A Cisco bemutatta új, felhő alapú biztonsági platformját

A digitális átalakulás következtében a vállalatok egyre inkább kiterjesztik működésüket a felhő irányába. Egyre több IoT megoldást és nagysebességű vezetéknélküli hozzáférési pontot alkalmaznak, viszont így a támadási felület is jelentősen megnő. A különféle technológiák biztonságának fenntartása a környezet összetettsége miatt egyre bonyolultabb feladattá válik. A Cisco 2020-as CISO Benchmark Study felméréséből kiderül, hogy a biztonsági szakemberek 28%-a érzi kihívásnak a többgyártós rendszerek kezelését. Ez 8%-kal több, mint a 2019-ben mért érték.

„A vállalatoknak szembe kell nézniük az egyre több rosszindulatú szoftverrel, és az egyre nagyobb IT biztonsági szakemberhiánnyal is. Mindkét esetben segíthet az informatikai biztonsági rendszerek integrációja, együttműködése és az automatizálás. Ezeket a szolgáltatásokat valósítja meg a Cisco új koncepciója, a SecureX, ami leegyszerűsíti a fenyegetések felderítését és meggyorsítja a válaszreakciókat,” mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője. „A SecureX egy felhő alapú szolgáltatás, amiben az egyes modulok integrációját előre megvalósítottuk. Ez arra a munkára épül, amelyet az elmúlt 2,5 évben végeztünk, ideértve - többek között - a Cisco Threat Response (CTR) rendszer kifejlesztését, a közös grafikus felületet, az egyszeri bejelentkezést és a biztonságos adatmegosztást a telephelyek és a felhő között.”

A Cisco SecureX radikálisan csökkenti a biztonsági rendszerek összetettségét és növeli az átláthatóságot, ami a biztonsági vezetők számára (CISO) az egyik legfontosabb szempont. Az évtizednyi piaci tapasztalatokon, innováción, partnerségeken, felvásárlásokon és nyílt forrású szabványokon alapuló megoldás átláthatóvá teszi a teljes biztonsági infrastruktúrát. Képes azonosítani az ismeretlen fenyegetéseket és automatizálni a munkafolyamatokat, növelve a biztonságot a hálózat egészében, a végpontokon, a felhőben és az alkalmazásokban egyaránt.

„A vállalatok közel harmada (31%) több, mint 50 féle védelmi megoldást használ egyidejűleg, ami nem csak költséges, de a felderítést és a reagálást is megnehezíti. Az olyan integrált kiberbiztonsági platformok, mint a Cisco SecureX, az átláthatóságból adódó átfogó felderítés, az automatizáció és az egyszerűsített működés révén megkönnyítik a biztonsági szakemberek munkáját. Emellett képesek kezelni a gazdasági, technikai és az erőforrásokhoz kapcsolódó kihívásokat is,” – mondta Jon Oltsik, az Enterprise Strategy Group (ESG) vezető elemzője.

A Cisco SecureX legfontosabb tulajdonságai:

  • A biztonsági portfólió egészére teljes átláthatóságot nyújt, a Cisco és a külső gyártók megoldásait is beleértve.
  • A biztonsági elemzés révén akár 15 perc alatt üzletileg releváns információkkal szolgál.
  • Elemzi a biztonsági incidenseket és adatokat, beleértve akár több, mint 150 millió végpontot, a kapcsolók és útválasztók titkosított hálózati forgalmát, valamint a Google, az AWS, az Azure, illetve magán adatközponti környezeteket.
  • A Cisco Talos csoporttól érkező valós idejű információk és elemzések alapján feltérképezi a fenyegetéseket.
  • Perceken belül képes azonosítani a kiberbűnözők célpontjait, így lehetővé teszi a beavatkozást.

A Cisco SecureX forgalmazása várhatóan júniusban kezdődik. Az érdeklődők feliratkozhatnak a béta programra, vagy kérhetnek bemutatót a Cisco szakembereitől.

További információ: