A leggyorsabb 4G hálózat a 4-es metrón is

A Telenor a 4-es metró átadásával egy időben, március 28-tól az új metró teljes vonalán elérhetővé teszi Hipernet 4G mobilinternet-hálózatát, így a Telenor ügyfeleknek Budapest legújabb tömegközlekedési útvonalán sem kell lemondaniuk a villámgyors mobilnetezésről.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest legújabb közlekedési fejlesztéséhez a kompromisszumok nélküli internetezés élményét tudjuk biztosítani. Ügyfeleink mindenhol ugyanolyan minőségben szeretnék élvezni a mobilinternet előnyeit, ennek az elvárásnak szeretnénk megfelelni hálózatfejlesztésünkkel. A Telenor előfizetők mostantól a metrón is ugyanolyan minőségben böngészhetnek, tévézhetnek vagy hallgathatnak zenét, mint otthon”, mondta Sepsi Zsolt, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az ügyfelek változó igényeire reagálva a Telenor 2011-ben újította meg hálózatát és vezette be az országban elsőként 42 Mbps letöltési sebességet kínáló Hipernetet. A társaság Magyarországon elsőként 2012 júliusában több vidéki városban indított 4G szolgáltatást, majd 2013 októberében Budapesten elindította az országban egyedülálló módon 150 Mbps elméleti letöltési sebességet kínáló Hipernet 4G-t. Jelenleg a Hipernet 4G Budapest több mint 50%-án érhető el és a fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan növekszik a lefedettség.

A 4-es metró az első budapesti metróvonal, ahol a Hipernet 4G az összes megállóban és a metró teljes nyomvonalán elérhető. A villámgyors mobilinternetnek köszönhetően a 4-es metró utasai a rövid utakat is hasznosan tölthetik, és a megszokott kiváló minőségben böngészhetnek vagy vehetik igénybe a Telenor szórakoztató szolgáltatásait. Az előfizetők az új metróvonalon is a legjobb minőségben hallgathatják kedvenc zenéiket a Deezer zeneszolgáltatással, a MyTV streaming alapú televíziós szolgáltatásával pedig videofilmeket és tévéműsorokat nézhetnek mobileszközeiken, így biztos nem maradnak le a kedvenc sorozatokról és az esti hírekről sem.