105 milliárd dollárt ér a Facebook

FacebookMúlt hét pénteken végre tőzsdére került a Facebook, és ugyan a média keserű szájízzel fogadta az azt követő híreket, Zuckerbergnek valószínűleg nem lefelé görbül a szája. A kezdeti 42 dolláros részvényenkénti ár záráskor 38-ra csökkent, majd szerdán tovább zuhant, egészen 30-ig. Azóta lassan elkezdte visszatornázni magát a korábbi állapotra, de még így is sikerült 100 milliárd dollár fölé vinni a cég értékét.

Mark aznap összesen 16 milliárd dollárt kapargatott össze, ami nyolcszor annyi, mint amire a Google annak idején képes volt, és az eddigi rekordot tartotta vele.

A The New York Times készített egy táblázatot, hogy mely cégeknél ér többet a szociális háló. Érdemes megjegyezni, hogy az itt látható felsorolásokban a cégek együttes értéke nem haladja meg a Facebook-ét.

Nyilván ettől még nem változik a tény, hogy az egész oldal arról szól, hogyan lehet az emberek adatait eladni a belegyezésükkel célzott reklámokkal bombázni a felhasználókat, valamint különböző módon minél több szoponzorált hirdetést megjeleníteni a lehető legtöbb helyen.

Gyors matekozással megállapíthajtjuk, hogy jelenleg 131,25 dollárt érünk egyesével Zuckerbergnek. Ez azért elég kevés, ahhoz képest, hogy mennyit termelnek ki az emberekből...