A Canon megvásárolja a Lifecake-et

A Canon bejelentette, hogy megvásárolja a Lifecake nevű brit startup céget, amely egy kifejezetten családi fotók megosztására és rendszerezésére tervezett szolgáltatást fejlesztett ki.  A vállalat ezzel újabb lépést tett afelé, hogy a felhasználók ne csak mint készülékgyártóra, hanem komplett megoldásokat nyújtó cégre gondoljak, ha a Canonról van szó.

A népszerű Lifecake olyan intuitív idővonalas felületet biztosít a gyerekekről készült fotóknak és videóknak, amely egy hagyományos képgalériáknál sokkal érzékletesebben és izgalmasabban mutatja be a gyerekek növekedését napról napra. A Lifecake-et nem csak androidos és iOS-es applikációként lehet használni, böngészőből is elérhető. Az oldalon a családdal és az ismerősökkel online lehet megosztani a családi albumokat, de akár fotókönyvet is lehet rendelni róla a fényképekből.

„Manapság sokkal több fotót készítünk sokkal több fajta eszközzel, mint valaha bármikor, a rengeteg felvétel között azonban sokszor már elveszünk. A Lifecake egy olyan új tagja lesz a Canon digitális szolgáltatásainak, amely lehetővé teszi a családok számára, hogy rendezetten tartsák kézben az egyre nagyobb számban készülő fotóikat” - nyilatkozta Alberto Spinelli, a Canon Europe digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója. Nicholas Babaian, a Lifecake alapítója és elnök-vezérigazgatója szerint a Canon révén szolgáltatásuk sokkal több felhasználót érhet majd el.

A Canon tavaly nyáron, az irista nevű felhőtárhely-szolgáltatással nyitott elsőként a digitális szolgáltatások irányába, melynek fejlesztései Magyarországon folynak. Az irista szolgáltatásait idén február óta az Adobe Lightroom szoftverből is közvetlenül el lehet érni.

A Lifecake működését és szolgáltatásait az alábbi bemutatón lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=xZ3ktjxomcU