A British Airways is az Office 365-öt választotta

Microsoft Office

A világ egyik legnagyobb légitársaság-csoportja, az International Airlines Group (IAG), mely többek között a British Airways és az Iberia anyavállalata az Office 365-öt, és a Yammer-t választotta üzleti kommunikációs szoftveréül, ezzel 58 ezer  munkavállalója számára téve lehetővé a gördülékeny együttműködést bárhol és bármikor. „A Microsofttal való megállapodásunk egyik fő szempontja az volt, hogy alkalmazottaink kezébe adhassunk minden olyan eszközt, amivel mindennapi munkájuk során hatékonyabban és szabadabban tudnak dolgozni. – mondta el Nigel Underwood, az IAG informatikai vezetője.

Az Office 365 lehetővé teszi dolgozóink számára, hogy munkatársaikkal közreműködve teljesítsék feladataikat, átlépve a különböző informatikai termékek korlátait. Mindez kiválóan példázza, hogy az IAG egy közös informatikai platform megteremtése érdekében nyitott a változásokra, segítve légitársaságai eredményesebb és költséghatékonyabb működését.”

Az IAG olyan, mindenre kiterjedő megoldást keresett a British Airways, az Iberia, az IAG Cargo és az Avios számára, amely új módon segíti a munkatársak együttműködését, miközben magas szinten biztosítja a globális légitársaság-csoport számára létfontosságú vállalati eszközöket. A nagyvállalati szerződés az Office 365, az Exchange Online, a SharePoint Online, a Lync Online és a Yammer mellett olyan elengedhetetlen szolgáltatásokat és védelmet tartalmaz, amelyek segítik  a British Airways és az Iberia munkáját, valamint a felhő alapú szolgáltatások használatát.

A légitársaság stratégiájában kulcsfontosságú szerepet kap, hogy ezentúl a belső kommunikáció ésegyüttműködés közösségi eszközökön keresztül is működhessen. A Yammer egy biztonságos belső hálózaton belül köti össze a vállalatok alkalmazottait, helytől és üzletágtól függetlenül lehetővé téve a könnyű kommunikációt, információcserét és megosztást. A British Airways és az Iberia ezáltal gyorsan tud reagálni a piaci változásokra és a vásárlói visszajelzésekre, valamint a szervezet egészét bevonni a csoport céljainak megvalósításába.