A héten történt

News

A héten számos gyártó rántotta le a leplet legújabb termékeiről: élőben nézhettétek velünk a Sony PlayStation 4 bemutatóját, a Sharp új érintőképernyős monitorja mellett a világ első IGZO modelljének részleteit is elárulta, míg a Google végre megmutatta, hogy milyennek is látjuk majd a világot a Glass mögül. Eközben folyamatosan érkeznek az újabb hírek a Samsung Galaxy S 4-ről, de mindez eltörpül a tény mellett, hogy megszálltuk a Homer által nukleáris útóéletre ítélt Springfieldet.

Nem igazán szoktam játszani a telefonomon, de Simpsons rajongóként szinte kötelezőnek éreztem, hogy kipróbáljam a Tapped Out-ot. Az élmény abszolút pozitív, a mai napig naponta többször térek vissza helyrepofozni a várost, miután Homer felrobbantotta az atomerőművet. Sajnos a játék túlságosan is úgy lett kialakítva, hogy fizessünk, ha minden tartalmat el szeretnénk érni - vagy épp gyorsan fejlődni. De aggodalomra semmi, letölthetünk egy hackelt változatot, amiben végtelen fánk és pénz áll rendelkezésünkre. És ugyanúgy működik a játék!

Ha pedig játékoknál tartunk: a Sony a héten tartotta a PlayStation 4 bemutatóját, amit élőben nézhettetek nálunk. Állítólag még maguk az executive vezetők sem látták a konzolt, azt azonban már tudjuk, hogy mi hajtja majd. Mozgalmas héten van túl a Sharp is, akik az új érintőképernyős monitor mellett bemutatták a világ első IGZO monitorát is. A Google Glass szerelmesei pedig végre betekintést nyerhettek, hogy pontosan mit látnak majd a szemüveg azon oldaláról, ahova eddig csak a szerencsés kiválasztottak kerülhettek.

A Cyanogenmod-os srácok ismét megmutatták, hogy miért szeretjük őket annyira: a 10.1-es nightly verziók mostantól minden támogatott telefon számára beépített HDR funkciót tartalmaznak, amely segítségével a Nexus 4-hez hasonló módon örökíthetjük meg a pillanatot az alapértelmezett kamera használata mellett. Azok pedig, akik a legújabb Android verziót használják valószínűleg már kipróbálták a DashClockot, amelyhez készült egy remek kiegészítő: az AnyDash segítségével gyakorlatilag bármilyen alkalmazás értesítéseit elhelyezhetjük a widgeten.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a következő iPhone-nal az Apple is belép a négy magos processzorok és a 2GB RAM világába. Ezalatt a HTC alaposan megemelte a téteket a One bemutatásával, amelyben a legújabb Snapdragon 600-as SoC dolgozik. A telefonnak nem kisebb feladata van, mint megmentenie a céget a süllyesztőtől, amihez ugyan mindene megvan, de van néhány kétségem ezzel kapcsolatban. Ezalatt az LG is készül a saját kis nyolc magos szörnyét a világra ereszteni, méghozzá az Optimus G2 képében. Azok pedig, akik az elvesztett Xperia telefonjaikért aggódnak mindenképp próbálják a Sony saját megoldását, a my Xperiat, ami a kiszivárgott APK-nak köszönhetően mindenki számára elérhető.

Nem volt rest a Samsung sem a héten: bemutatták a Galaxy Camera WiFi változatát, ami valószínűleg valamivel olcsóbb lesz majd, mint a jelenlegi 3G modell. Az eredeti Galaxy Note tulajdonosok számára letölthető és flashelhető a hivatalos Jelly Bean frissítés, míg a Galaxy S 3-ra már a 4.2.1-es Android is kiszivárgott. Ami pedig az SGS család következő tagját illeti, ha minden igaz az S 3 helyett az S 2-re hajaz majd - de lehet, hogy csak külsőleg.

Szeretnél mindig naprakész lenni a legérdekesebb és legújabb hírekkel? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre és kövess minket Facebookon!