A Facebook és Twitter is besegít, előkerült az eltűnt londoni tini

Serena Beakhurst

A  The Guardian hírei szerint a Facebook és a Twitter segítségével sikerült rábukkanni egy eltűnt 14 éves tinilányra Londonban. A rendőrség elmondása szerint a lány immár biztonságban és jól van. Serena Beakhurst Wandsworth-ben, London déli részén tűnt el. Utoljára december 15-én látták, amint felszállt egy helyi buszra, majd tegnap előtt a hajnali órákban ugyanezen a környéken bukkantak rá.

A lány eltűnésére hírességek is igyekeztek felhívni a köz figyelmét. Olyan prominens Twitter felhasználók csatlakoztak a kampányhoz, mint Stephen Fry, Sarah Brown (a korábbi elnök felesége), Rio Ferdinand, Matt Lucas és sokan mások retweetelték az üzenetet, mindenkit arra bíztatva, hogy ha bármi lényegeset tud Serena hollétéről azonnal értesítse a hatóságokat.

A Beakhurst család háláját fejezte ki a támogatásért, melyet az akció során kaptak, valamint kiemelték a közösségi media kivételes erejét. A lány unokatestvére Jame Andrew így nyilatkozott:

“Nagyon köszönjük mindenkinek, aki időt szánt rá és információkat küldött Serenáról a Facebook vagy Twitter profilján.
Ez a siker végre megmutatta az egységben rejlő erőt és azt, hogy mire vagyunk képesek, ha törekvéseinket okosan összehangoljuk. Valószínű, hogy a Facebookon található “Segítsetek megtalálni Serena Beakhurst-öt” csoport lelkes tagjai nélkül, most az egész ügy nem volna más, mint egy újabb  elfeledett eset egy eltűnt gyerekről.
Emellett szintén szeretnénk megköszönni a támogatást mindazon hírességeknek, akik segítettek megszerezni a megfelelő publicitást az ügy számára. A segítségük felbecsülhetetlen értékkel bírt. És végül köszönet az eszközként szolgált mediának is, amely felkapta Serena sztoriját és végül elvezetett az ügy lezárásához."

Hétfőn a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a lány megtalálására tett kísérletek már kimerítették az egyszerű tudakozódás eszköztárát, így a barátok és ismerősök, újbóli kikérdezése következett volna, amikor szerda reggel megtalálták Serenát.

A hírek bizony tényleg jól demonstrálják a média és a modern közösségi hálók erejét. Mind a Facebook, mind a Twitter óriási publicitást képes generálni bizonyos események köré, mint például elterjeszteni valaki eltűnésének hírét és összekötni egymástól távol élő embereket.