A Logitech bemutatja első csendes egerét

A Logitech a mai napon mutatta be a vállalat történelmének első, csendes vezeték nélküli egereit, az M220 Silent-et és az M330 Silent Plus-t. A termékek a Logitechtől megszokott precizitást és strapabírást kínálják– csak kevesebb zajjal.

Tweeteld most: Az új @Logitech M330 Silent Plus és M220 Silent termékek ugyanolyan halkak, mint egy élő egér

„Akár egy irodában, akár otthonról dolgozol, a csend néha aranyat ér,” – mondta el Anatoliy Polyanker, a Logitech globális portfólió- és márkamenedzsere. „Ezért hoztuk létre az M330 Silent Plus és M220 Silent egereket. A mérnökeink tanulmányozták a jelenlegi egereinken a zaj forrását. Ezután olyan megoldásokat kerestek, amivel csökkenthetik a zajszintet anélkül, hogy ez a minőség rovására menjen.”

A két új, csendes termékkel kompromisszumok nélkül lehet halkan dolgozni. A kattintás érzete ugyanolyan, mint egy hagyományos egérnél, viszont 90 százalékkal kevesebb zajjal jár. A Logitech Advanced Optical Tracking technológiájának köszönhetően pedig az egerek nagyon pontosak és szinte minden felületen működnek.

Mindkét egér vezeték nélkül használható a nano USB vevőegységgel akár 10 méterről is Windows®, Mac ®, Chrome OSTM és Linux® operációs rendszereken egyaránt. Az egerek mindemellett a Noise Abatement Society (egy zajszennyezés ellen küzdő szervezet) úgynevezett Quite Mark jelölését is megkapta.

A Logitech M330 Silent Plus 24 hónapos akkumulátor-élettartammal rendelkezik. Az egeret kontúros, puha gumi öleli körül, ami megfelelő jobbkezes fogást biztosít. Az M220 Silent akkumulátora 18 hónapig bírja. Kétkezes megoldással és kompakt mérettel rendelkezik.

A Logitech mindkét terméket az IFA kiállításon jelentette be. A vállalat további, frissen bejelentett termékeiről információt a Logitech blogján ér el.

Ár és elérhetőség
Az M330 Silent Plus 39.99 eurós, az M220 Silent egér pedig 24.99 eurós ajánlott kiskereskedelmi áron lesz elérhető a www.logitech.com/hu-hu oldalon és egyes, kiskereskedőknél októbertől.