A Canon négy terméke is EISA-díjat nyert az idén

Az idén a Canon négy terméke is elnyerte a fotós iparág egyik legrangosabb elismerésének számító EISA-díjat, amelyet az azonos nevű szervezet, az Európai Kép és Hang Szövetség ítél oda minden évben a legjobb termékeknek.

A szakmai zsűri döntése alapján a 2016-2017-es szezon legjobb európai DSLR fényképezőgépe a Canon EOS 80D lett, míg az EOS-1D X Mark II a legjobb professzionális DSLR-fényképezőgépének címét nyerte el. Az EF 35mm f/1.4L II USM objektív a professzionális felhasználásra szánt DSLR-objektívek kategóriájában, az imagePROGRAF PRO-1000 asztali tintasugaras nyomtató pedig a fotónyomtatók között lett díjazott.

“Az EISA-díjas termékek széles köre jól jelzi, hogy a Canon a fotóipar minden szegmensében kiemelkedő teljesítményt nyújt, hiszen vállalatunk szerint a fotózás folyamata sosem az exponálógomb lenyomásánál fejeződik be” – nyilatkozta Steve Marshall, a Canon termékmarketing-igazgatója.

Az EISA-díjat minden évben húsz európai ország közel ötven rangos elektronikai magazinjainak szerzőiből álló zsűri ítéli oda a termékeknek. A díjazáskor nem csupán a műszaki paraméterek, de a dizájn és a vonzó funkciók, valamint a végfelhasználóknak nyújtott érték is számít. Az idén díjazott négy Canon terméket egyébként már a díj odaítélését megelőzően is rendkívül kedvezően fogadták a vásárlók.

A LEGJOBB EURÓPAI DSLR FÉNYKÉPEZŐGÉP 2016-2017
Canon EOS 80D

A Canon EOS 80D több mint egy újabb DSLR-gép: rengeteg új fotós és videós funkciót kínál. Ezek közül a legfontosabb a Canon Dual Pixel CMOS autofókusza, amely lehetővé teszi a gyors élességállítást akár a Live View módban történő fotózás, akár videofelvétel közben. A szupergyors autofókuszt az új EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM alapobjektív, illetve az élesség és a zoom távvezérlését biztosító Power Zoom Adapter PZ-E1 is támogatja. Az új gépben 45 pontos, kereszt típusú pontból álló autofókusz dolgozik, használatát pedig megkönnyíti, hogy a nagyfelbontású LCD érintőképernyőként is használható.

A LEGJOBB EURÓPAI, PROFESSZIONÁLIS FELHASZNÁLÁSRA SZÁNT DSLR FÉNYKÉPEZŐGÉP 2016-2017
Canon EOS-1DX Mark II

A Canon EOS-1D X Mark II a világ leggyorsabb DSLR fényképezőgépe: akár másodpercenként 14 fotót képes rögzíteni egy mozgó tárgyról, ami különösen jól használhatóvá teszi akciófotózás közben. Elődeihez képest fotós képminősége jelentősen javult, továbbfejlesztett autofókusza pedig különösen jól használható a főobjektív fókusztávolságát növelő hosszabbítók használata, illetve a Live Mode-ban való fotózás esetén. A Mark II-es típus már 4k felbontású videorögzítésre is képes, gépháza pedig még az elődjénél is strapabíróbb.

A LEGJOBB EURÓPAI, PROFESSZIONÁLIS FELHASZNÁLÁSRA SZÁNT DSLR OBJEKTÍV 2016-2017
Canon EF 35mm f/1.4L II USM

A Canon EF 35mm f/1.4L II USM a legfejlettebb 35mm-es objektív a piacon. Az ultra kis fényszórású (UD) optika és a két aszférikus lencsetag tökéletes élességet biztosít a képkocka teljes terjedelmében, nagy rekesznyílás (f/1.4-es) használata esetén is.

A lencsék alacsony hullámhosszú bevonata az erős kontraszt mellett a minél nagyobb fényáteresztést, a becsillanások és tükröződések csökkentését biztosítja.

A Canon a Blue Spectrum Refractive (BR) optikát a nagy átmérőjű objektívek színtörésének kiküszöbölése céljából fejlesztette ki. Alkalmazásával jelentős mértékben csökkenthető a kromatikus aberráció, amelyet szoftveres úton egyébként lehetetlen volna megoldani. A speciális bevonat alkalmazásával az esetleges becsillanás mértéke is csökkenthető. A kilenclamellás blendének köszönhetően a nem fókuszban lévő területek gyönyörűen elmoshatók a képen.

A LEGJOBB EURÓPAI FOTÓNYOMTATÓ 2016-2017
Canon imagePROGRAF PRO-1000

A Canon imagePROGRAF PRO-1000 egy A2-es asztali nyomtató, amelynek 12-tintás rendszere az eredetihez hűen kelti életre a képeket. A tintasugaras printerrel, semleges árnyalatú fekete-fehér nyomatok is készíthetők a LUCIA PRO tintarendszer négy speciális monokróm tintájával – fotófekete, mattfekete, szürke, fotószürke. A maximálisan 2400x2400dpi-s felbontásra képes nyomtatóval olyan nyomatok készíthetők, amelyek hosszú időn át megőrzik eredeti minőségüket, nem fakulnak ki. A Hi Speed USB 2.0 mellett Wi-Fi és Ethernet csatlakozóval is felszerelték ezt a típust.