A 10 legnépszerűbb kalózfilm - 2013. 5. hét

Pirate

Az új hónappal nem csak négy új versenyzőt, de új nyertest, valamint az Oscar kapcsán kiküldött screenerek visszaszorulását is ünnepelhetjük eheti toplistánk kapcsán. Ráadásul egy olyan második rész is helyet kapott, amiről nem is tudtam, hogy egyáltalán első része volt valaha - mondjuk ez nem meglepő, elnézve az átlagos 7.8 pontos iMDB értékelést, míg ez csak 4.8-cal vitézkedik a tizedik helyen.

Eheti sereghajtónk nem más, mint a The Haunting in Connecticut második része, ami a szoksásos Zs-kategóriás egyenhorror kategóriát képviseli első ránézésre. Zsákos Bilbó és a törpök kalandja egészen a kilencedik helyig csúszott vissza, míg a nyolcadik pozícióban szintén komoly visszaeséssel Django bosszúhadjárata végzett. A spagetti-westernt a CIA mentőakción alapuló Argo előzi meg, ami nálunk emlékeim szerint Az Argo-akció címen fut.

Hatodik helyen szintén egy nagy visszaeső, a Silver Linings Playbook, akit a hét második újonca, a The Master előz meg. Éppen hogy lecsúsztak a dobogóról a The Gangster Squad rendőrei: a zseniális filmet mindenkinek csak ajánlani tudom, azonban a karakterek miatt csakis angolul, valahogy kétlem, hogy a szinkronban is ugyanúgy átjön minden. Már ha van szinkron egyáltalán.

Bronzérem! Múlt heti győzelme után most csak a dobogó legalsó fokára sikerült beeveznie Pi-nek. A legújabb James Bond film a Playbook múlt heti ezüstérémét megörökölve a második helyen végzett, míg az aranyat ezúttal a Wreck It Ralph című játékból készült animáció zsebelte be.