A Canon bemutatja az Océ Arizona 2200 síkágyas nyomtatósorozatot: gyors és mindent visz

A Canon legújabb UV síkágyas nyomtatója az Océ Arizona 2200-as sorozat a nyomdai szolgáltatók, reprográfusok és fotolaborok számára kínál ideális szolgáltatásokat.

Új nyomtatási technológia és gyors betöltés
A piacvezető Arizona 600-as sorozat sikerére építő Océ Arizona 2200 sorozat lehetővé teszi a nyomdák számára, hogy rövidebb határidővel és még nagyobb gyártókapacitással álljanak az ügyfelek rendelkezésére. Az új sorozattal 63,4 m2 grafika nyomtatható szinte bármilyen felületre.

A hat színes Océ VariaDot™ szürkeárnyalatos nyomtatási technológiának köszönhetően az új Arizona modellek a reklám célú sign display felhasználáson túl új üzleti lehetőségeket nyithatnak a fotós és képzőművészeti piacon a digitális nyomdák számára. A felhasználóbarát pneumatikus hordozóérzékelő tűk a nyomathordozók gyors, sorozatos és egyszerű betöltését maximális hatékonysággal végzik. A szabványos automatikus nyomtatófej-karbantartó rendszer tökéletesen beavatkozás-mentes nyomtatófej-tisztítást tesz lehetővé színenként kevesebb mint 25 másodperc alatt, ami biztosítja a fúvóka egyenletes működését a sorozatos nyomtatások közben is.

Az új ONYX Thrive munkafolyamat-vezérlő és az Océ ProCut digitális vágórendszer valamennyi grafikai felhasználás esetén gördülékeny munkavégzést garantál. A nyomdai szolgáltatók az új Arizona modellekkel a legtöbbet hozhatják ki a nyomtatandó alapanyagból, minimálisra tudják csökkenteni a hulladékot, és  költségcsökkentést érhetnek el az automatikus utófeldolgozó szoftver segítségével, amellyel elkerülhetők a hibák, és kiküszöbölhetők a költséges újranyomások. 

Középpontban a sokoldalúság és minőség
Az igazi síkágyas felépítés kiváló egy és kétoldalas nyomtatást kínál szinte bármely merev nyomathordozó esetén, beleértve a szokatlan formájú, a nehéz, a sima és méretre vágott hordozókat is. A világos cián és a világos magenta színek hozzáadásával az Arizona 2200-as sorozat még finomabb színátmeneteket, kontrasztokat és árnyalatokat biztosít, amely lehetővé teszi a fotó- és képzőművészeti piacon való megjelenést is. Emellett a szabadalmaztatott aktív pixelelhelyezés-kiegyenlítés (Active Pixel Placement Compensation) technológia kiváló és egységes nyomatelrendezést biztosít a teljes síkágyon és a Roll Media funkcióhoz is.

Még tovább bővíti a lehetőségeket az új, nagyobb hatékonyságú UV-fixálórendszer, amely 15%-kal csökkenti a keletkező hőt. Ez számos hőérzékeny rugalmas hordozó, köztük a vékony filmek és az öntapadó PVC-k megnyomását is lehetővé teszi. Az Arizona 2200-as sorozatban a felhasználók bármikor további színcsatornákat állíthatnak üzembe, így a fehér tinta-, és a lakkbevonat segítségével még tovább lehet javítani a nyomtatási minőséget, valamint növelni lehet a felhasználás sokoldalúságát. A négy-, hat-, és nyolccsatornás konfiguráció lehetővé teszi a legjobb színkombinációk kiválasztását, s ezzel a készülékek csúcsminőségű nyomtatást kínálnak bármilyen funkcionális vagy fényképészeti felhasználás esetén.

Az új modellekkel felügyelet nélküli, éjszakai nyomtatásra is lehetőség van, maximum 2,2 méter széles, rugalmas hordozók esetén. Így a gépbe fektetett összegek sokkal gyorsabban térülhetnek meg, hiszen a felügyelet nélküli, rugalmas hordozókra történő éjszakai nyomtatást válthatja napközbn a merev anyagokra történő nappali gyártás.

Az Océ Arizona 2200-as terméksorozatának legfontosabb jellemzők:   

 • Díjnyertes Océ VariaDot™ szürkeárnyalatos nyomtatási minőség
 • A hat illetve nyolc színnel történő nyomtatás támogatása:
 • CMYK, világos cián, világos magenta, fehér és lakkbevonat
 • Síkágyas felépítés a legjobb nyomtatási minőség érdekében merev hordozókra és tárgyakra történő nyomtatás esetén
 • Roll Media funkció a felügyelet nélküli, szinte bármilyen, maximum 2,2 méter széles, rugalmas hordozókra történő éjszakai nyomtatás érdekében
 • 63,4 m2/óra nyomtatási sebesség
 • HD minőségű nyomtatás például a festékpontok tökéletes pozícionálását igénylő ipari felhasználásra
 • Megfelelő a maximum 50,8 mm vastag és akár 250 x 308 cm méretű merev hordozókra és tárgyakra négy, hat és nyolc színcsatornával történő nyomtatáshoz
 • A szabványos Automatikus Nyomtatófej-karbantartó Rendszer funkció beavatkozás-mentes nyomtatófej karbantartást tesz lehetővé, és másodpercek alatt működőképes állapotba hozza a fúvókát
 • A szabványos merev hordozóméretekhez optimalizált hat-/hétzónás vákuumrendszer
 • Pneumatikus hordozóérzékelő tűk a merev hordozók könnyű és pontos betöltése érdekében
 • Az Océ ProCut munkafolyamat gördülékennyé teszi a teljes nyomtatási és utófeldolgozási folyamatot.
 • Az Océ Arizona 2200-as sorozat a drupa nyomdaipari szakkiállításon mutatkozik be 2016. május 31-én, ezt követően világszerte kapható lesz.