A SIE Europe bejelentette a PlayStation®VR megjelenésének időpontját és első szoftvereit a 2016-os E3 eseményen

Az éves E3 esemény sajtótájékoztatóján, Los Angelesben, a Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) megerősítette, hogy a PlayStation®VR (PS VR) régiós megjelenésének időpontja 2016. október 13.

A Sony Interactive Entertainment Europe összesen 109 országért felelős Európában, Közel-Keleten, Afrikában és a csendes-óceáni térségben. A vállalat két körben tervezi a PlayStation®VR megjelenését, első körben 2016. október 13-án indul az értékesítés a következő országokban:

Ausztrália, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szaúd-Arábia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Arab Emírségek és Nagy-Britannia.

A PlayStation VR ára 399 Euró lesz.

A második kör megjelenéseinek időpontjait a következő hónapokban jelenti majd be a Sony Computer Entertainment Europe.

A PlayStation®VR megjelenésével együtt a következő szoftverek lesznek megvásárolhatók az első naptól kezdve.

  • Rigs 59.99 EUR
  • VR Worlds 39.99 EUR
  • Until Dawn: Rush of Blood 19.99 EUR
  • Super Stardust 19.99 [ vagy 9.99 EUR kiegészítőként]
  • Hustle Kings 19.99 EUR [ vagy 9.99 kiegészítőként]
  • Tumble VR 9.99 EUR

„A PlayStation VR egy olyan virtuális valóság eszköz, ami új szintekre emeli a PS4-et” – mondta el Jim Ryan, a Sony Computer Entertainment Europe elnöke. „A PS VR megjelenésének közeledtével is szeretnénk megmutatni vásárlóinknak, hogy a PlayStation folyamatosan fejlődik és teljesen egyedülálló VR élményt kínál.”