A héten megszülethet a Googorola - az Android továbbra is nyílt marad

Googorola

Három hónappal az Európai Bizottság valamint az Amerikai Igazságügyi Minisztérium áldása után a kínai hatóságok is engedélyezték a Motorola felvásárlását  a Google részére - mindössze egyetlen apró megkötéssel. Az Androidnak a következő öt évben ingyenesen elérhetőnek kell lennie a többi gyártó számára, csak úgy mint jelenleg. Mivel valószínűleg ez amúgy is így maradt volna, így ez csak további megnyugvást jelent azok számára, akik aggódtak a favorizálás miatt.

A kilenc hónappal ezelőtt bejelentett terv a The Wall Street Journal információi szerint még a héten nyélbe ütődhet, és talán azt is megtudjuk, mi a Google célja a frissen szerzett gyártóval.

Az eddigi pletykák szerint új vezérigazgató kinevezése várható, de a Huwaei-nek történő teljes továbbadás sem kizárt. Az egyetlen biztos dolog, hogy a kis zöld robot most rengeteg szabadalmat szerzett a háta mögé, ugyanakkor a Motorola telefonjai épp egy amerikai piacról történő kitiltás elé néznek.

Talán a legérdekesebb kérdés, hogy az üzlet mennyiben befolyásolja majd a Nexus-versenyt, amelyet jelenleg úgy néz ki, hogy ismét a Samsung fog megnyerni.