Az Extreme Digital és az eMAG is díjat nyert

Az Extreme Digital és az eMAG magyarországi webáruházai is díjat nyertek az Ország Boltja versenyen. Az egyesülés alatt álló cégek közül az Extreme Digital a műszaki cikk kategóriában szerzett népszerűségi díjat, az eMAG pedig a webpláza kategóriában lett a legnépszerűbb ezerhatszáz induló online áruház közül, valamint egy minőségi bronzérmet is bezsebelt.

Az Ország Boltja nevű megmérettetést a kilencedik alkalommal szervezte meg az Árukereső.hu árösszehasonlító-oldal tulajdonosa, melynek keretében minőségi, és népszerűségi díjakat osztanak ki. Az utóbbi keretében a helyezettek listája az internetezők  2019. december 2. és 2020. február 4. között leadott voksai nyomán állt össze. A mostani verseny végeredménye érdekes, mivel az egyesülés alatt álló Extreme Digital és eMAG vállalatok egyaránt díjazottak.

Az Extreme Digital a műszaki cikk kategóriában nyert el népszerűségi díjat, míg az eMAG magyarországi leánya a webpláza általános kategóriában szerezte meg ugyanezt, illetve egy bronzérmet szerzett a webpláza minőségi kategóriában.

A két vállalat helyezései megfelelnek az általános trendeknek: mivel az Extreme Digital 2001-es indulásakor még kizárólag műszaki termékeket árusított, napjainkban is az elektronikai eszközök eladása a legerősebb az www.edigital.hu-n. Az eMAG 2013-as hazai indulásakor eleve nem műszaki szakkereskedésnek, hanem általános webáruházként pozícionálta magát, így nem meglepő, hogy a webpláza kategóriában aratott győzelmet. Ez a kategória csupán három éve létezik, amióta a magyar e-kereskedelmi piac legnagyobb szereplői között kiéleződött a verseny.

“Nagyon büszke vagyok az idei helyezésünkre, az elért voksok száma hűen tükrözi, hogy mely területeken a legerősebb az Extreme Digital és az eMAG. A küszöbön álló magyarországi fúzió során ezt az előnyt szeretnénk tovább erősíteni, a hatékonyabb, gazdaságosabb belső működésnek pedig a kedvezőbb árakon keresztül végül a vásárlók látják majd hasznát” - mondta el a Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője.