Indul a nevezés a Future City Hackathon-ra

Indul a nevezési időszak az okos városok költséghatékony kialakításáért rendezett programozói versenyre 2020. február 27-én a TECH EMBASSY és SASMOB jóvoltából megrendezésre kerül a Future City Hackathon a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában, melynek célja a meglévő infrastruktúrából és szolgáltatásokból egy környezetbarát, fenntartható város kialakítása.

Az okos rendszerek egyre nagyobb teret hódítanak a metropoliszok működésében, a jövőben bizonyára elosztott rendszerek és adatvezérelt mechanizmusok irányítják majd a nagyvárosokat szenzorok segítségével. Habár sokakat foglalkoztat az okos városok gondolata, eddig csupán csekély eredmény született a kivitelezésre és megvalósításra. A Future City Hackathon célja ennek tükrében olyan technológiák keresése, melyek lehetővé teszik a zöld, okos városok kialakítását költséghatékonyan, megfizethető áron.

A rendezvényre 2020. február 6-20. között lehet jelentkezni mindazoknak, akik szakterülettől, életkortól, végzettségtől függetlenül érdeklődnek az okos városok iránt, és a legújabb szenzortechnológia és meglévő városi infrastruktúra felhasználásával készek 2-4 fős csapatokban költséghatékony, kreatív, zseniális, innovatív ötleteikkel olyan technológiát megalkotni, mely fenntarthatóvá és környezetbaráttá teszi városainkat.

A Future City Hackathon első három helyezett csapata a mentorokból álló zs űri értékelése, valamint a versenyzők egymás irányába lefolytatott értékelése alapján nyereményekben részesülnek, melyek további lehetőségeket biztosítanak a szakmai fejlődésre és a kapcsolatrendszer kiterjesztésére.

Első helyezett:

  • Részvételi lehetőség a Finnországban megrendezett Junction2020-on novemberben, Espooban, az utazási költségek fedezésével
  • Részvételi lehet őség a Tech Embassy ChaosStack 2020 tavaszi vagy őszi versenyén
  • A nyertes csapat számára fejenként egy-egy Google Home Hub készülék az ITSHnak köszönhetően

Második helyezett:

  • Részvételi lehetőség Magyarország legnagyobb hackathonján, a Junction x Budapest-en, amit szinten a Tech Embassy szervez
  • Részvételi lehetőség a ChaosStack 2020 tavaszi vagy őszi versenyén

Harmadik helyezett:

  • Részvételi lehetőség Magyarország legnagyobb hackathonján, a Junction x Budapest-en

A verseny alatt a résztvevők rendelkezésére áll majd elsősorban a szükséges adatbázis, melyet kedvükre elemezhetnek és implementálhatnak, a megfelelő technikai támogatás IT szakemberektől és mentoroktól, valamint egész napos networking lehetőség. Az ötletek kidolgozását és tökéletesítését továbbá egy szakmai workshop segíti, mely az IOT megoldásokról, intelligens városokról, a szenzorok alkalmazásáról nyújt tájékoztatást.

További információ a versenyről: https://techembassy.io/events/tech-events/future-cityhackathon-2