Megérkezett az 57 colos Odyssey Neo G9

A Samsung a vizuális kijelzők üzletágának élvonalbeli vállalataként mutatja be az Odyssey széria legújabb modelljeit, a gaming monitorok jövőjét meghatározó 57 colos Odyssey Neo G91 és az 55 colos Odyssey Ark2 készülékeket. Az új játékmonitorok először az egyik legnevesebb nemzetközi számítógépes- és videójáték rendezvényen, a kölni Gamescom 2023 kiállításon láthatóak augusztus 23. és 27. között. Nemcsak a vállalat első Dual UHD felbontású monitorja megtekinthető a kiállításon, hanem a DisplayPort 2.1 bemenettel bővült továbbfejlesztett Odyssey Ark monitor is, a Starfield videojáték pedig a Samsung Gaming Hub3 felületen válik elérhetővé.

A felhasználóknak fontos, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel bíró készülékekkel vegyenek részt a folyamatosan fejlődő videojátékok világában, így a Samsung célja, hogy monitortechnológiánk is lépést tartson ezzel az igénnyel. A legújabb Odyssey készülékekkel vállalatunk még fontosabb szerepet tölthet be a gaming monitorok piacán, mivel az eszközök világszerte újszerű játékélményben részesítik a gamereket – mondta el Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának ügyvezető alelnöke. – A Gamescom eseménye döntő fontosságú a videojátékok jövőjét illetően, ezért el sem tudnánk képzelni alkalmasabb helyszínt a legújabb monitorjaink bemutatására.”

Nagyszerűbb gaming élmény az 57 colos Odyssey Neo G9 monitorral
Az 57 colos Odyssey Neo G9 monitor lehengerlő vizuális élményt nyújt a gamerek számára, akik ezáltal még jobb teljesítményt érhetnek el, és nagyobb versenyelőnyre tehetnek szert a játék során. A vállalat történetének első DUHD4 felbontású képernyőjével és a nagysebességű csatlakozókkal ellátott 57 colos Odyssey Neo G9 elnyerte a 2023-as CES kiállítás „Legjobb innováció” díját.

Az 1000R íveltségű, 32:9 képarányú 57 colos képernyő két 32 colos UHD felbontású monitor szélességének felel meg, amely tűéles részleteket és széles látómezőt kínál a felhasználóknak, hogy még inkább elmerülhessenek a játékban.

A Samsung Quantum Mini LED képernyő világítását a Quantum Matrix technológia vezérli, amely még több, kisebb fényerőszabályozási zónát jelenít meg, így a képernyő világos és sötét területei között jobban meghatározhatóak a színek, erősebb a kontraszt és kevésbé fordul elő az ún. blooming jelenség5.

Az 57 colos Odyssey Neo G9 monitor még többet hoz ki a Quantum Mini LED világításból, a rendhagyó technológiának és a VESA Display HDR™1000 kijelzőnek köszönhetően. Az 1000nit csúcsfényerő által a HDR minőségű tartalmak élénken és élethűen jelennek meg. A képernyő fokozott színkifejezéssel és mélységgel pontosabb színeket és a kontrasztot ad.

A játékteljesítmény összhangban áll a vizuális teljesítménnyel. A 240 Hz-es frissítési ráta és az 1ms válaszidő (GTG)6 csökkenti az elmosódás és a szellemképek előfordulásának lehetőségét. A felhasználók még gyorsabban reagálhatnak a történésekre, a győzelemre pedig nagyobb esélyük lehet a zavartalan játékélménynek köszönhetően, miközben az AMD FreeSync™ technológia egyenletes, szakadozásmentes játékot biztosít számukra.

Az 57 colos Odyssey Neo G9 készüléken VESA-tanúsítvánnyal rendelkező DisplayPort (DP) 2.1 bemenet is megtalálható. A csatlakozóval a játékmenet gördülékennyé válhat, a videótartalmak zökkenőmentesen játszhatók le, a Dual UHD felbontású Neo G9 monitor pedig 240Hz frissítési rátával7 bír. A HDMI és USB 2.1 bemenetekkel a gamerek bármely eszközüket könnyen csatlakoztathatják, ezzel is fokozva a játékélményt.

„Az új, prémium Samsung gaming monitorokon elérhető DisplayPort 2.1 a csatlakoztathatóság új szintjét hozza el a gamerek számára – mondta Scott Herkelman, az AMD grafikai üzletágának vezető alelnöke és vezérigazgatója. – A megnövelt sávszélesség, a nagyobb sebesség és a rövidebb frissítési sebesség magasabb teljesítményt és élethűbb megjelenítést kínál a játék során. Az új Samsung kijelzők és a Radeon RX 7000 sorozatú videokártyák együtt nyújtanak élethű és lebilincselő játékélményt.”

A monitor szuper ultraszéles, nagyfelbontású képernyőjének és generációformáló új bemeneti lehetőségével a gamerek több monitort válthatnak ki az Odyssey Neo G9 készülékkel. Kevésbé zsúfolt, több feladat egyidejű elvégzésére alkalmas, egyképernyős környezetet alakíthatnak ki. A Picture-in-Picture (PiP) és Picture-by-Picture (PbP) üzemmódban a képernyőn több tartalom jeleníthető meg. A monitor az Auto Source Switch+ funkcióval megkönnyíti az új eszközökhöz való azonnali csatlakoztatás lehetőségét, mivel szükségtelen végig menni a bemeneti forrásokon. A Core Lighting+ és a CoreSync világítástechnológiának, valamint az ergonomikus állványnak köszönhetően a monitor szinte minden enteriőrhöz illik.

Új funkciókkal bővült a továbbfejlesztett Odyssey Ark
Jelentős funkciókkal bővült a vállalat történetének első, 1000R ívelt gaming kijelzője. Új lehetőségek nyílnak meg a minőségi szórakozást keresők számára. Az eredeti Odyssey Ark sikerére alapozva a Samsung az új Ark fejlesztése során figyelembe vette a felhasználók visszajelzéseit. A káprázatos képminőséget, a különleges formatervezést és a professzionális játékélményt gazdagítják a készülék új – csatlakoztathatóságon, kényelmen és magas teljesítményen alapuló, minőségi szórakozást nyújtó – funkciói.

A 165 Hz-es képfrissítési frekvencia és az 1ms (GTG) válaszidő8 hozzájárulhat a gamerek győzelméhez, a függőleges elrendezésű Pilótafülke üzemmód pedig új távlatokat nyithat meg számukra a játékok felfedezése során.

Az Odyssey Ark (G97NC modell) számos új funkcióval bővült, többek között a Samsung Többablakos nézetével, amellyel a felhasználók egyszerre akár négy különböző forrásból származó tartalmat jeleníthetnek meg a képernyőn9. Ezzel a megjelenítési móddal még sokoldalúbb lehet az osztott képernyős nézet alkalmazása, a gamereknek pedig még külső eszközök használata esetén is lehetőségük nyílik arra, hogy kényelmesen, egy kijelzőn tartsák kézben az irányítást. Többablakos nézetben a felhasználók egyidejűleg láthatnak 3 HDMI- és egy Display Port 1.4 csatlakozón keresztül megosztott tartalmat. Az új Display Port bemeneti lehetőséggel 4K UHD minőségben tekinthetnek meg streamingelt tartalmakat a csúcsminőségű szórakozás jegyében.

Az Odyssey Ark monitor egy sokoldalú, személyre szabható gamingeszköz, amely megfelel a legkülönbözőbb számítógépes igényeknek. Az új Billentyűzet, Videó, Egér (KVM) funkcióval10 az Ark egy olyan irányítóközponttá válhat, amely megteremti a több eszközön átívelő, hatékony multitasking lehetőségét. Mostantól egyetlen egérrel és billentyűzettel vezérelhető minden monitorhoz csatlakoztatott eszköz.

Az 57 colos Odyssey Neo G9 monitor kedvezményes 799 900 forintos áron11 már előrendelhető a Samsung webáruházában. A készülék az ajánlat lejártát követően 899 900 forintos, a hamarosan elérhető12 55 colos Odyssey Ark monitor pedig 1 099 900 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

A Starfield a gaming jövőjét hozza el
A Bethesda Game Studios várva várt űrkalandja, a Starfield szeptember 6-tól13 Xbox Game Pass előfizetéssel a Samsung Gaming Hub felületén is elérhető lesz. A Samsung Gaming Hubbal a gamerek a Samsung bizonyos, 2023-ban megjelentett monitorjain14 konzol nélkül érhetik el az élvonalbeli játékgyártó partnerek felhőalapú tartalmait.

„A Starfield egy gigantikus, vadonatúj univerzumot tár a gamerek elé, amely lenyűgöző minőségben jelenik meg a Samsung monitorjain – mondta Pete Hines, a Bethesda Softworks vezető-alelnöke. A Starfield még több gamert érhet el a Samsung készülékein, a csapatunk pedig izgatottan várja, hogy a játékot világszerte felfedezzék. Találkozzunk a csillagok között!”

A nemzetközileg is elérhető monitorok személyesen tekinthetők meg a GamesCom kiállítóterének 9-es csarnokában. A Samsung kijelzőiről további információ a weboldalon érhető el.

1 Modellnév: G95NC
2 Modellnév: G97NC
3 A Samsung Gaming Hub a következő országokban érhető el: Brazília, Egyesült Amerikai Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, Dél-Korea, Olaszország, Németország, Spanyolország. Más európai országokban a felhőalapú játékok a Samsung Smart Hub szolgáltatón keresztül érhető el. A szolgáltatás és a tartalmak elérhetősége a régiótól és a partnerektől függően eltérő lehet.
4 Teljes nevén Dual-Ultra-High-Definition.
5 Olyan képhiba, amely a kijelző különálló szenzorai közötti elektromos túltöltődés miatt következik be.
6 Gray to Gray (Szürkéből szürke). A tényleges válaszidő a tartalomtól és a monitor beállításaitól függően eltérő lehet.
7 A Dual UHD kijelző 240Hz képfrissítését csak olyan videókártyák támogatják, amelyeken elérhető a Display Port 2.1 (UHBR 13.5) vagy a HDMI 2.1 (FRL 6) típusú csatlakozó. A támogatottság és a tényleges frissítési ráta a videókártyától függően eltérő lehet.
8 A tényleges válaszidő a tartalomtól és a monitor beállításaitól függően eltérő lehet.
9 Pilótafülke üzemmódban a Többképernyős nézet három különböző képernyő megjelenését teszi lehetővé egy képernyőn.
10 Eredeti nyelven Keyboard, Video, Mouse (KVM). Minden számítógépet külön megvásárolható USB Upstream kábellel kell csatlakoztatni. Minden számítógépen az Easy Setting Box program futtatása szükséges.
11 Az ajánlat 2023. augusztus 23-án 10:00 órától 2023. szeptember 4-én 9:00 óráig, vagy a készlet erejéig érvényes.
12 A készülék bevezetésének ütemezése és elérhetősége régiótól függően eltérő lehet.
13 A Gaming Hub és Xbox Game Pass szolgáltatás elérhetősége régiónként eltérő lehet.
14 Gaming Hub szolgáltatás elérhetősége és támogatottsága a monitortól és készüléktől függően eltérő lehet.