A Dell EMC kibővíti teljesen flash-alapú midrange tárolási megoldásait

A Dell EMC két új, teljesen flash-alapú SC tárolóval bővíti piacvezető midrange tárolási megoldásainak portfólióját1, és fontos szoftverfrissítéseket kínál a Dell EMC Unity platformhoz, melyek a hatékonyság növelése mellett költségmegtakarítást is jelentenek a vegyes blokk- és fájltárolási terheléseknél.

A Dell EMC bemutatta továbbá a tárolási megoldások hűségprogramját, a Future-Proof Storage Loyalty Programot, amely az iparágban elérhető legerősebb, hároméves elégedettségi garanciát és további előnyöket kínál az ügyfelek számára. Például teljes körű szoftvermegoldást, hardverbefektetés-védelmet, a tárolás hatékonyságára vonatkozó garanciát, biztonságos adatmigrációt, valamint a Virtustream Storage Cloud ingyenes használatát.

Első osztályú teljesítmény és vállalati használatra kész funkciók
A teljesen flash-alapú működésre optimalizált új, teljesen flash-alapú Dell EMC SC tárolók az első osztályú teljesítményt vállalati használatra kész funkciókkal ötvözik. A teljesen flash-alapú tárolók segítségével az ügyfelek korszerűsíthetik adatközpontjaikat, így azok a meglévő alkalmazások használata mellett gyorsabban, hatékonyabban és kisebb költségigénnyel működhetnek. Emellett lehetővé teszik, hogy az ügyfél vállalkozása támogassa az új, flash-alapú felhasználási helyzeteket és terheléseket.

A Dell EMC SC5020F és a Dell EMC SC7020F olyan 3U eszkzök, amelyek kettős aktív/aktív vezérlővel, nyolcmagos Intel® Xeon® processzorokkal és akár 256 GB memóriával, valamint a 10 GB iSCSI és 16 / 32 GB FC hálózati kapcsolatok többprotokollos támogatásával rendelkeznek. A termékek további jellemzői:

 • Teljesen flash-alapú teljesítmény. Tárolónként akár 399 000 IOPS, egyesített többtömbös fürtönként pedig akár 3,9 millió összevont IOPS teljesítményre képes.
 • Összevont adatmobilitás, méretezés és védelem. Az eszközök alapkiépítésben csatlakoztathatók egyesített többtömbös fürtökhöz, ami lehetővé teszi a terhelések egyszerű, a működést nem zavaró migrációját és a terheléskiegyenlítést. Az üzletmenet folytonosságát az automatikus feladatátvétel biztosítja.
 • Önmagát optimalizáló hatékonyság. Az intelligens adatdeduplikáció és tömörítés, a többszintű RAID-kezelés és a kiterjedt dinamikus kiosztás automatikus költségmegtakarítással jár.
 • Teljes körű szoftvermegoldás. Az SC sorozat speciális szolgáltatásainak használatához nem kell további szoftverlicenceket vásárolni.

A sokkal hatékonyabb Dell EMC Unity alacsonyabb tárolási költségeket biztosít
Az egyszerű használatra, teljesen flash-alapú teljesítményre és egyesített SAN-NAS környezetekre tervezett Dell EMC Unity segítségével gyorsabb az üzembe helyezés, egyszerűbb az adatkezelés, és a tárolási szintek a felhőre is kiterjeszthetők. Az új Unity v4.3 operációs rendszer számos fontos frissítéssel bővült. Ezek közé tartozik a költségcsökkentést segítő deduplikáció, valamint a működést nem zavaró rendszerfrissítést és fájlszinkronizálást biztosító új technológiák. Az új Dell EMC Unity v4.3 operációs rendszer jellemzői:

 • A beágyazott deduplikációnak köszönhetően hatékonyabb a teljesen flash-alapú működés.
 • A szinkronizált fájlreplikáció biztosítja az adatvesztés nélküli üzleti folytonosságot.
 • Lehetővé vált a tárolóvezérlők online, adatmozgatás nélküli frissítése.

A Future-Proof Storage Loyalty Program újraértelmezi a befektetésvédelem fogalmát
A Dell EMC új Future-Proof Storage Loyalty programjával az ügyfelek tárolóik teljes élettartama alatt garanciához és többletértékhez juthatnak. Más, rövidebb távú és kevesebb előnyt ígérő szállítóprogramoktól eltérően a Future-Proof Storage Loyalty Program kiemelkedő garanciákat, pénzmegtakarítással járó előnyöket, valamint befektetésvédelmet kínál az új Dell EMC Unity és SC sorozatú termékek vásárlása esetén.

A Dell EMC Unity és SC sorozatú termékekhez kínált Future-Proof Storage Loyalty Program a következőket nyújtja:

 • Hároméves elégedettségi garancia. A Dell EMC termékek működése megfelel a hirdetésben leírtaknak, ezért a vállalat garantálja, hogy ügyfelei elégedettek lesznek.
 • 4:1 hatékonysági garancia a teljesen flash-alapú tárolási megoldásokra. Bonyolult előzetes ellenőrzések és korlátozások nélkül.
 • Biztonságos adatmigrálás. Az új Dell EMC tárolóra történő frissítés zökkenőmentesen zajlik a folyamatosan online és a működést nem zavaró beépített adatmigrálási megoldásokkal.
 • Hardverbefektetés-védelem. Az ügyfelek rugalmas egyenleget használhatnak fel a tárolóvezérlők frissítésére, illetve a Dell EMC portfólió bármelyik új termékének megvásárlására.

Teljes körű szoftvermegoldás. A Dell EMC midrange tárolási termékei tartalmaznak mindent, ami az adatok tárolásához, kezeléséhez és védelméhez szükséges, így nincs szükség további licencek vásárlására vagy fenntartására.
Beépített Virtustream Storage Cloud (csak Dell EMC Unity esetén). Lehetővé teszi az ügyfelek számára a fájlok és a tároló-pillanatképek automatikus szintkezelését a felhőben, a programkiosztástól függően akár egy évig kapacitásköltségek nélkül.

Azok az ügyfelek, akik közvetlenül a vállalattól vagy egy hivatalos értékesítési partnertől vásárolnak új Dell EMC Unity vagy SC sorozatú terméket, valamint érvényes karbantartási szerződéssel rendelkeznek, további költségek nélkül jogosultak a programban való részvételre.

„Célunk, hogy támogassuk ügyfeleinket adatközpontjaik korszerűsítésében, ezért innovatív szolgáltatásokat és teljesítményt biztosítunk számukra az új, teljesen flash-alapú SC termékekkel, illetve hatékonyabbá és sokoldalúbbá tesszük a Dell EMC Unity termékeket a legújabb Unity operációs rendszer szoftverfrissítéseivel. Emellett az új Future-Proof Storage Loyalty Programmal újraértelmezzük azt, hogy mit jelent a Dell EMC-től, illetve partnereinktől vásárolni. A program számos előnyt kínál, például teljes körű szoftvermegoldást, hardverbefektetés-védelmet és hároméves elégedettségi garanciát, amely hosszabb távú és erősebb a versenytársainknál elérhető garanciáknál” – mondta Jeff Boudreau, a Dell EMC tárolási platformokért felelős elnöke.

Rugalmas finanszírozási lehetőségek és támogatási szolgáltatások
A Dell Financial Services (DFS) különféle rugalmas, használatalapú fizetési megoldásokat kínál, így az ügyfelek az informatikai megoldások beszerzésekor figyelembe vehetik a jövőben várhatóan növekvő tárhelyigényeket. A Dell EMC szolgáltatásai pedig a technológiaimplementálás és az elérhető támogatási szolgáltatások teljes portfólióját nyújtják, így minden ügyfél megtalálhatja a saját informatikai igényeinek megfelelő rugalmas és méretezhető megoldást.

Elérhetőség
A teljesen flash-alapú SC decembertől érhető el. Az új Unity v4.3 operációs rendszer 2018 januárjától érhető el az érvényes támogatási szerződéssel rendelkező Dell EMC Unity ügyfelek számára. A Dell EMC Future-Proof Storage Loyalty Program már elindult. A részvétel feltétele bármely új SC sorozatú vagy Dell EMC Unity tárolótömb vásárlása közvetlenül a Dell EMC-től vagy a vállalat hivatalos értékesítési partnereitől.


1 Forrás: IDC Enterprise Storage Systems Quarterly Tracker, 2017. szeptember. A midrange rendszerek alatt a 25 ezer és 250 ezer dollár közötti árfekvésű külső tárolórendszerek értendők