A Fitbit legújabb okosórája, a Fitbit Versa megérkezett Magyarországra

A Fitbit, a viselhető fitnesz eszközök piacvezető márkája a mai napon bejelentette, hogy legújabb okosórája, a Fitbit VersaTM már kapható a márka nagyobb kiskereskedelmi partnereinél Magyarországon is. A Versa a Fitbit legkönnyebb fém okosórája kényelmes kialakításával, akár több mint 4 napos üzemidővel1, a felhasználók körében népszerű okos funkciókkal, fejlett egészség és fitnesz megoldásokkal inspirál arra, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki életéből – ráadásul teszi mindezt elérhető áron.

A mai napon a Fitbit első hazai sajtóeseményén a márka képviselői mutatták be a Fitbit fejlesztési terveit, a Fitbit Versa funkcióit, valamint beszéltek arról, hogyan szeretné a cég arra motiválni az embereket, hogy egészségesebb és teljesebb életet éljenek.

Májusban az alábbi új funkciók lesznek elérhetőek a Fitbit okosórák használói számára:

  • Gyors válaszok: Az Androidos telefont használók közvetlenül küldhetnek a Fitbit Versa és a Fitbit IonicTM órán keresztül válaszokat a kapott üzeneteikre. A funkció akár öt, előre beállított, maximum 60 karakteres gyors válasz elküldését teszi lehetővé például a WhatsApp-on vagy a Facebook Messengeren keresztül.
  • Női egészségkövetés: A női felhasználók számára a Fitbit applikációjában elérhető funkció a menstruációs ciklus és a különféle tünetek rögzítését teszi lehetővé, megkönnyítve ezzel a menstruációs ciklus követését, úgy, hogy egy helyen ad átfogó képet a nők egészségi és erőnléti állapotáról. A Versa és Ionic okosórák felhasználói közvetlenül az eszközön is láthatják majd vonatkozó adataikat.

„Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy az emberek végre világszerte kézbe vehetik a Fitbit Versát. Legújabb okosóránkban mindenki megtalálja a számára ideális egészség és fitnesz funkciókat, a felhasználók pedig egy globális, egészséges életmódra törekvő közösséghez csatlakozhatnak általa, sőt  ezzel az elérhető árú modellel olyan okosfunkciókat is kapnak, ami megkönnyíti majd a mindennapjaikat” – mondta el James Park, a Fitbit társalapítója és ügyvezető igazgatója. „Hiszünk benne, hogy a Fitbit Versa egy olyan okosóra, ami számtalan ember számára lesz érdekes, illetve hogy új közönség és a növekvő viselhető eszközök piacának eddig érintetlen szegmenséhez tartozó felhasználók figyelmét is felkelti.”

A Fitbit OS 2.0 operációs rendszerrel működő Versa a napi és heti adatokat még könnyebben követhetővé teszi, motivációs üzenetekkel, tippekkel és trükkökkel ösztönöz mozgásra, és segít abban, hogy elérjük céljainkat. Fejlett egészségügyi és fitnesz funkciói között olyan megoldásokat találunk, mint a személyre szabott edzések a Fitbit Coach2  segítségével, a folyamatos pulzuskövetés, a több mint 15 különböző mozgásforma felismerése és követése, az 50 méteres vízállósággal támogatott úszáskövetés, és az automatikus alvásfigyelés.

„A Versa új funkcióival olyan társat jelent a mindennapokban, ami az általános jó közérzetet és a rendszeres mozgást támogatja. A mozgásra fókuszálva terveztük, ami az okos egészségügyi funkciókkal kiegészülve segíti a használókat abban, hogy teljes és egészséges életet éljenek. Éppen ezért hiszünk abban, hogy a Fitbit Versa olyan okosóra, ami mindenkinek való” – mondta Rares Florea, a Fitbit közép- és kelet-európai piacokért felelős menedzsere az eseményen.

Az Android felhasználók számára elérhető gyors válaszok mellett a Versa minden olyan funkcióval bír, amire csak szükség lehet. A Fitbit applikációban összegezve érhetők el az adatok, és követhetők a trendek. Megjelennek rajta a naptár, hívás és üzenet értesítések. A Fitbit App Gallery-n keresztül több mint 700 applikáció elérhető, köztük fejlesztői és Fitbit Labs appok3. Számos óraszámlap választható hozzá, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. A Fitbit Pay-jel lehetővé teszi a tárca nélküli fizetést (15 ország több mint 60 bankja által támogatva)4. Letölthetjük rá a kedvenc zenéinket, valamint Deezer5 lejátszási listáinkat, amelyet Bluetooth-os fülhallgató segítségével mobiltelefon nélkül is hallgathatunk. Mindehhez pedig a Versa több mint négy napos üzemidőt, más Fitbit eszközökkel és Android, iOS és Windows kompatibilitást kínál6.

Ár és elérhetőség
A Fitbit VersaTM modellek, valamint a külön megvásárolható cserepántok Magyarországon a márka kiskereskedelmi partnereinél, mint eMag, Euronics, Extreme Digital, Mall, Media Markt és még további partnereknél érhetőek el. A fekete pántos, fekete alumínium tokos, a szürke pántos, ezüst alumínium tokos, valamint a barackszín pántos rózsaarany alumínium tokos Versa ajánlott fogyasztói ára 65.700 forint, míg a különleges kiadású levendulaszín pántos, rózsaarany alumínium tokos és a szénszürke pántos, grafit színű alumínium tokos Versa ajánlott fogyasztói ára 75.500 forint. A szilikon, bőr, illetve fém kiegészítő szíjak 9.900-32.800 forintos ajánlott fogyasztói áron érhetők el.

Hogy az egész család aktívabb életet élhessen, a Fitbit első, gyerekeknek szánt fitneszkarkötőjét, a Fitbit AceTM 2018 második negyedévében hozza forgalomba.


1 Az akkumulátor üzemideje és a töltési ciklus függ a felhasználás módjától, a beállításoktól, és egyéb tényezőktől. Folyamatos zenelejátszás és GPS használat mellett több mint 7 órás üzemidővel rendelkezik.
2 A Fitbit Coach előfizetők számára további tartalom is elérhető.
3 Mivel a Fitbit Labs egy kísérleti projekt, az ilyen applikációk használói észlelhetnek technikai problémákat. A Fitbit Labs applikáció és óraszámlapjai bizonyos esetekben csak korlátozott ideig elérhetők.
4 A Fitbit Pay a Fitbit Ionic, a Fitbit Ionic: adidas edition és a különleges kiadású Fitbit Versa modellekben érhető el Amerikában, az APAC és EMEA régiókban.
5 Deezer előfizetést igényel, a Fitbit vásárlók világszerte három hónapos ingyen Deezer előfizetésre jogosultak.
6 A kompatibilis eszközök listáját elérheti itt: Fitbit.com/devices.