A Canon új jövőt vetít elő a projektorkínálatban az innovatív, nagy fényerejű és kiváló minőségű modelljeivel

A Canon bemutatta legújabb, LCOS-technológiával ellátott projektorait, amelyek az újra gondolt, kompakt külalakot ötvözik a nagyobb fényerősséggel és a WUXGA felbontással. A LED-es Canon XEED WUX7500, XEED WUX6700 és XEED WUX5800, valamint a lézeres Canon XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z és XEED WUX6600Z projektorok nagy fényerejű és felbontású modellek, melyek kifejezetten rendszerintegrátorok számára lettek tervezve. A hat, motoros objektívvel – többek között a szupernagy felbontású, ultraalacsony torzítású RS-SL06UW lencsével – kompatibilis projektorok sokoldalú megoldást jelentenek akár kis helyen, akár hatalmas előadótérben használják őket.

Hihetetlenül nagy fényerő és elképesztő színek
A Canon innovatív LED lámpás projektorai 5 800, 6 700 és 7 500 lumenes, míg a lézeres projektorok 5 800, 6 600 és 7 000 lumenes fényerejű változatokban lesznek elérhetőek. Az újonnan tervezett optikai rendszer, az AISYS 4.2, a továbbfejlesztett optikai elrendezésnek és az LCOS fényvisszaverő panel technológiának köszönhetően minden modell esetében nagy fényerejű vetítést tesz lehetővé. A kiváló minőségű LCOS-panelek nagy relatív apertúrájának köszönhetően a pixelek között pedig gyakorlatilag nincsenek üres foltok. Így a megjelenített kép éles és részletes, és nem fordulhat elő a hagyományos LCD-projektorokra jellemző rácsozódás. Még a hatalmas méretű, egyedi felhasználási megoldások (pl. múzeumokban vagy eseményeken) sem csökkentik a vetített kép minőségét, ami a legújabb optikai rendszerek és interfészek alkalmazásával lehetséges.

Az XEED WUX7500, XEED WUX6700 és XEED WUX5800 projektorok natív kontrasztaránya 2000:1; az XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z és XEED WUX6600Z 4000:1 natív kontrasztarányához pedig 20 000:1 dinamikus kontraszt is társul. Ez, valamint a teljes sRGB színtér lefedése még gazdagabb színekkel és még mélyebb feketékkel fokozza a nézői élményt.

Elengedhetetlen követelmény a tűpontos kép is, ezért mindegyik modell erős processzort kapott, amely az utolsó pixelig hibátlan és magas minőségű képet biztosít. Ennek a legjobb példája az orvosképzésben használt szürkeárnyalatos röntgenképalkotás, amely a DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine – Digitális képkezelés és kommunikáció az orvostudományban) szimulációs üzemmódjában érhető el,i és amely a DICOM 14. szabványában leírtaknak megfelelően használható az orvosképzésben szemléltetőeszközként.

Egyszerű üzembehelyezés és üzemeltetés
Az új projektorok erős és tartós kialakítása piacvezető lehetőségeket rejt magában. A lézeres projektorok a Canon eddigi legkisebb és legkönnyebb vázát kapták, amely új vetítési lehetőségeket nyit a kisméretű és sajátos elrendezésű terekben. Amennyiben egy adott térben a projektort csak a vetítővászonra merőlegestől eltérő szögben lehet elhelyezni, a négypontos trapézkorrekcióval a kép tökéletesen szimmetrikus marad. A nagymértékű objektíveltolás is a könnyű üzembehelyezést segíti elő, hiszen nincs szükség a projektor megdöntésére vagy áthelyezésére. Több projektor együttes használata esetén (például egy kiállítás különlegesebbé tételére) a képösszefűzés lehetővé teszi, hogy több projektorról vetítsenek egy képet, miközben a pixelek helyzete és pontossága ugyanolyan megbízható marad. A magasabb hőállóságnak köszönhetően a projektorok kitűnően alkalmasak hosszan tartó használatra, például múzeumokban vagy oktatáshoz. A projektorokat valós idejű órával is felszerelték, így a rendszeres napi vagy heti használatot előre be lehet programozni, valamint további öt dátum beállítására van lehetőség, ami a digital signage megoldások esetében elengedhetetlen funkció. 

A HDBaseT szabványnak – amely a nagy távolságú jeltovábbítást teszi lehetővé – hála egyetlen CAT6 kábellel akár több tíz méterről is lehet video-, audio-, és vezérlőjeleket továbbítani a projektorokhoz. A DVI, HDMI- és DP-csatlakozók által számtalan digitális videóforráshoz és számítógéphez lehet csatlakoztatni a projektorokat, ezzel is növelve széleskörű felhasználhatóságukat. Például a beépített kép-a-képben funkcióval gyerekjáték egy videokonferencia lebonyolítása. A funkcióval megoldható, hogy egy digitális forrás a DVI-bemenethez, egy másik pedig a HDMI-bemenethez csatlakozzon, majd a tűéles kép megjelenik a vetítővásznon.

Az extra nagy felbontású, ultraalacsony torzítású RS-SL06UW lencse is egyike a hat motoros objektívnek, amely elérhető az új modellekhez. Az ultraszéles és ultrahosszú zoomobjektívek szintén a sokrétű felhasználást teszik lehetővé. Miközben az RS-SL06UW vetítővászon-távolsága mindössze 0,54:1, az objektíveltolása pedig -15/+75%, az általa létrehozott kép szimmetriája és alakja nem torzul.

Ívelt felületre történő vetítéshez az objektív marginális fókusz funkciója éles képet eredményez az ív teljes egészén, a fokozott mélységélesség miatt pedig még egyenetlen felületen sem homályosodik el a kép. Az adott lencse a zoomtartományában kitűnően éles képet varázsol a nézők szeme elé, miközben az alig veszt fényéből, a beépített mikroszámítógép pedig a kitűnő teljesítményre ügyel. Az objektívek cseréje és pótlása könnyedén megvalósítható a kifejezetten erre a célra beépített csap segítségével. Továbbá más összetevőkhöz is hasonlóan egyszerűen hozzá lehet férni, így az eszközök karbantartása gyors és problémamentes. Az XEED WUX7500, XEED WUX6700 és XEED WUX5800 modellekben a lámpa a projektor hátsó része felől érhető el, így a cseréjéhez nem szükséges elmozdítani azt; a légszűrőt pedig bármilyen különleges eszköz használata nélkül ki lehet cserélni. Az XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z és az XEED WUX6600Z modellekben a lézernek – a lámpával ellentétben – nincs szüksége hűtésre, ami tovább bővíti a projektorok felhasználhatóságát, beleértve az elforgatott vagy álló tájolású vetítést, ami szintén ideális a digital signage megoldásokhoz.

Költség- és energiatakarékos
A projektor a fényereje ellenére sokkal kevesebb energiát fogyaszt, mint más hasonló kaliberű eszközök: használat közben mindössze 0,073 wattot lumenenként, készenléti állapotban pedig csak 0,3 wattot. Az ECO gomb kiemelkedő energiatakarékos használatot biztosít vetítés közben és készenléti üzemmódban egyaránt, amivel szintén csökkenek a működési költségek, ezáltal a Canon projektorai nagyszerűen használhatóak kis költségvetésű oktatási intézményekben is. A lézeres projektorok fel vannak szerelve kék lézerdiódával és sárga fényű foszforlámpával is, így ritkábban kell lámpát cserélni, amivel szintén csökkennek a fenntartási költségek, hiszen a lézeres projektorok akár 20 000 órát is működhetnek karbantartás nélkül.

A WiFi-kapcsolat lehetővé teszi a projektorok kezelését és irányítását iOS-eszközökről az új Canon Projector Service Tool applikációval. Ez eddig csak vezetékes LAN-kapcsolattal volt megoldható, az új applikáció azonban a végfelhasználók számára időt takarít meg, hiszen egy helyen megoldható az eszköz irányítása, valamint a hibák keresése és javítása, így a felhasználók nagyobb autonómiát kapnak, és nem szükséges minden előforduló hibához külső segítséget kérni.

Az XEED WUX7500, XEED WUX6700 és az XEED WUX5800 legfontosabb jellemzői:

 • Nagy fényerő a zoomtartomány teljes egészében
 • Magas képminőség
 • Ingyenes lámpacsere három évig
 • Mindegyik modellhez hat könnyen beszerelhető, motoros objektív elérhető
 • Többféle bemenet a sokrétű felhasználás érdekében
 • Könnyű telepítés és egyszerű karbantartás

Az XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z és az XEED WUX6600Z legfontosabb jellemzői:

 • Alacsony fenntartási költség
 • 5 éves garancia
 • Magas képminőség
 • Nagy fényerő a zoomtartomány teljes egészében
 • Mindegyik modellhez hat könnyen beszerelhető, motoros objektív elérhető
 • Könnyű telepítés és egyszerű karbantartás

Az RS-SL06UW legfontosabb jellemzői:

 • Kiemelkedően magas felbontás
 • Ultraalacsony torzítás
 • Rövid, 0,54:1 vetítővászon-távolság
 • Nagy mértékű (-15/+75%) objektíveltolás
 • Marginális fókusz a tűéles képekért