatást, amely egyesíti a PowerScale teljesítményét, méretezhetőségét és egységes felhasználói felületeit a Google Cloud gazdaságosságával és egyszerűségével.