A jövő magyar hightech világsikereire vadásznak

MMK

2013. június 11-én a Mobilitás és Multimédia Klaszter ötödik alkalommal rendezi meg az ország egyik legfontosabb IT eseményét, a Magyar Innovációs TechShow-t. A rendezvény célja a magyarországi digitális ipar legújabb, legizgalmasabb, már kézzelfogható eredményeinek felvonultatása a szakmai és laikus közönség, illetve a hazai és nemzetközi befektetők előtt. 

A korábbi évek hagyományait követve az MMKlaszter 2013-ban is nyílt pályázatot hirdet Magyarország leginnovatívabb IT vállalkozásai számára. A független szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 18 pályázó az ország egyik legrangosabb eseményén, az idén jubiláló Magyar Innovációs TechShow-n (illetve angol nevének rövidítésével a HITS-en) mutathatja be fejlesztését június 11-én Budapesten, az Akvárium Klubban. 

A közép-magyarországi startup és IKT ökoszisztémát összefogó MMKlaszter által szervezett pályázatra 2013. május 13-ig lehet nevezni. Olyan vállalkozások jelentkezését várják, amelyek nemzetközi szintű infokommunikációs technológiára épülő projektjüket az elmúlt 3 éven belül fejlesztették ki. A TechShow a nemzetközi trendekhez illeszkedve többek között a 3D nyomtatásra, M2M (machine to machine) kommunikációra, az adatkezelés-adatbiztonság területére, a mobil alkalmazásfejlesztésben rejlő lehetőségekre, valamint az IT a biotechnológiában betöltött szerepére fókuszál – emiatt a pályázaton induló cégeknek is érdemes ezekre a területekre koncentrálniuk.

“Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a hazai IKT szcéna azon kevés szektor egyike, amely a makroszintű nehézségek ellenére képes volt nemzetközi sikertörténeteket is generálni. Ahhoz azonban, hogy ne egyedi sztorikról, hanem masszív tendenciáról beszélhessünk, folyamatos utánpótlásra van szükség – ennek elősegítése a TechShow elsőszámú küldetése." – mondta el Málnay Barnabás, az MMKlaszter vezetője.

Az idei TechShow különlegessége, hogy az esemény egyben a Design Terminal és a FreeDee Printing Solutions által szervezett több napos 3D Printing Show szakmai nyitónapja lesz, illetve a Magyar Innovációs Szövetség éves Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének zárórendezvényének második napjával is összekapcsolódik. Emellett a helyszín tőszomszédságában egyidőben zajlik majd a világ legrangosabb mérnök-konferenciájaként számon tartott IEEE ICC, amelynek köszönhetően számottevő nemzetközi érdeklődésre számítanak eseményükön a TechShow szervezők.

A hivatalos versenyfelhívás az MMKlaszter honlapján olvasható el, a nevezési űrlap ugyanerről az oldalról tölthető le.