A dolgok internete a CES® 2016-on

A CEA® (Consumer Electronics Association - Fogyasztói Elektronikai Szövetség ) nemrég bejelentette, milyen előadások várhatóak a CES® 2016 all-star sorozatában. Gondolatébresztő prezentációjával az Intel ügyvezetője, Brian Krzanich indítja a 0. napot. A CES® 2016, a fogyasztói technológiában tevékenykedő vállalkozások nemzetközi találkozóhelye, január 6. és 9. között várja látogatóit Las Vegasban (US).

Brian Krzanich vitaindító előadása január 5.-én a Velencei Palazzo Bálteremben, helyi idő szerint 18:30-kor kezdődik. Tavaly Kraznich megosztotta velünk elképzeléseit arról, milyen irányokat vesz majd a számítástechnika fejlődése a következő 20 évben. Az Intel vezetője idén azokra az új irányokra fókuszál, melyek a technológia határainak elmosódásával formálják világunkat, kitérve a változásoknak köszönhető eddigi tapasztalatokra is.

Gary Shapiro CEA elnök szerint: “Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy idén is a CES színpadán üdvözölhetjük Brian Krzanich ügyvezetőt. Az olyan Intel innovációk, mint az erős táblagépek, a hordható elektronika, a PC-k, az okos autók, az okos otthonok és a világhálóra kapcsolódó készülékek, a felhőszolgáltatások mind-mind az ébredező Dolgok Internetének (IoT) alapjául szolgálnak. Az inspiráló 2014-es és 2015-ös előadások után újra felkértük az Intel vezetőjét, hogy harmadszor is csatlakozzon hozzánk, és ossza meg a hallgatósággal elképzeléseit arról, hogyan formálhatja az Intel a jövőnket. A fogyasztói elektronika jövő évi legnagyobb rendezvényén az IoT lesz a fő csapásirány, így biztosak vagyunk benne, hogy Brian mondanivalója különösen aktuális, éleslátó és tanulságos lesz.”

Hazánkból eddig a CES-en már több alkalommal bemutatkozott, budapesti székhelyű GPS Tuner szoftverfejlesztő vállalat regisztrált. A cég termékeit a  számítógépes kiegészítők, fitnesz- és sportkiegészítők, egyéb fogyasztói és hordható technológiák kategóriákban regisztrálta a kiállításra. Kíváncsian várjuk az idei újításokat!

További előadókról a CES hivatalos webodalán, a CESweb.org/Keynotes linken ad tájékoztatást heteken belül.

A CES® 2016 kiállítás és szakmai találkozó közel 100 ezer négyzetméteren több mint 3600 kiállítónak ad helyet, akik a világon akár először itt mutathatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a fogyasztói elektronika teljes ökoszisztémájából. A 2015-ös rekorderedmények után egy új, továbbfejlesztett regisztráció hitelesítő rendszert vezettek be, amellyel a szervezők a megjelentek számát 176 ezer alatt kívánják tartani, megőrizve így a szakmai résztvevők közt megszokott CES színvonalat. További információ a CESweb.org honlapon.


A CES a legnagyobb, leggyorsabban növekvő és legnemzetközibb kiállítás
Múlt héten a 2014 évi CES kiállítás megkapta a (nyolcadik egymást követő éve) Legnagyobb évente megrendezett, a Leggyorsabban növekvő illetve a Legerősebb nemzetközi részvétellel bíró kiállítás elnevezést a Trade Show Executive amerikai magazintól. A TSE Gold 100-as listája a piac 100 legnagyobb kereskedelmi kiállítását díjazza.

A 2014-es CES kiállításon 160 498, a technológiai piacot meghatározó szereplő vett részt. Közülük 6 575-en valamilyen média képviseletében voltak jelen. A 40 828 nemzetközi látogató összesen 144 országból érkezett. Legtöbben, országonként több mint 1000 fő Kanadából, Dél-Koreából, Kínából, Japánból, Mexikóból, az Egyesült Királyságból, Tajvanról és Franciaországból jött a globális fogyasztói elektronikai ipar legnagyobb éves seregszemléje, a CES 2014-re.