7 milliárd dollárt bukott Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Május 18-án a Facebook részvények bárki számára elérhetővé váltak, és a sajtó tele volt az "internetes történelem legnagyobb IPO-ja" kategóriájú hírekkel. Normál esetben az ember azt hinné, hogy egy ilyen lépés után az adott cég vagyona az egekig szökik. Azonban a kezdeti sikereket rövid időn belül jelentős mértékű zuhanások követték, amelyek jó pár dollárt húznak ki folyamatosan Mark zsebéből.

Május 18-án egy Facebook-részvény értéke 38$ volt, ám ez alig két héttel később egészen 28$-ig zuhant. Bár ez a 10 dollár kevésnek tűnhet, ahhoz már elég volt, hogy Zuckerberg lecsússzon a világ 40 leggazdagabb embereinek listájáról.

Mielőtt elindult volna a cég részvényeivel való játék, nagyjából 19 milliárd dollár gyűlt össze a fiatal mágnás keze alatt. 12 nappal később, az említett zuhanást követően, ez az összeg röpke 7 milliárd dollárral csappant meg.

Elemzők szerint a részvények értéke még tovább fog csökkenni, ugyanis a befektetők nem igazán látják a remélt eredményeket, annak ellenére, hogy a cég lassan 900 millió felhasználóval rendelkezik.