5 csillagot kapott a Gateprotect az SC Magazine tesztjén

Gateprotect

Az IT-biztonsággal foglalkozó mérvadó szakmai lap, az SC Magazine zsűrije a Gateprotect GPZ-5000 eszközét a maximális 5 csillagosra értékelte. A tűzfal a legmagasabb minősítést érte el a beállítások, a használhatóság, a teljesítmény, a dokumentáció és a kezelési támogatás területén is. A magazin szakértői 14 másik tűzfalat is megvizsgáltak, ám végül a Gateprotect megoldása bizonyult az „alapvető” multifunkcionális biztonsági terméknek.

A teszt összegzése szerint: „Az eGUI technológiának köszönhetően a kezelés egyszerű és kifinomult. Egy olyan termék, melyet testre szabhatunk az egyéni igényekhez, és tökéletes ár-érték aránnyal rendelkezik.”

A Gateprotect GPZ-5000, melyet nemrég szereltek fel új, erősebb hardverrel, főként nagyobb vállalati hálózatokhoz tökéletes választás. Az eszköz 18 darab gigabites hálózati csatlakozóval, 4 darab SFP porttal és 2 darab 10G SFP+ csatlakozással rendelkezik. A 10G portoknak köszönhetően a tűzfal közvetlenül a gerinchálózatba is csatlakoztatható. A GPZ széria ezenkívül immár moduláris felépítésű, annak érdekében, hogy a tűzfalak minél inkább összhangban lehessenek a vevők igényeivel: konfigurálható például, hogy a GPZ-5000 8 darab 10G SFP+ porttal rendelkezzen. A legjobb tulajdonságok közöt megtalálható még az alkalmazás-kontroll, a kibővített felhasználó-azonosítás, valamint a levédett, eGUI technológiát alkalmazó felhasználói felület.

„Az elismerések megerősítenek minket abban, hogy a stratégiánk megfelelő, érdemes folyamatosan befektetni a termékek fejlesztésébe” – nyilatkozta Stephan Ziegler, a Gateprotect AG Németország fejlesztési igazgatója az SC Magazine tesztje kapcsán. A német Gateprotect az elmúlt fél évben közel megduplázta IT-biztonsági szakembereinek számát.