Megjelent a megújult ESET HOME platform

Megjelent az ESET otthoni biztonsági programok legújabb verziója, a megújult ESET HOME platformmal kiegészülve, amellyel a felhasználók kényelmesen, egyetlen felületről kezelhetik az összes Windows és Android otthoni eszközük biztonsági beállításait.

Az elmúlt évben jelentősen átalakult a digitális életünk. Kiemelten fontossá vált az otthoni felhasználók védelme a folyamatosan erősödő kibertámadásokkal szemben. Ehhez igazodva az ESET újdonságai a bankolás és más online tranzakciók biztonságára, a zsarolóvírusok elleni védelemre, a szülői felügyeletre és a jelszókezelésre összpontosítanak.

Az ESET fejlesztéseinek középpontjában a webes portálként és mobilalkalmazásként egyaránt elérhető ESET HOME áll, amellyel a felhasználók bárhol, bármikor könnyedén kezelhetik a fiókjukhoz csatlakoztatott Windows és Android eszközeikre telepített ESET-megoldások védelmi állapotát és beállításait.

A felület lehetővé teszi a felhasználók számára a licencek hozzáadását és kezelését, azok megosztását a családdal és barátokkal, valamint az Anti-Theft (Lopásvédelem), a Szülői felügyelet (Parental Control) és a Password Manager (Jelszókezelő) funkciók használatát is.

Ezek mellett továbbfejlesztésre kerültek az ESET NOD32 Antivirus, az ESET Internet Security és az ESET Smart Security® Premium programok is.

Milyen újdonságokat tartalmaz az ESET otthoni biztonsági programok 2022-es kiadása?

  • Védelmi fejlesztések - A Netbank- és tranzakcióvédelem funkció védelmet nyújt az online banki szolgáltatások és a webalapú kriptopénztárcák elérése közben, ráadásul mostantól az összes támogatott böngésző esetében beállítható, hogy alapértelmezetten védett módban induljon el. A Zsarolóprogramok elleni védelem továbbfejlesztett viselkedésalapú észleléssel erősödött, a szintén továbbfejlesztett Exploit blokkoló (Exploit Blocker) pedig még több rosszindulatú fájlt és szoftvert képes blokkolni.
  • Biztonság az egész családnak — A szülők az ESET HOME platformon keresztül megoszthatják a licenceket családtagjaikkal, a webes portálon keresztül elérhető Szülői felügyelet (Parental Control) funkció segítségével pedig figyelemmel kísérhetik gyermekeik online tevékenységét és szabályozhatják a képernyő előtt töltött idejüket.
  • LiveGuard - Az ESET Smart Security® Premium csomagba integrált LiveGuard egy újabb védelmi réteget biztosít az eddig soha nem látott fenyegetéstípusokkal szemben, amely még azelőtt védi meg a felhasználókat a rosszindulatú programoktól, hogy azok működésbe lépnének. A személyre szabott szolgáltatás biztonságos tesztkörnyezetben vizsgálja meg a gyanús fájlokat, beleértve a dokumentumokat, a szkripteket, a telepítőket és futtatható fájlokat.
  • Password Manager (Jelszókezelő) - Az ESET Smart Security® Premiumban elérhető Password Manager teljes újratervezésen esett át a nagyobb biztonság és a könnyebb használat érdekében. A jelszókezelő minden nagyobb böngészőben elérhető bővítményként, valamint Android és iOS eszközökön natív alkalmazásként. Az új funkciók közé tartozik a KeePass és a Microsoft Authenticator támogatása.

Az ESET otthoni termékek újdonságairól ide kattintva olvashat bővebben.