Kiemelkedő játékélmény a HP újgenerációs vezeték nélküli eszközeivel

A HP új OMEN kiegészítőket jelentett be Warp vezeték nélküli technológiával és OMEN Command Center[1] integrációval, így olyan ökoszisztémát kínál a gamerek számára, amely teljesen átalakítja a vezeték nélküli játékélményt. A vállalat a legújabb NVIDIA® GeForce RTX™ 30-as sorozatú videókártyákkal szerelte az OMEN 30L Desktop gépeket, amelyek így sokoldalúan használhatók és kiemelkedő játékélményt kínálnak. A vezeték nélküli kiegészítőket az OMEN Undergound esemény keretében mutatta be a vállalat. A világhírű gördeszkás, Tony Hawk részvételével tartott 8 fős Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 bajnokság során a gamerek használat közben láthatták az eszközöket a PAX Arena Twitch csatornáján.

Ezekben a példanélküli időkben egyértelműen megmutatkozik a játékok jótékony hatása, ahogy a felhasználók egyre több időt töltenek otthon, újabb és újabb szórakozási, kikapcsolódási formákat keresnek a saját mentális egészségük megőrzése érdekében. A PC-t használó játékosok átlagosan 4 órával töltenek többet játékkal hetente[2], mint korábban.  A játékosoknak olyan új kiegészítőkre van szükségük, amelyekkel rendezettebb környezetben játszhatnak, akár egész nap, elhanyagolható késleltetés mellett. A játékosok rendezett és tiszta asztalra vágynak[3] ezért a kábelek megfelelő kezelése nagyon fontos kérdés. A HP úgy tervezte új vezeték nélküli portfólióját, amelyben megtalálható az OMEN Frequency vezeték nélküli fejhallgató, az OMEN Vector vezeték nélküli egér és az OMEN Spacer vezeték nélküli TKL billentyűzet, hogy a Warp vezeték nélküli technológiának köszönhetően hibátlan hangot, vezeték nélkül is vezetékes szintű teljesítményt és hosszabb játékidőt biztosítson, Az eszközök közötti kommunikáció során alkalmazott 2,4 GHz-es frekvenciának köszönhetően a Warp vezeték nélküli technológiával biztonságos és sokoldalú vezeték nélküli megoldások érhetők el az OMEN ökoszisztémán belül. A vezeték nélküli kiegészítőket, és az NVIDIA® RTX™ 30-as sorozatú GPU-val szerelt OMEN 30L Desktopot együtt használva a felhasználók a nagyteljesítményű játék új szintjét érhetik el.

“A játékosok régóta tartanak a vezeték nélküli kiegészítők kizárólagos használatától. A késleltetés, az akkumulátor üzemideje, és az általános minőség eddig visszatartották a gamereket, miközben az optimális helykihasználás egyre fontosabb számukra, különösen a streaming térnyerésével – mondta Judy Johnson, az HP Gaming és Esport igazgatója. – A HP a továbbiakban is úttörő megoldásokat hoz a játékvilágba, a világszínvonalú OMEN ökoszisztéma bővítésével pedig tovább fejleszti a játékélményt és elhozza a játékosoknak a kompromisszummentes vezeték nélküli, de vezetékes szintű teljesítményt.”

A vezeték nélküli játék új szintje
Az OMEN Frequency vezeték nélküli fejhallgató késésmentes hangzást1 biztosít, így a játékosok nem maradnak le a kritikus hangokról vagy effektekről[4], még intenzív játék közben sem. A vezeték nélküli technológiák jelentős fejlődésen mentek keresztül és átlépték a korábbi határokat, miközben a játékosok ma már a gaming fejhallhatókkal töltött idő 40 százalékában használnak vezeték nélküli kapcsolatot, 33 százalékban 3,5 mm-es csatlakozást és csak a játékidő 24 százalékát töltik USB audio kapcsolaton[5]. A hibátlan audioélményt nyújtó, nagyteljesítményű 7.1 surround hang és a C-Media Xear™, a személyre szabható EQ és világítási beállításokkal kombinálva, az OMEN Command Centeren keresztül igazán egyedi és erőteljes hangzásképeket hoz létre.  A több mint 30 órás üzemidőt3, az USB-C® töltést, és a környezeti hangok külön mikrofonnal történő szűrését biztosító fejhallgatót azért alkották meg, hogy pontos és megbízható vezeték nélküli teljesítményt nyújtson.


A fejhallgató Mac, iOS, Chrome, PC, PS4™, PS4™ Pro, Xbox One™, Xbox One™ X és Nintendo Switch eszközökkel is kompatibilis egy kizárólag hangszolgáltatásokat biztosító vezetékes kapcsolaton keresztül1.

Az OMEN Vector vezeték nélküli egér a HP leggyorsabban tölthető USB-C® gaming egereként debütál2. A vezeték nélküli használat az egerek esetében is terjed, a játékosok fele már ezt a megoldást részesíti előnyben[6]. A Vector esetében alig 5 perc töltés több mint 10 órányi üzemidőt jelent és a teljes feltöltésre sem kell 90 percnél többet várni, amely akár 180 órás használati időt jelenthet, így a játékosok bármikor könnyedén tölthetnek és játszhatnak3. Az egér minden elvárásnak megfelel a késésmentes használattól kezdve az OMEN Command Centeren keresztül elérhető érzékenységi beállításokon át egészen a személyre szabható világításig és gombok egyedi funkcióhoz rendeléséig.  A 16000 DPI Pixart PAW3334 vezeték nélküli szenzor és az Omron mechanikus kapcsoló akár 50 millió kattintásos élettartamot tesznek lehetővé[7].


Az ergonomikus kialakítású, rögös gumi felület és a csomómentes, hosszú élettartamú fonott kábel megkönnyíti a játékot. Az egyedi tervezésű egér USB adója az alsó részen kialakított rekeszben tárolható, így az utazás során is biztonságban tudható.

A meglepően kompakt OMEN Spacer vezeték nélküli TKL billentyűzet ergonomikus testtartást tesz lehetővé, miközben helyet szabadít fel a felhasználók asztalán. Kutatások bizonyítják, hogy a játékosok 60 százaléka nehezen, vagy egyáltalán nem tartja elképzelhetőnek, hogy vezetékes billentyűzetet vásároljon a jövőben6. Annak érdekében, hogy ezt az átállást támogatni tudja, a Spaceren választható vezetékes és vezeték nélküli használati mód is. Akár 75 órányi játékidő is elérhető[8] a beépített akkumulátorral, amely alig öt perc alatt hat órára elegendő szintre tölthető az USB-C® töltési lehetőségnek köszönhetően, ha a háttérvilágítás nincs használatban. A felhasználók a töltöttséget az OMEN Command Centerben ellenőrizhetik. A vezeték nélküli megoldás kényelmét a mágneses és lecsatolható kéztámasz biztosítja, a pontosságról pedig a csendes, de ideális gombnyomást biztosító MX Cherry Brown kapcsolók10 segítik. A 100% anti-ghosting megoldásnak és az egyedileg érzékelt billentyűkapcsolásnak (NKRO) köszönhetően semmi sem állhat a játékkal töltött órák útjába.


Iparági szabványoknak megfelelő biztonságot kínál az AES Standard 128-bites titkosítás, amely megelőzi a billentyűkapcsolások lehallgatásán alapuló adatlopást.

A grafikus teljesítmény új generációja
Az OMEN 30L Desktop a grafikus teljesítmény új szintjét jelentő NVIDIA® GeForce RTX™ 3090, NVIDIA® GeForce RTX™ 3080, és NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 videókártyákkal is elérhető. Az új 30-as sorozatú, második generációs RTX kártyákat felvonultató NVIDIA® GeForce RTX™ grafikus vezérlők megújult RT magokkal, Tensor magokkal és streamingre optimalizált multiprocesszorokkal lélegzetelállító látványt, megdöbbentően magas képkockasebességet, és a kreatív programok, valamint játékok AI alapú gyorsítását kínálják a felhasználóknak. A teljesítményről az NVIDIA® új Ampere architektúrája gondoskodik, amely wattonként akár 1,9-szeres teljesítménynövekedést jelent az előző generációhoz képest. Ennek köszönhetően az RTX 30-as sorozatú videókártyák könnyedén képesek bármilyen felbontáson kitűnő minőséget produkálni, akár egészen 8K felbontásig. A GeForce RTXTM 3090, 3080, valamint a 3070 az NVIDIA® történetének legjelentősebb generációs fejlődését jelentik.

“Rendkívül fontos számunkra, hogy az elérhető legjobb játékélményt nyújtsuk a felhasználóknak – mondta Matt Wuebbling, az NVIDIA® GeForce Globális marketingért felelős alelnöke. – Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a HP úgy döntött, elérhetővé teszi vásárlói számára az NVIDIA® GeForce RTX 30-as sorozatú videókártyákat az OMEN 30L Desktop gépekben és ezzel fantasztikus teljesítményt biztosít a játékosoknak világszerte.”

Élvonalbeli játékos ökoszisztéma

  • Lenyűgöző 7.1 surround hangzás7 érhető el az OMEN Blast fejhallgató 53 mm-es membránján keresztül. A kényelemről a felfüggesztett fejpánt és a nagy méretű prémium műbőr fülpárnák gondoskodnak, miközben a fejhallgató egy teleszkópos, passzív zajcsökkentéssel szerelt mikrofonnal alkalmas a csapattársakkal való kommunikációra akár a csata hevében is. A sokoldalúságot a 3,5 mm-es AUX csatlakozó garantálja, amely játékkonzolok egész sorával biztosít kompatibilitást, az OMEN Command Centeren keresztül pedig az EQ beállítások létrehozása és elmentése is lehetséges.
  • A HP X24i és HP X24ih gaming monitorok a belépő szintű gaming kijelzők piacára érkeznek. Mind a két modell IPS panelre épül, amely ultraszéles betekintési szöget biztosít remek színhűség mellett, az X24ih pedig egy állítható magasságú állvánnyal is rendelkezik. A versenytársakkal szembeni előnyt a tűéles képekről gondoskodó 144 Hz képfrissítési ráta10, az 1 ms válaszidő10, és az AMD FreeSync™ Premium[9] által létrehozott akadásmentes játékélmény biztosítja.

A HP OMEN ökoszisztémájáról további információ a www.omen.com weboldalon érhető el.

1 A teljes vezeték nélküli működéshez Windows 10 vagy annál újabb operációs rendszer és OMEN Command Center (Voice, Audio, OCC) szükséges. Limitált vezeték nélküli működés érhető el PS4, Mac, iOS és Chrome OS (Voice, Audio) platformokon. Limitált vezetékes működés érhető el Nintendo Switch, PS4 és Xbox One platformokon.
2 A HP belső tesztje alapján, a piacon elérhető, USB-C-t használó, 16.000 dpi-s gaming egerekkel összehasonlítva 2020.szeptember 15-én.
3 Az akkumulátor tényleges élettartama a konfigurációtól függően változhat. Az akkumulátor kapacitása a használattal csökkenhet.

4 Támogatott eszközök: Windows 10 PC-k (RS3 vagy újabb). Az alkalmazás nem telepíthető olyan PC-re, amelyik nem rendelkezik a megfelelő operációs rendszerrel. Támogatott nyelvek: Angol, arab, kínai, horvát, cseh, dán, holland, finn, francia, német, Görög, olasz, japán, koreai, lett, litván, norvég, Lengyel, portugál, orosz, szerb, szlovák, szlovén, spanyol, svéd.
5 HP Gaming D&A kutatás, 2020.
6 Fogyasztói adatok gaming kiegészítőkről, Gaming Kutatás, 2018 február
7 A személyi sztereó-rendszerek huzamosabb ideig, maximális hangerőn való hallgatása károsíthatja a felhasználók hallását. A halláskárosodás elkerülésének érdekében csökkentse a hangerőt és kevesebb ideig hallgassa a készülékeket maximális hangerőn.
8 OMEN Gaming Kiegészítők Elemzés (iHP-009i), 2020 márciusa
9 OMEN Insiders. N=427. 2019 január, GfK 2019
10 Minden teljesítményspecifikáció a HP alkatrészgyártói által biztosított tipikus specifikációra vonatkozik, a tényleges teljesítmény ettől eltérhet.
11 A HP belső tesztje alapján, USB-C töltéssel, a világítást kikapcsolva. Az akkumulátor tényleges élettartama a konfigurációtól függően változhat. Az akkumulátor kapacitása a használattal csökkenhet.
12 A FreeSync™ DisplayPorthoz vagy HDMI-hez csatlakoztatva érhető el. A FreeSync az AMD technológiája, FHD vagy QHD kijelzőkön érhető el és arra tervezték, hogy a játékok és videók lejátszása közben tapasztalható remegést vagy képszakadást kiküszöbölje, a megjelenítő frissítési rátájának a grafikus kártya képkockaszámához való igazításával. AMD Radeon grafikus kártya és/vagy AMD A-szériás APU-kompatibilis monitorok Dispaly port/HDMI Adaptive-Sync technológiával szükséges. A FreeSync™-hez tartozó AMD 15.11 Crimson driver DisplayPorthoz vagy HDMIhez való csatlakozás esetén érhető el.  Az adaptív frissítési ráta monitoronként eltérő lehet. További információ a www.amd.com/freesync oldalon található.