Kiberbiztonsági és optikai vezetékesinternet-szolgálatatást indít a Telenor

A mobilalapú szolgáltatások mellett mostantól két új informatikai megoldást is kínál üzleti ügyfelei számára a Telenor: az akár 1 Gbps sebességű optikai vezetékes internetkapcsolat, valamint a naprakész és magas IT biztonsági szintet nyújtó Menedzselt tűzfalszolgáltatás október elejétől érhető el a szolgáltató kínálatában.

A világjárvány hatásai és az online jelenlét erősödése egyértelművé tették, hogy a digitálisan felkészült cégek jobban képesek alkalmazkodni a változó környezethez. A vállalati internetkapcsolat és az adatvédelmi szempontból biztonságos távmunka lehetősége szinte minden cég számára nélkülözhetetlen az üzletmenet folytonosságához.  Az elsősorban mobilalapú üzleti megoldásairól ismert Telenor már korábban az üzleti ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási palettájának bővítése mellett döntött, és tavaly novemberben elindította béreltvonali szolgáltatását, a Hiperline-t. A főleg nagyvállalati ügyfeleket célzó szolgáltatást követően most két, meghatározóan új szolgáltatást vezet be: október elejétől a közép- és nagyvállalati ügyfelek számára a kiberbiztonság terén menedzselt tűzfalszolgáltatást, míg kis- és középvállaltok számára optikai vezetékesinternet-szolgáltatást is nyújt.

Kiberbiztonság 2021 – Menedzselt tűzfalszolgáltatás
Miközben az internet szinte iparágtól függetlenül egyre fontosabb részévé válik az üzletmenetnek, a növekedés pedig sok esetben több telephelyet és komolyabb informatikai feladatokat is jelent, a szakemberhiány miatt a folyamatos felügyelet és az adatok szakszerű védelme sok vállalat számára szinte lehetetlen feladatnak tűnhet. Az informatikában a tűzfalmegoldások célja, hogy egy adott informatikai hálózaton ne történhessen illetéktelen behatolás, az adatok biztonságban közlekedhessenek a cég belső hálózatán vagy az internet felé. Ezt a nagyvállalatok jellemzően saját erőforrásokból építik fel, gondoskodva minden szükséges hardver beruházásról, szoftver licenszekről és – ha megtehetik – a szükséges informatikai szakember biztosításáról. Hiszen egy eszköz önmagában alig véd folyamatos üzemeltetés és monitoring nélkül.

A Telenor által kínált Menedzselt tűzfalszolgáltatás lényege, hogy a magas szintű informatikai védelmet biztosító tűzfalszolgáltatás minden eleme beruházás nélkül, havidíjas bérleti konstrukcióban vehető igénybe. Ezáltal biztosítható a behatolás-védelem, a gyors detektálás, riasztás és szükség esetén a védelmi beavatkozás is, akár 0-24 órás magyar nyelvű felügyelettel. A megoldás nagyvállalati szemmel is egy praktikus és gazdaságos megoldás, míg középvállalati szinten olyan magas szintű és naprakész, aktív felügyeletet tesz lehetővé, amit a közepes méretű cégek sokszor saját erejükből nem engedhetnének meg maguknak. A Menedzselt tűzfal szolgáltatás műszaki hátterét a 4iG Nyrt. biztosítja és a Telenor értékesíti ügyfelei számára.

Optikai vezetékesinternet-hozzáférés kis- és középvállalkozásoknak
IrodaNet 300 és IrodaNet 1000 néven október elejétől a kis- és középvállalatok számára is új szolgálatást tesz elérhetővé Telenor. A kisebb csomag 300 Mbps letöltési és 75 Mbps feltöltési sebességet, míg a nagyobb csomag 1000 Mbps le- és feltöltési sebességet kínál. Az IrodaNet bevezetési akciójában 24 hónapos hűségvállalás esetén az első három hónapban 50% kedvezményt biztosít a havidíjból. Az IrodaNet szolgáltatást a Telenor meglévő és új ügyfelei is igénybe vehetik, illetve mobilszolgáltatásokkal együtt további kedvezményekre tehetnek szert.

Az üzleti ügyfelek specifikus igényei szerint az IrodaNet optikai vezetékes internet mellé kiegészítőként igénybe vehető Fix IP cím szolgáltatás és Mesh Router megoldás is. A Fix IP cím azoknak a cégeknek előnyös, akik székhelyükön saját szerverszolgáltatást (FTP-hozzáférés, levelező-szolgáltatás, saját webshop, stb.) üzemeltetnek, illetve olyan céges környezetben dolgoznak, ahol egy biztonságos virtuális privát hálózat (VPN) igénybevételének feltétele a fix IP cím. A Mesh Router megoldás segítségével az IrodaNethez kapcsolódó routerek a bonyolultabb, zegzugos vagy többszintes kialakítású belső terek különböző pontjain elhelyezve stabilan képesek az épület távolabbi, rejtett pontjain is kiegyenlített wi-fi jelerősséget biztosítani, így stabil internethozzáférést biztosítani a zökkenőmentes munkavégzéshez.

Az IrodaNet szolgáltatásról bővebb információ október elejétől az alábbi címen érhető el:
https://telenor.hu/uzleti/irodanet