A Canon bemutatja új Océ ProStream tekercses nyomdagépét

Február 20-án mutatta be a Canon Luzernben az új Océ ProStream tekercses nyomdagépét. Az új tekercses (Roll to Roll) tintasugaras OCÉ ProStream mázolt és mázolatlan papírra is tökéletes minőségben nyomtat, kapacitása 80 m/perc, 1200×1200 dpi mellett, 576 mm-es pályaszélességgel. Így tökéletesen alkalmas könyvek, változó tartalmú magazinok vagy brossúrák nyomtatására is. Az új berendezést olyan megrendelések esetén lehet optimálisan kihasználni, ahol egyszerre fontos a magas minőség és a gyorsaság.

Az új nyomtató gyönyörűen illeszkedik a Canon tekercses nyomtatócsaládjába, hiszen még magasabb nyomdai minőséget nyújt különféle hordozókon, nagy teljesítmény mellett is. Ezzel a készülékkel a nyomdai partnereink bátran átvihetik korábbi ofszet megrendeléseiket az inkjet technológiára. Ráadásul a digitális technológiának köszönhetően mindezt akár változó tartalom mellett, személyre szabottan is megtehetik.

Az új, nagy felbontású Océ DigiDot nyomtatófej éles képeket, finom részleteket és egyenletes festékelosztást tesz lehetővé 1200 dpi felbontás mellett. Az új pigmentált polimer tinták elérik, sőt esetenként meg is haladják az ofszet színskálát. A nyomómű új, kontakt-mentes szárítási technológiát használ, ami megkíméli a nyomatok felületét, így biztosítva a magasabb festék-fedettséget és így a vibráló élénk színeket.

A Canon Colorgrip technológiájának köszönhetően az új nyomtató tökéletes nyomatminőséget garantál a szabványos mázolt és mázolatlan papírokon is 60-tól 160 grammos súlyig bezárólag.

„Nagyon sok olyan ügyféllel beszéltünk, akik olyan tintasugaras tekercses nyomtatót kerestek, mely képes az ofszet nyomtatáshoz társított színeket előállítani, de változó tartalom mellett, mázolt és mázolatlan papíron egyaránt, ráadásul mindezt gyorsan és gazdaságosan. A ProStream épp ezt nyújtja” – mondta Peter Wolf, a Canon kereskedelmi nyomtatás üzletágának vezetője a Hunkeler Innovationdays keretein belül tartott hivatalos termékbemutatón Luzernben.

Az új nyomtató 2017 nyarától lesz elérhető.