Megérkezett az új Dell XPS 15 és XPS 17

A Dell bemutatta a sokak által várt új XPS 15 és 17 modelleket. A vállalat újratervezte az XPS 15 laptopot, valamint bemutatta a vadonatúj XPS 17-et is, amelynek nagyobb kijelzője még több lehetőséget kínál a felhasználóknak. Az XPS termékcsalád új tagjai a szemet gyönyörködtető kialakításon és a legújabb technológiai fejlesztéseken túl hasznos funkciók sorát kínálják. Minden apró részlet hozzájárul az XPS-élményhez.

Új XPS 17: még nagyobb teljesítmény a kreatív projektekhez
10 év után, minden idők legerősebb XPS-laptopjaként visszatért a termékcsalád 17 colos tagja, az XPS 17. Az új laptopnak nem csupán a teljesítménye lenyűgöző1, hanem jelenleg ez a világ legkisebb 17 colos laptopja2. A négyoldalú, lényegében szegély nélküli InfinityEdge kijelzőnek köszönhetően a ma elérhető 15 colos laptopok közel felénél kisebb méretű3, így az XPS 17 gyakorlatilag önálló kategóriát alkot.

Az XPS 17 a valaha készült legerősebb XPS laptop, amely a legújabb, 10. generációs Intel® Core™ processzorokkal és akár NVIDIA GeForce RTX 2060 Max-Q grafikus vezérlővel is elérhető. Zseniális mérnöki megoldásokat igényel ekkora teljesítményt egy ilyen méretű laptopba sűríteni úgy, hogy a rendszer gördülékenyen működjön. A laptop egyedi hűtési megoldása megnövelt ventilátor-légáramlást4 biztosít, így a nagy erőforrást igénylő projektekre is tökéletes.

XPS 15, új köntösben
A Dell továbbfejlesztette az XPS 15 modellt is, amely így a világ legkisebb 15,6 colos nagy teljesítményű laptopja5. A kompakt méret azonban nem jelent kisebb teljesítményt. Az új XPS 15 a 16:10 képarányú kijelzőnek és a felfelé irányuló hangfalaknak hála a kategóriájában páratlan audiovizuális élményt nyújt.

A legújabb, 10. generációs Intel® Core™ processzorokkal és NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q grafikus vezérlővel rendelkező laptop akár 25 órás akkumulátor-üzemidőt kínál6. A laptoppal zökkenőmentes a képszerkesztés, valamint a 4K felbontású videók renderelése és a digitális hangszerkesztő programok használata, nem utolsó sorban pedig a szórakozásra és a sorozatnézésre is kényelmes megoldás.

Új modellek, új funkciók
Az XPS termékcsalád új tagjai a legújabb technológiai fejlesztéseken túl hasznos funkciók sorát kínálják.

  • Könnyű, de strapabíró: Az új XPS 15 és 17 két-két mart alumíniumdarabból készült, a repülőgépeknél használt szénszálakkal, így egyszerre könnyű, erős és tartós eszközök az útközbeni munkához. A lélegzetelállító, négyoldalú InfinityEdge kijelző mellé pedig újfajta zsanért is kaptak.
  • Lenyűgöző színhűség: Legyen szó tartalomkészítésről vagy -fogyasztásról, az XPS-rendszerek páratlan látványvilágot garantálnak. A 100 százalékos Adobe RGB és 94 százalékos DCI P3 színskála telített, ragyogó és pontos színeket eredményez, így a képernyőn a való életben látott színek kelnek életre. A választható 4K Ultra HD+ (3840 × 2400) felbontás rendkívüli pontosságot, tűéles képet és aprólékos részletességet biztosít. Az Eyesafe kijelzőtechnológiával rendelkező XPS modellek továbbá csökkentik a káros kék fény mennyiségét, miközben megőrzik az élénk színeket, amelyek a kiváló minőségű feladatok elkészítéséhez szükségesek.
  • Biztonságos együttműködés: Az új XPS-ek részét képezi a Waves MaxxAudio® Pro szoftvercsomagja, amely stúdióminőségű hangoptimalizálást tesz lehetővé. A Dell eddigi legkisebb HD-webkamerája diszkréten húzódik meg a kijelző felső részén, és bármikor készen áll egy videókonferenciára vagy virtuális találkozóra. Minden hang tisztán hallható lesz a gépek felső részén elhelyezett mikrofonok visszhangmentesítő és zajcsökkentő technológiájának köszönhetően. A gyors belépés érdekében az XPS termékcsalád rendelkezik egy Windows Hello-kompatibilis, a főkapcsolóba épített ujjlenyomat-leolvasóval, így a számítógép a jelszó beírása nélkül is biztonságosan feloldható.
  • Térhatású 3D hangzás: Az XPS 15 és 17 a legelső olyan laptopok7, amelyek a Waves Nx® 3D hangrendszert használják, a finomhangolásukért a többszörös Grammy-díjas Jack Joseph Puig felelt. Fülhallgató viselésekor a Waves Nx® követi a fej mozgását, és a megjelenített képhez viszonyítva módosítja a hangok irányát. A hangszórók használatakor az Nx® fejkövetéssel garantál mozis minőségű hangzást.
  • Kreatív munkára: Az XPS 15 és az XPS 17 Creator Edition címkével ellátott modelljei a szabadidős és professzionális kreatív felhasználók, illetve tartalomkészítők számára ideálisak. Ezeket a konfigurációkat a nagy felbontású videók vágását és a grafikai tervezést felgyorsító kreatív eszközöket figyelembe véve állították össze.

Fenntartható csomagolás
A Dell a tervek szerint 2030-ra a 100%-ban fenntartható csomagolásra áll át, amely újrahasznosított vagy megújuló anyagokból készül. Az új XPS termékcsalád csomagolásában már nincs se kitöltőhab, sem pedig egyszer használatos műanyag zacskó8, amivel egy fontos lépést tett a vállalat e távlati cél elérése felé. Az XPS teljes csomagolása szelektív hulladékgyűjtőbe dobható, mivel óceánból származó és helyben újrahasznosított műanyagot, fenntartható anyagokat és újrahasznosított hullámpapírt tartalmaz.

Több mint két új termék
Bár az XPS-termékek teljesítménye magáért beszél, sokkal többet kínálnak puszta hardvernél. A szoftverek, a támogatás és a szolgáltatások teszik teljessé az XPS-élményt.

  • A Dell Mobile Connect zökkenőmentes együttműködést biztosít a laptop és az Android vagy iOS rendszerű okostelefonok között. A szoftver lehetővé teszi a hívások kezdeményezését, az üzenetküldést, a telefon képernyőjének tükrözését, értesítések megjelenítését, valamint fájlok áthelyezését egyetlen húzással9 a telefon és az XPS között. A Dell Mobile Connect ingyenesen letölthető a Microsoft Store-ból.
  • A Dell Technologies 24 órás telefonos támogatást biztosít ügyfeleinek10, ezenkívül lehetővé teszi az automatizált hibaészlelést és a távoli diagnosztikát követő helyszíni szervizelést11. További információk a Dell Premium Support Plus szolgáltatásokról.

1 2020. áprilisi belső elemzés alapján

2 A legkisebb: A Principled Technologies Report a Dell által megrendelt 2020. április-májusi jelentése alapján. A „legkisebb” szó a laptopok teljes felületére utal. A teljes jelentést itt találja: https://www.principledtechnologies.com/Dell/XPS-17-9700-comparison-0420.pdf

3 A Principled Technologies Report a Dell által megrendelt 2020. áprilisi, a Dell XPS 17 és a 15 colos versenytársak szélességének összehasonlítását tartalmazó jelentése alapján. A teljes jelentést itt találja: https://www.principledtechnologies.com/Dell/XPS-17-9700-comparison-0420.pdf

4 A Dell 2020 áprilisában végzett elemzése alapján. A közvetlen légáramlás mérése az ISO Acoustics használatával történt, a hűtési teljesítmény tesztelése pedig a rendszer hőmérsékletének mérésével. A tényleges eredmények ettől eltérhetnek.

5 A Principled Technologies Report a Dell által megrendelt 2020. áprilisi, „Comparison of 15-inch Class Laptops” (15 hüvelykes laptopok összehasonlítása) című jelentése alapján. A legkisebb nagy teljesítményű laptop kifejezés az eszközök teljes felületére, valamint H osztályú processzorok és dedikált grafikus vezérlő meglétére utal.  A teljes jelentést itt találja: https://www.principledtechnologies.com/Dell/XPS-15-9500-comparison-0420.pdf

6 MobileMark 2014-es akkumulátor-teljesítményteszt: A tesztelt eszköz egy 10. generációs Intel Core i5-10300H processzorral, 8 GB RAM memóriával, 512 GB SSD-vel, Intel UHD grafikus vezérlővel, FHD+ kijelzővel és 86 Wh-s akkumulátorral felszerelt XPS 15 volt. A Mobile Mark 2014 az akkumulátor-üzemidőt mérő 2020. áprilisi teljesítménytesztje alapján. További információk a teljesítménytesztről: www.bapco.com. Az adott termék konfigurációja és használati módja, a használt szoftverek, a felhasználás, az üzemeltetési feltételek, az energiatakarékossági beállítások és egyéb tényezők függvényében a tényleges akkumulátor-üzemidő jóval alacsonyabb lehet a teszteredményeknél. A maximális akkumulátor-üzemidő az idő elteltével csökkenni fog.

7 Harmadik fél által végzett elemzések alapján (2020. március).

8 A csomagolás összetevői: óceánból származó (25%) és helyben újrahasznosított műanyagból készült tálca; műanyag zacskók nélkül csomagolt kiegészítők, valamint ajándékdoboz stílusú tartó fenntartható forrásból származó alapanyagokból. A külső doboz 100%-ban újrahasznosított hullámpapírból készül.

9 A Dell Mobile Connect elérhető minden Bluetooth-kapcsolattal rendelkező, 2018. január 1. után vásárolt, Windows 10 rendszerű Inspiron-, Vostro-, G sorozatú, Alienware- és fogyasztói XPS-terméken. Az S módú Windows 10-ben nem érhető el.  A Dell Mobile Connect okostelefonos társalkalmazását a megfelelő alkalmazás-áruházból kell letölteni a készülékre, a futtatása pedig Android 6 (vagy újabb), illetve iOS 11 (vagy újabb) rendszert igényel. iOS-eszközök esetében a fájlátvitel képekre és videókra van korlátozva.

10 Egyes országokban a helyi nyitvatartási időn kívül a támogatás a helyitől eltérő nyelven érhető el.

11 A távoli diagnosztika utáni helyszíni szerviz során az online/telefonon elérhető technikus meghatározza a probléma okát. Ennek során előfordulhat, hogy az ügyfélnek a rendszer belső részeihez is hozzá kell férnie, illetve akár több vagy hosszabb beszélgetésre is szükség lehet. Ha a probléma a korlátozott hardverjótállás hatálya alá tartozik, és távolról nem orvosolható, akkor egy technikust és/vagy alkatrészt küldenek, általában a távoli diagnosztika befejezését követő 1-2 munkanapon belül. A helyszíni szervizt a Dell Marketing L.P. biztosítja. Az elérhetőség változó. Egyéb feltételek is érvényben lehetnek. A helyszíni szerviz teljes és részletes leírását a dell.com/servicecontracts címen találja.