Augusztus közepétől Magyarországon is kapható a Huawei MateBook D 16

Hazánkba is megérkezik a Huawei legújabb notebookja, az új HUAWEI MateBook D 16, amely 15.6”-es gépházban 16”-es FullView kijelzőt kínál. Ez a gépméret könnyű hordozhatóságot, míg a nagyméretű kijelző, valamint a gyártó által elsőként ebben a modellben alkalmazott 16:10-es képarány kényelmes és hatékony feladatvégzést tesz lehetővé. Mindehhez az eszköz teljesítményét 12. generációs Intel® Core™ H-sorozatú processzor biztosítja, amely az általános felhasználás mellett a nagyobb teljesítmény igényű munkavégzés során is megbízható teljesítményt nyújt. Az eszköz Windows 11 Home operációs rendszerrel és magyar billentyűzettel lesz kapható hazánkban augusztus 15-től.

Formabontó termékkel bővítette magyarországi notebook-kínálatát a Huawei. A távmunka és távoktatás globális trendjével párhuzamosan megnőtt az igény nagy képernyős, nagy teljesítményű, könnyű laptopok iránt. A vállalat erre reagálva alkotta meg legújabb termékét, a MateBook D 16-ot. Az új modell egyik legkiemelkedőbb újdonsága, hogy a Huawei olyan készülékházba építette be a 16” méretű kijelzőt, amelybe több más gyártó csak 15,6”-es képernyőt helyez el, ennek köszöhetően az eszköz megkönnyíti a többféle feladat egyidejű kezelését és a munka hatékonyságát.

Hatalmas, szemkímélő kijelző, nagy teljesítményű processzor
A HUAWEI MateBook D 16 16”-os FullView kijelzője 90 százalékos képernyő-test arányt és elsőként ebben a modellben 16:10 képarányt biztosít. A készülék könnyű fémháza a 15,6 hüvelykes laptopokhoz hasonló súlyú, mindössze 1,7 kg-os1. A notebook TÜV Rheinland Low Blue Light tanúsítvánnyal is rendelkezik, amelynek köszönhetően pontosan reprodukálja a képek színeit anélkül, hogy sárgás árnyalatot okozna, így védve a felhasználók szemét. Emellett a kijelző egyenáramú fényerő-szabályozást is alkalmaz, segítve a felhasználókat a szemfáradás enyhítésében.

A HUAWEI MateBook D 16 12. generációs Intel® Core™ H-sorozatú processzorral működik, amely akár -i7-12700H-ig2, akár 40 W-os TDP-vel, kétcsatornás RAM-mal és nagy sebességű SSD meghajtóval hibátlanul és hatékonyan kezeli az összetett feladatokat is.

Az erőteljes teljesítményhez járul hozzá az innovatív HUAWEI Metaline Antenna technológia, amely stabil vezeték nélküli hálózatot biztosít: még gyenge Wi-Fi jel mellett is 55 százalékkal nő a letöltési sebesség, míg a számítógépes játékok és videokonferenciák 57 százalékkal, illetve 67 százalékkal gördülékenyebben futnak.

Intelligens képi- és hangmegoldások a gördülékeny videóhívásokért
A HUAWEI MateBook D 16 AI hanggal és AI kamerával rendelkező Okos konferencia megoldásával szinte bárhol és bármikor optimális online tárgyalótér alakítható ki. A kristálytiszta 1080P AI kamera a képminőségnek és az intelligens mesterséges intelligencia funkcióknak köszönhetően élvezetesebbé teszi a videókonferenciákat. Videóhívás közben az AI-kamera Követő kamera funkciója valós időben úgy állítja be a képernyőt, hogy a beszélő a kép közepén maradjon, így még ha mozog is, nem tereli el a figyelmet a témáról. A Szemkontaktus funkció a mesterséges intelligencia segítségével intelligensen alkalmazkodik a felhasználó látóteréhez, így úgy tűnik, mintha nem a kamerába, hanem egymás szemébe néznének a beszélők.

Az új notebook AI zajcsökkentő algoritmusai csökkentik a hívások háttérzaját, a Személyes hangjavító funkció („Personal Voice Enhancement”3) pedig segít a hívó félre összpontosítani. Ezenfelül a MateBook D 16 készülékházának szélein elhelyezkedő négy mikrofon lehetővé teszi a hangfelvételt az eszköztől legfeljebb öt méterre lévő forrásokból4.

HUAWEI Super Device: a többeszközös együttműködés új szintje
A HUAWEI MateBook D 16 teljesen új szintre emeli a többeszközös együttműködést a gyártó egyedülálló Super Device megoldásának köszönhetően. Az innovatív szoftveres újítás segítségével a notebook könnyen csatlakoztatható más, közeli Huawei-eszközhöz. Ehhez elég az adott eszközt a MateBook D 16 közelébe helyezni, és az automatikusan felismeri őket, lehetőséget adva a gyors és egyszerű párosításra. Okostelefonok és táblagépek esetében a csatlakozást követően az adott eszköz felhasználói felülete megjelenik a laptop képernyőjén, így a külső készülék úgy kezelhető, mintha egy eszközt alkotna a laptoppal: hozzáférhetőek és szerkeszthetőek fájlok, egyszerre akár három telefonalkalmazás-ablak is megnyitható, a telefonra érkező videó- vagy hanghívásokat fogadhatók a MateBookon keresztül, sőt az egér és a billentyűzet is használható az okostelefon vezérlésére.

Továbbá Tükrözés módban a laptop képernyője a tabletre vetíthető, így mindkét eszköz ugyanazt a tartalmat mutatja. Ennek köszönhetően a tablet előnyhöz jut a laptop teljesítményéből, miközben a laptop hozzáférhet a tablet ceruzájához, könnyebbé téve a rajzolást. A Kiterjesztés mód funkcióval a laptop kijelzője külső monitorként a tabletre is kiterjeszthető, amely hasznosnak bizonyulhat jegyzetek készítésekor. Az Együttműködés mód pedig egyszerű áthúzással lehetővé teszi a tartalmak megosztását az eszközök között.

Ezenfelül a HUAWEI MateBook D 16 a MateView monitorokhoz is csatlakoztatható. A notebook képes a HUAWEI Super Device többeszközös fájlkezelésre, amellyel felhasználók egyszerűen kezelhetik a csatlakoztatott eszközeiken lévő fájlokat, valamint lehetővé teszi az AI keresést is, amely biztosítja a fájlok és képek gyors keresését PC-n, interneten és más összekapcsolt eszközökön.

Elérhetőség: a MateBook D 16 a Huawei webáruházában (www.huawei-store.hu), valamint a MediaMarkt, az Alza.hu, az Emag és Edigital, illetve BestByte kínálatában lesz elérhető.

Árak:
MateBook D16 Intel® Core™ i5+16GB+512GB+UMA, Windows 11 Home operációs rendszerrel: 399.990 Ft
MateBook D16 Intel® Core™ i7+16GB+512GB+UMA, Windows 11 Home operációs rendszerrel: 499.990 Ft
Mindazoknak, akik 2022. augusztus 15.-szeptember 15. között vásárolják meg a készüléket, egy HUAWEI Backpack Swift hátizsákot és egy HUAWEI Bluetooth Egeret ad ráadásként a gyártó.

1 A Huawei Labs adatai. A termék konfigurációja, a gyártási folyamat és a mérési módszerek különbségei miatt a tényleges súly változhat.
2 Az Intel® Core™ i5-12450H processzor opcionális.
3 Csak bizonyos Huawei laptopok támogatják, amelyeken a PC Manager 11.1.6 vagy újabb verzió fut. A Personal Voice Enhancement hívás funkciót 3,5 mm-es vezetékes mikrofonos fejhallgatóval kell használni. Ennek a funkciónak a hatása a tényleges használat során változhat, a fejhallgató-modellek, a használati szokások és a környezeti tényezők különbségei miatt.
4 A Huawei Labs adatai. A csendes, beltéri körülmények között futtatott tesztek eredményei. A tényleges tapasztalat környezeti tényezőktől függően változhat.