A jövő kijelzői, a Samsungtól!

Samsung Transparent Amoled

Nem csak a szemüveg nélküli 3D-s tévével kápráztatta el vendégeit a Samsung, de bemutatóján, forradalmi prototípusok és koncepciók is helyet kaptak. Egyik a 7"-os AMOLED kijelző, ami páratlan élességével,  1024*600 felbontásával, 16 millió különböző szín megjelenítésével valószínűleg egy Samsung Tabletben fog helyet kapni. 

Továbbá illene szót ejteni a 4,5"-os PenTile AMOLED duál kijelzős "kagylóhéj-eszközről" is. Maga a kijelző, illetve a beviteli felület is érintőképernyő. Ez talán megváltoztatja majd a notebookokról alkotott képünket.

Ezek mind nagy előrelépést jelentenek, ám a következő három eszköz nyerte el igazán a vendégek tetszését:

Az első egy olyan képernyő,amit ha kezdetben összecsukva találunk, majd kinyitjuk a fedelet, a két félből álló kijelző összeáll, de úgy, hogy pixelre pontosan találkozik a két felület és senki se venné észre hogy valójában e kettő különálló volt.

A következő két kijelző különlegessége abban áll, hogy a felületük görbe, hajlított, és még így is dinamikusan működőképes. Az utolsó, talán a legérdekesebb mind közül:

Az átlátszó AMOLED kijelző. Egy 14"-os notebookban mutatták be a készítők. Eleinte talán nehéz észrevenni, hogy amit látunk az valójában nem szellemkép, hanem a notebook háta mögött lévő tárgyak képe. Ki lehetett próbálni, vajon saját kezünk átsejlik-e a képernyőn. A notebook háta mögül, persze már nem átlátszó ez a felület, de a megoldás mindenesetre lenyűgöző. Most már csak megoldhatóvá kéne tenni, hogy ez a funkció kizárólag az akaratunkon múljon, és a reggeli net böngészés közben félig ne a notebook mögötti kávésbögrében gyönyörködjünk.