2012 leghíresebb paranjelenségei

UFO

Az idei év parajleneségei közül nálam a tenger mélyén megtalált Millenium Falcon viszi a prímet, de számos város felett láttak UFO-t is, illetve Bigfootot is sikerült kétszer lencsevégre kapni. Ukrajnában eközben a Chupacabra is felbukkant, amely állatok - elsősorban kecskék - vérét szívja ki az utolsó cseppig. Természetesen az idei felhozatalból nem maradhat ki az igazi klasszikusnak számító szellem sem.

Kezdjük mindjárt a kedvencemmel, a Balti-tenger mélyén fekvő Millenium Falconnal. Bár az objektumot még 2011-ben fedezték fel, az idei év során az Ocean X Team alámerült, hogy jobban szemügyre vegye. A tárgy elektromos sugárzást is bocsájtott ki amelynek köszönhetően tönkretette a búvárok felszerelését, de sajnos kiderült, hogy csak egy rakás tengeri szikláról volt szó.

Maradva az űrhajóknál érdemes vetni egy pillantást űrből jött barátainkra is, akik a londoni Olimpia megnyitójára is ellátogattak idén. A Goodyear szóvívője szerint csak a cég űrhajója látható a felvételen. 

Kicsivel arrébb, a skót földek felett szintén eltöltöttek pár órát a földönkívüliek, amit Morag Ritchie kapott lencsevégre.

A következő videó Dél-Korea felett készült, méghozzá egy repülőgép fedélzetéről. Bár kicsit fura, hogy az UFO teljesen fehér, a mozgása és sebessége egyértelműen arra utal, hogy nem erről a bolygóról származik. Vagy lehet, hogy az Apple kémrepülőjét láthatjuk...

A végére pedig következzen az igazi X-Akták rajongókat lázba hozó észlelés, amely többször is megjelent Denver felett. Mint az interjúban is látható a repülő hihetetlenül gyors és nem is látható szabad szemmel. Emellett a csatorna a saját operatőrét is kiküldte a terepre és sikerült lencsevégre kapniuk az UFO-t. Vigyetek haza!

Ha pedig Mulderéknél tartunk vessünk egy pillantást az ukrajnában előkerült chupacabrara. Hivatalosan ezek az állatok pont ugyanúgy néznek ki, mint bármelyik hétköznapi társuk, azonban a támadás során három ponton keresztül kiszívják az áldozat összes vérét. A helyi hatóságok beszámolója szerint az állat semmire nem hasonlított, amit életükben eddig láttak.

Foglalkozzunk egy kicsit a - feltehetően - barátságosabb szintű Bigfoottal, akit idén kétszer is lencsevégre kaptak. A videót két kajakozó készítette, akik először medvének hitték az állatot, azonban amikor felállt sokkal emberszerűbb vonásokat mutatott. Ez nem egy ember, nem egy medve, nem is az embermedvedisznó... Ez Bigfoot!

Mint már a bevezetőben említettem egy ausztrál kisboltban sikerült a biztonsági kamerákkal rögzíteni, amint egy szellem elkezdi dobálni a gyümölcsöket. Biztos nem szerette őket már életében sem.

Mindeközben Szerbia lakóit egy vámpír tartotta rettegésben - egy igazi, nem ez az újkeletű diszkólámpa. Sava Savanovic esetleges munkásságáról először az ABC News számolt be novemberben. Állításuk szerint a vérszívó Zarozje faluban tevékenykedik.

Végül de nem utolsó sorban nézzük meg ezt a szobrot, amelyet még 1939-ben egy náci régész fedezett fel. Nyilvánvalóan őt jobban érdekelte a nyakában lógó swastika, azonban idén alaposabban is megvizsgálták az anyagát és kiderült, hogy meteoritból készült.

Így az sem kizárt, hogy az idegenek dobták a Földre valamikor régen. Akárhogyan is, reméljük, hogy a jövő évben is legalább ennyi és hasonló észlelésben lesz részünk.