A Samsung kiadja Smart TV-ihez kapcsolódó új szoftverfejlesztő csomagját

A Samsung Electronics hamarosan kiadja Smart TV-ihez kapcsolódó szoftverfejlesztő csomagjának 5.0-ás verzióját, amely felvértezi a fejlesztőket mindazon eszközökkel, amelyek a Smart TV platformon futó alkalmazások létrehozásához szükségesek.

• Az SDK 5.0-át a Smart TV-kre alkalmazásokat fejlesztők fogják használni
• Olyan alkalmazások is fejleszthetők a segítségével, amelyekkel a lakás különböző háztartási eszközei a TV-ről irányíthatók
• A Samsung a jövőben is fejleszteni fogja szoftverfejlesztő csomagját (software development kit - SDK) a TV-n elérhető alkalmazás ökoszisztéma bővítése érdekében

Az SDK 5.0 és a jelenlegi SDK 4.5 közötti legnagyobb különbség az, hogy a Samsung nagymértékben kibővítette a Smart TV-kkel kompatibilis elektronikai és háztartási eszközök körét, így a fogyasztók a világítást, a klímát vagy a hűtőszekrényt is vezérelhetik majd egy Smart TV alkalmazás segítségével.

Ezentúl az SDK 5.0 már tartalmazza a Web UI Framework-öt is, így a fejlesztők egyszerűbben építhetnek be látványos animációkat és dizájnokat appjaikba. A Samsung az iparág első vállalata, amely PNaCL technológiát használja. Ennek révén a fejlesztők könnyebben hozhatnak létre csúcsminőségű játékokat vagy komplikált videó feldolgozási képességekkel felvértezett egyéb alkalmazásokat.

Az SDK 5.0 további újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett Multi Screen - amellyel az appok a tévén és mobileszközön egyszerre futtathatók - és a böngésző alapú IDE, aminek segítségével a TV-re szánt alkalmazások egy egyszerű böngészőből is lefejleszthetők.

„A Samsung Development Forum weboldala lassan a világ legnagyobb tévés alkalmazásfejlesztői közössége lesz.” - mondta YoungKi Byun, a Samsung szoftverfejlesztési csapatának alelnöke. - „A jövőben is nagy hangsúlyt fektetünk szoftverfejlesztő csomagunkra a TV-inken elérhető alkalmazás ökoszisztéma bővítése érdekében.”

Az SDK 5.0 a Samsung Developers Forum weboldaláról már letölthető: www.samsungforum.com