Új 14 colos Precision 5470 munkaállomás

A Dell Technologies a Precision márka bevezetésének 25. évfordulóján bemutatta a Precision 5470-et, amely nem csupán az eddigi legnagyobb teljesítményű 14 colos munkaállomás, hanem a legkisebb és legvékonyabb is a világon.1

A Precision 5470 olyan teljesítményt nyújt, amire korábban csak a nagyobb munkaállomások voltak képesek. A modell csak 1,47 kg2, és a világ első 12. generációs Intel® Core™ H sorozatú processzoron alapuló laptopja, amely igazoltan megfelel az Intel® Evo™ platformkövetelményeknek, és az Intel vPro® platformra3 épül. A laptop4 akár 64 GB DDR5 memóriával, 4 TB tárhellyel és NVIDIA RTX™ A1000 videókártyával is rendelkezhet.

A nagyobb teljesítmény nagyobb hőtermeléssel jár, ezért a Precision 5470 hűtőrendszere létfontosságú az eszköz hatékony működése szempontjából, különösen a gépház vékony kialakítását figyelembe véve. A Dell mérnökei innovatív, új hőszabályozó rendszer kifejlesztésével kerekedtek felül a problémán, amely illeszkedik a rendszer kompakt méreteihez, így nem kell lemondani a memória egy részéről vagy a praktikus Thunderbolt™ portokról. A rendszer részét képezi a szabadalmaztatott, két ellentétes kivezetésű ventilátor, amelyek segítik a rendszer gyors működését, az összetett munkafolyamatok során is. Mindemellett ez az első Dell eszköz, amely a zsanérok kialakításának köszönhetően még hatékonyabban képes kivezetni a forró levegőt, ami szintén hozzájárul a rendszerteljesítmény optimalizálásához.

A Precision 5470 kialakításakor alapvető szempont volt a 14 colos Infinity Edge kijelző használata, azért, hogy egy olyan kis méretű modellt tervezzenek, amelyen a grafikusok, a mérnökök és más szakemberek ötletei mégis valósághűen megjelenhessenek. A kijelző beépített funkciója a TÜV-tanúsítvánnyal ellátott ComfortView Plus, egy hardveralapú, kékfény-kibocsátást csökkentő szűrő, amely nem igényel többleterőforrást, mégis lehetővé teszi a színek valósághű megjelenítését.

A Precision 5470 nagy sebességű Wi-Fi 6E-kapcsolatot biztosít, és a Dell Optimizer for Precision szoftverrel is rendelkezik. Ez a mesterséges intelligencián alapuló szoftver megtanulja a felhasználó munkastílusát és reagál az igényeire, automatikusan fokozva az alkalmazásteljesítményt, az akkumulátor-üzemidőt, a hangbeállításokat és az adatvédelmet. Az MI-szoftver működését két új funkció teszi még hatékonyabbá:

  • Az új, intelligens adatvédelmi funkciók elsötétítik a képernyőt, ha a felhasználó másfelé néz, és segítenek elrejteni a bizalmas adatokat és projekteket, ha azt észlelik, hogy valaki más is nézi a kijelzőt.
  • A Dell Optimizer a világ első olyan szoftvere, amely egyszerre több hálózathoz is kapcsolódik,5 azaz a felhasználó egyszerre két vezetékes vagy vezeték nélküli hálózathoz is kapcsolódhat a gyorsabb adatátvitel és letöltések érdekében.

A Precision 5470 nem csupán intelligens, hanem szép is. A gépház prémium megjelenést és felületet kapott: mérnöki tervezésű alumíniumból készült, a jobb tapintásról és fogásról pedig a texturált felületkezelés gondoskodik. A nagy méretű, a teljes felületén kattintható érintőpad bőséges felületet biztosít a képernyőn való navigáláshoz, a modern Pro billentyűzet és az opcionális ujjlenyomat-leolvasó pedig a kényelmet és a könnyű hozzáférést szolgálja. A munkaállomás elérhető érintést és tollhasználatot is támogató képernyővel, így a felhasználók sokkal több módon kelthetik életre alkotásaikat.

A Dell fenntartható tervezés melletti elkötelezettségének jegyében, a Precision 5470 csomagolása 100 százalékban újrahasznosított vagy megújuló anyagokból készült.6

A Precision mobil munkaállomások portfóliója ismét szintet lépett az új Precision 5570 és 5770 (a Dell legvékonyabb és legkisebb 15, illetve 17 colos mobil munkaállomásaival)7, valamint a Precision 3000 sorozat modelljeivel, amelyek még nagyobb teljesítményéről a 12. generációs Intel® Core™ processzorok gondoskodnak. Az új Precision 3570 tökéletes belépőszintű munkaállomás, amelynek LCD fedélborítása 21 százalékban bioalapú anyagokból készült.

1 Az 5470-es modellben található 45 W-os CPU és a Lenovo és a HP 14 colos munkaállomásainak összehasonlítása alapján. 2022. március.
2 A tömeg a konfigurációtól és a gyártási körülményektől függően változhat.
3 Az Intel® Evo™ platformra ellenőrzött kezdeti verzió az Intel® Core™ i5 H-sorozatú Intel® Core™ i5 processzoron alapul, Intel® Iris® Xe grafikával, a konfigurációk pedig az Intel® Core™ i7 H-sorozatú processzoron alapulnak.
4 A rendszermemória méretétől és egyéb tényezőktől függően előfordulhat, hogy a grafikus kártya a rendszermemóriát is használja.
5 Az egyidejű többhálózatos kapcsolat (vagy kapcsolatalapú csapatmunka) az ExpressConnect részét képező új kapcsolati funkció. Egyidejűleg képes küldeni és fogadni adat- és videóforgalmat két vagy több, vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. A Dell 2021 szeptemberében elvégzett belső elemzése alapján.
6 Megújuló anyagok FSC papírszálak formájában.
7 A 2022 márciusában elvégzett belső elemzés alapján.